Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wydaje się że wersja TheCompany jest mniej okrojona (sądząc po ilości procesów w menedżerze zadań u testera o nicku Groszek1962). Przede wszystkim jest w niej do wyboru 2 kompozycje wizualne na etapie instalacji, Standard i ten Mystic Jungle. W opisie tego moda dla stylu Standard jest lista zmienionych domyślnych ustawień systemowych, które sobie może zastosować każdy na obecnym systemie.

Edytowane przez toska78
  • Upvote 1
Opublikowano

Poczytałem o wersji Thecompany i tam ludki piszą o jakichś problemach, czy to sterownik nvme lub inne.

Zainstaluję na próbę: Win JG11 25H2 Pro Lite Pl/Eng, jak będzie problematyczny, przejdę na TheCompany :lol2:

Mam czas do poniedziałku :E 

Opublikowano (edytowane)

Tak jak pisał toska79 wersja od sromotnika jest bardziej pocięta na starcie i dodaje też kilka opcji i zmian wyglądu których nie chciałem, TC jest bliższy temu co oferuje na starcie standardowy system wycięta jest tylko znaczna część telemetrii + dodane kilka kosmetycznych zmian (na plus) i to mi pasowało, resztę powycinałem we własnym zakresie, miałem kiedyś W10 od sromotnika i kilka rzeczy mi się tam nie podobało :P Nie miałem żadnych problemów z wersją TheCompany a mam go od tygodnia nawet dodałem wpisy do rejestru te na poprawę  wydajności nvme i wszystko ok ;) 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)

Wgrałem sromotnikowego Windowsa i działa :P 

Popykałem na steamie i jest OK.  No ale to dopiero parę godzin. Za to Pan grzybek dodał swoje opcje do czyszczenia, itp.

10.jpg

Każda opcja jest rozwijana i tam można sobie powybierać, co i jak. Do tego użyłem swoich wycinarek i system waży: 33GB :) (pagefile ustawiony na sztywno 10GB)

11.jpg

Zobaczymy, co będzie za jakiś czas. Ludki z forum WinClub chwalą sobie ta wersję WIN11. No i aktywacja przebiegła samoczynnie :) 

Edytowane przez leven
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie, mi np Hunt Showdown potrafi wywalić po 2-3 razy w ciągu np 10 godzinnej sesji jak page file jest wyłączony lub jak nawet jest ustawiony na jakąś sztywną wartość typu 2gb / 4gb / 8gb mimo 32gb ramu i konkretnie pociętego systemu gdzie w bezczynności użycie ramu wynosi u mnie jedyne 2.5gb. Ostatnio testowo użyłem skryptu od Wowo i w pewnym momencie gra się zawiesiła po czym sama się zamknęła i ujrzałem pulpit a w podglądzie zdarzeń info o przekroczonym limicie pliku pomocniczego a zapomniałem że ten skrypt jak użyje się pkt nr2 bez pkt nr1  wyłącza całkowicie pamięć wirtualną albo ustawia jakąś niską wartość zależnie od ilości pamięci systemowej (zależy od wersji skryptu) sprawdzam ustawienia zaawansowane a tam ustawione 16 megabajtów na sztywno :E, ustawiłem "rozmiar kontrolowany przez sysytem" i 0 wywaleń do pulpitu od tamtej pory ;) Nie zależnie ile fizycznie będziesz miał ramu są gry dla których musisz mieć ustawiony dynamiczny rozmiar inaczej losowo ci się może wysypać.

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 1
Opublikowano

Jeszcze na PCLabie były o tym dyskusje i to z 11 lat temu przy okazji pierwszego Watch Dogs i GTA V. Na wielu komputerach ustawienie pagefile na auto wywalało gry. Do Watch Dogs długo jedynym skutecznym rozwiązaniem było ustawienie pliku na ponad 20 GB. W GTA V to samo jak ktoś też miał z tym problem. Od tamtej pory minimalnie wielkość pagefile mam ustawioną na 25 GB. 

• Upvote 1
Opublikowano

Automat działa tak, że jeśli ktoś ma zapchany dysk po brzegi to co się dziwić, że przydziela mniej - wtedy tak, gry mogą się sypać dlatego jeśli ktoś używa pagefile w automacie musi pamiętać o wolnym miejscu na dysku i nie zapychaniu go pod korek, wtedy nie ma problemu.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, caleb59 napisał(a):

No i już w Tarkovie miałbyś przez takie głupoty crashe. :hihot: Zostaw to na automacie i nie zawracaj dupy.

Tylko bez prywatnych wycieczek. Zawracać dupę, to sobie możesz u siebie w domu - cham.

2 godziny temu, LeBomB napisał(a):

Jeszcze na PCLabie były o tym dyskusje i to z 11 lat temu przy okazji pierwszego Watch Dogs i GTA V. Na wielu komputerach ustawienie pagefile na auto wywalało gry. Do Watch Dogs długo jedynym skutecznym rozwiązaniem było ustawienie pliku na ponad 20 GB. W GTA V to samo jak ktoś też miał z tym problem. Od tamtej pory minimalnie wielkość pagefile mam ustawioną na 25 GB. 

Ustawiłem na "kontrolowany przez system" :) 

EDIT: automat: 

13.jpg

Edytowane przez leven

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• GPU może nie, ale było takie zombie: S3   od Trio32, przez Trio64, Virge'e i wszystkie pochodne. Jak na tamto tempo postępu, segment do 2D był prawie bez zmian pomiędzy gdzieś 1994 a.. no jeszcze w latach 2005 było to w sklepach No a przynajmniej w cennikach widywałem. Nie sprawdzałem, bo nigdy by mi nie przyszło do głowy kupowanie takiego złomu   (choć na początku, w 1994-1996, to były świetne karty, z dobrą akceleracją 2D)    Akceleracja 2D. Jak to dzisiaj brzmi Pozdro dla pamiętających testy tych kart w Bajtku.
    • Nie kusze tylko to informacyjnie odpisywałem tobie, można powiedzieć że poza tematem  1.45v jako max w przypadku ddr4 to może i się przyjęło dla wszystkich innych kostek ale nie b-die  w tym przypadku od dawien dawna wiadomo że takie 1.5v to jest dla nich pikuś nawet bez nawiewu, sam używałem 2 lata bez żadnego nawiewu jeszcze jak miałem dwa moduły tych patriotów na 1.54v w dodatku z fabrycznymi radiatorami które tak naprawdę są tylko atrapą bo obok radiatorów to one nie stały i wszystko było ok, mam te pamięci już 6lat.
    • Turbo to większe ryzyko problemów na krótkich odcinkach. Gaz też potencjalne problemy, więc jest sens, tylko jak na prawdę to się zwróci (duuuże przebiegi/TAXI). No ale każdy wybiera wg. siebie. Natomiast 3 cylindry vs 4 ... sam nie wiem. Jedyny minus 3 cylindrów jak dla mnie, to to, że bardziej nimi "telepie" (poduszki pod silnikiem będą miały ciężej ... szczególnie, jak po latach guma już nie będzie najlepszej sprężystości). Bo dźwięk to nie taki zły jak niektórzy go malują.,
    • Chery Tiggo 9:   Adam Piotrowicz Obiecujący współautor   · ndpoetSsor2gmglm62ch081o7uz 231u12c45fa.58hmmf8d471c247g60g3  · Niniejszym proszę o przyjęcie do klubu żółwia: pojazdu oraz tego kretyna, który się na niego zdecydował, czyli mnie. Warunki wystąpienia: auto naładowane w garażu przez noc do 82%, podgrzane z aplikacji przed jazdą ("umów się na podróż")... i chuj... P.S. auto garażowane, ładuję codziennie i raz na jakiś czas daję na offroad aby silnik spalinowy pochodził/potelepał się, bo na wolnych często nie pracuje równo. CO JESZCZE KURWA ROBIĘ ŹLE? BO PRZECIEŻ AUTO TO JEST PICO BELO. Co na to CHERY POLSKA?     Paweł Woliński Gwiazda grupy Witamy w klubie 🐢🙌   Adam Piotrowicz Autor Obiecujący współautor Dziękuję, to zaszczyt iść na dno w tak zacnym gronie.   Voodoo Child Nie tutaj, wyżalanie się na prywatnej grupie nic nie pomoże. Napisz to jeszcze raz na publicznej grupie Chery Tiggo 9 PHEV - Porady, Leasing, Pomoc PL gdzie każdy ma dostęp, a szczególnie Chery Polska co wrzuca tam jak dobrze auto wygrało z Polską zimą na medal i jak bezproblemowe jest   Adam Piotrowicz Autor Obiecujący współautor Voodoo Child cholera i znajomi się dowiedzą co odjebałem, trochę wstyd przemyślę to, bo zostałem kiedyś zmuszony do założenia konta na FB i w zamyśle było tylko lurkowanie ale jak wyjadę to raczej z grubej rury.   Jarosław Pacek Wczoraj i mi wyskoczyło - tryb normal, oszczędzanie tryb inteligentny, jazda od samego początku HEV, 120 na tempomacie. Po 70 km wyskoczył żółw - bateria jakieś 40%. Co ciekawe cały czas miał moc, puki bateria nie spadła do jakichś 19% - akurat gdy zjechałem z drogi ekspresowej. Zgasiłem auto, odpaliłem - wróciło do normy. Potem naładowałem na stacji DC baterię do pełna i grzałem jednocześnie wnętrze auta. Potem jazda 90-100 cały czas z jednym postojem, i przez 250km było wszystko idealnie. Aż do momentu gdy musiałem dynamicznie wyjechać - dostał na kilka sekund gazu tak na 80% i... przestało działać ogrzewanie jak należy. Ciepłym dawało dopiero od 27 stopni ale żółw przez następne 120km nie wyskoczył. To wygląda jak jakiś absurdalny błąd w software. Liczę że szybko to poprawią i będzie można o tym zapomnieć   Adam Piotrowicz Autor Obiecujący współautor Jarosław Pacek wspaniale, jak widać, jest to też idealne auto na trasy...   Dawid Tatsu Rybacki Ja co prawda jeszcze żółwia nie miałem, ale ostatnio rano mnie prześladuje ldw I elk jakieś. Kamery czyste... Już 2 razy jechałem na serwis i po 10 min wszystko wraca do normy to nie wygłupiam się bo pomyślą że jestem jakiś jebniety     Dawid Tatsu Rybacki   Dawid Tatsu Rybacki Moja teoria, że przez brak wymuszenia i niska baterie legła w gruzach   Adam Piotrowicz Autor Obiecujący współautor Dawid Tatsu Rybacki Tak, zdjęcie jest z około 4 km od wyjazdu z garażu.   Dawid Tatsu Rybacki Adam Piotrowicz Nie mam powodu Ci nie wierzyć. Zrobiłes wszystko wręcz książkowo, nawet ponad stan żeby zapobiec temu. Wcześniej traktowałem to z przymrużeniem oka bo uznałem że wszyscy jeżdżą na rozładowanej baterii a później się dziwią. No tu sytuacja zaczyna być niepokojącą. Póki co jeszcze się uchowałem, na szczęście zima się kończy. Ciekawe czy latem bedzismy mieli inny problem? Może klima nie będzie chłodzić? Jakie predykcje na lato?   PL Morek Mam podejrzenia, że producent nie uwzględnił garażu i nie jest przyznaczony do garażowania   Dawid Dwd Dlaczego w Omodzie 9 tego nie ma? Omoda 9 ma: nowszą wersję oprogramowania BMS, trochę inaczej skalibrowane zarządzanie temperaturą, inne ustawienia przełączania EV/spalinowy. Czyli to nie dramat. Inna sprawa, dlaczego wypuszczają do zimnego kraju auto na starym sofcie?   Paweł Woliński Gwiazda grupy Dawid Dwd pisałem już kilka razy, że powód jest inny… a w O9 też to ma tylko rzadziej i nie chcą się przyznawać na grupach… a rzadziej z tego samego powodu…   Adam Piotrowicz Autor Obiecujący współautor Paweł Woliński W ogóle to nasz narodowy problem, każdy zawsze podejmuje świetne decyzje, wszyscy mają wszystko najlepsze, to i rzadko kiedy prawdy się dowiesz. Znajomy zbudował dom przy wysypisku śmieci? "W ogóle nie śmierdzi" (za wyjątkiem kiedy wieje od zachodu, a to 90% czasu). Wybrał wczasy w Egipcie? "Super hotel, świetne jedzenie." (zapomniał dodać o karaluchach w pokoju). Kupił chinola? "Super premium w ekstra cenie" (a to taka świnka morska, ani świnka ani morska). Piszmy szczerze jak jest nie oszukujmy się, a za jakiś czas wszyscy na tym skorzystamy.   Adam Piotrowicz Autor Obiecujący współautor Dawid Dwd Czekaj czekaj, rozumiem, że ludzie będą podobni w różnych częściach świata, ale że super premium PHEV na miasto i trasy nie jest ani super ani premium ani na miasto i ani na trasy, i że wywaliłem 210k+ w błoto, to jednak nie jest raczej problem "z tyłka"   Wojtek Pułka Obiecujący współautor Ja przy takich temperaturach włączam tryb „meduh” czyli madafaka, zeby silnik cały czas pracował i odpukać puki co nie było żółwia. Auto stoi cały czas na polu.   Adam Piotrowicz Autor Obiecujący współautor Wojtek Pułka Chłopie, kupiłem plugina do jazdy po mieście, równie dobrze mogłem wziąć diesla i jeździć obwodnicą.   Adam Piotrowicz Autor Obiecujący współautor Dobra, dałem to na ogólny, złamałem swoje zasady o prywatności, ale niech inni wiedzą... o ile admin zatwierdzi post.   Paweł Woliński Gwiazda grupy Adam Piotrowicz spokojnie Zaraz zniknie więc długo nie będzie publiczne   Adam Piotrowicz Autor Obiecujący współautor Jeszcze napiszę dla wyjaśnienia: zrobiłem jako użytkownik wszystko, co powinno się robić z PHEV, nie obchodzi mnie to, czy coś było niedogrzane, wilgoć w dolocie czy cokolwiek innego. Silnik spalinowy chodził ostatnio w środę wieczorem, a więc góra 36 h przed żółwiem. Jeżeli ktokolwiek uważa, że po takim czasie, gdzie i tak z 18 h samochód spędził w garażu, silnik spalinowy (nawet jeśli auto chciało go uruchomić, w co wątpię) mógł odmówić współpracy, to raczej jest niespełna rozumu. W takim wypadku zwykłe spalinowce powinny po 2 dniach stania trafiać na serwis. Na ten moment samochód jest niedorobionym bublem i tyle.   Wojtek Pułka Obiecujący współautor Adam Piotrowicz zmieniając markę samochodu. Kolega ma audi eq5 hybrydę z 2022 r, która stoi w garażu, wyjechał do pracy po 2 km awaria układu, ograniczenie mocy itd. Więc to nie tylko problem tiggo 9   Adam Piotrowicz Autor Obiecujący współautor Wojtek Pułka "A u was biją Murzynów." To nie ma znaczenia, kupiłem auto do jeżdżenia. Jakby to była szczotka do kibla i przy pierwszym użyciu odpadłaby rączka, to bym ją reklamował, a nie wybierał gówno ręką, bo u sąsiada też się słabo spłukuje.   Adam Piotrowicz Autor Obiecujący współautor Ha, moje wypociny wiszą cały czas na tej 2 grupie do akceptacji przez moda, jak nie upubliczni wrzucę tu, ale wiele to nie da, do Chery napisałem już maila i zgłosiłem salonowi. Z tego wszystkiego dziś zamiast kręcić kieratem przelewam żale na elektroniczny papier   Paweł Woliński Gwiazda grupy Adam Piotrowicz tak właśnie szukam tego Twojego wpisu tam ale widzę że się nie doszukam     /trzeba przyznać, że na prywatnej chociaż poczucie humoru mają - na "otwartej" tak jak kiedyś było wrzucane, wszelkie negatywne opinie usuwane plus sekta każąca wyp..ać każdemu, kto śmie o jakieś awarii napisać/ *****************
    • Przypomnę Wam, że mazda miała skrzynie 5 biegową i doznania akustyczne przy prędkościach 100km/h+ niezastąpione
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...