daerragh 29 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada @LeBomB Mi sie wydaje, ze to screeny z wirtualki.
wowo89 19 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada prosta sprawa... od zawsze tak było, wystarczy zadać sobie jedno pytanie - dlaczego Windows Server (od zawsze) wydawany w podobnym czasie co system konsumencki ma mniejsze od niego wymagania?? już odpowiem na czystą logikę wydajność i stabilność systemu Server jest znacznie ważniejsza niż w systemie konsumenckim - za tym idzie brak tak mocno rozbudowanego GUI - mniejsze zużycie zasobów ale najważniejsze pytanie które tu padło... Windows Server czasem zainstalowany na maszynie musi działać kolejne lata, automatycznie jest inaczej skrojony pod cykl wsparcia sprzętowego
cervandes 0 Opublikowano 15 Listopada Opublikowano 15 Listopada (edytowane) Aloha. Buduję gówniakowi nową maszynę na AM5 - brać windę ze sklepów za okolice 500pln, czy zaryzykować zakup w jakimś soft360 za okolice 300pln? Edytowane 15 Listopada przez cervandes
Zdzichon 6 Opublikowano 15 Listopada Opublikowano 15 Listopada Jak już kupujesz szemrane klucze to znajdź jakiś za 5 dych a nie za 300 złotych Te 2 stówy to już lepiej dopłacić do w pełni legitnego.
leven 23 Opublikowano 15 Listopada Opublikowano 15 Listopada (edytowane) 11 godzin temu, cervandes napisał(a): Aloha. Buduję gówniakowi nową maszynę na AM5 - brać windę ze sklepów za okolice 500pln, czy zaryzykować zakup w jakimś soft360 za okolice 300pln? Looknij tutaj: https://www.purepc.pl/tanie-licencje-na-system-windows-10-windows-11-i-microsoft-office-nawet-ojciec-mateusz-kupil-jednego-dla-swojej-parafii Tanie licencje na system Windows 10, Windows 11 i Microsoft Office. Nawet Ojciec Mateusz kupił jednego dla swojej parafii Edytowane 15 Listopada przez leven 1
LeBomB 149 Opublikowano 15 Listopada Autor Opublikowano 15 Listopada @leven Cytat Zakupiony kod produktu np.: Windows 10 Home należy aktywować. W tym celu przechodzimy do: Pasek Start - Ustawienia - Aktualizacja i Zabezpieczenia - Aktywacja - Zmień Klucz Produktu. W polu "Wprowadź klucz produktu" wpisujemy kod zakupiony na scdkey i klikamy dalej. Po aktywacji klucza powinien pojawić się następujący komunikat: "System Windows został aktywowany za pomocą licencji cyfrowej powiązanej z Twoim kontem Microsoft". To jak takie coś wyskoczy przy aktywacji na koncie lokalnym, to do czyjego konta MS będzie przypisana licencja?
Galvatron 8 Opublikowano 16 Listopada Opublikowano 16 Listopada W dniu 15.11.2024 o 09:51, cervandes napisał(a): Aloha. Buduję gówniakowi nową maszynę na AM5 - brać windę ze sklepów za okolice 500pln, czy zaryzykować zakup w jakimś soft360 za okolice 300pln? Jeśli chcesz w pełni legalny klucz, który na pewno nigdy nie przestanie działać, to musisz kupić licencję w oficjalnej dystrybucji, a nie w sklepie z tanimi kluczami. Te tanie klucze pochodzą z licencji studenckich, grupowych (VLK) albo są wyciągane ze złomowanych komputerów. 1
wowo89 19 Opublikowano 16 Listopada Opublikowano 16 Listopada tak z czystej ciekawości, próbował ktoś na Proxmoxie odpalić aktualną instalkę 24H2? czemu nie widzi dysku?
Akuki 4 Opublikowano 16 Listopada Opublikowano 16 Listopada @Send1N czego używasz do ,,odchudzania" Win10/11? Bo jak rozumiem wersji LTSC nie idzie dostać normalnymi kanałami?
Send1N 319 Opublikowano Niedziela o 06:53 Opublikowano Niedziela o 06:53 Ręcznie w większości przypadków odchudzam czasem wgrywam też mody w różnych wersjach build (zależy jaki lapek się trafi) ale nawet te zmodowane pocięte od siebie dodatkowo optymalizuje używałem też czasami skryptu od Wowo (Brak update do win11 24h2) 1
MAKU 19 Opublikowano Poniedziałek o 08:40 Opublikowano Poniedziałek o 08:40 (edytowane) W dniu 16.11.2024 o 16:34, Akuki napisał(a): Bo jak rozumiem wersji LTSC nie idzie dostać normalnymi kanałami? https://massgrave.dev/windows_ltsc_links Plus https://github.com/ChrisTitusTech/winutil lub https://github.com/memstechtips/UnattendedWinstall (w tym można zrobić własna wersje pliku, co się chce, a co nie). @Send1N Podziel się ISO na winclubie. Zrobisz konkurencje dla sromotnika Edytowane Poniedziałek o 08:51 przez MAKU 1 2
ARK 1 Opublikowano Poniedziałek o 09:49 Opublikowano Poniedziałek o 09:49 Mistrzu popraw opcje czyszczenie systemu z katalogu: pobrane usunoł mnie wszystkie pliki oprócz niektorych folderow. Wg. mnie tego folderu nawet nie powinien ruszać. Pozdrawiam 1 1
Art385 61 Opublikowano Środa o 07:02 Opublikowano Środa o 07:02 W dniu 16.11.2024 o 10:43, Galvatron napisał(a): Jeśli chcesz w pełni legalny klucz, który na pewno nigdy nie przestanie działać, to musisz kupić licencję w oficjalnej dystrybucji, a nie w sklepie z tanimi kluczami. Te tanie klucze pochodzą z licencji studenckich, grupowych (VLK) albo są wyciągane ze złomowanych komputerów. No to ja mam wyjątkowe szczęście bo kupiłem zagramanicą retaila W11pro za circa 80 ziko z prawilną promocyjną fakturą z jakich 500 zilo. Jak człowiek chce to się da. W dniu 16.11.2024 o 10:43, Galvatron napisał(a): Jeśli chcesz w pełni legalny klucz, który na pewno nigdy nie przestanie działać, to musisz kupić licencję w oficjalnej dystrybucji, a nie w sklepie z tanimi kluczami. Te tanie klucze pochodzą z licencji studenckich, grupowych (VLK) albo są wyciągane ze złomowanych komputerów. No to ja mam wyjątkowe szczęście bo kupiłem zagramanicą retaila W11pro za circa 80 ziko z prawilną promocyjną fakturą z jakich 500 zilo. Jak człowiek chce to się da.
lysyn 7 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Dzisiaj zauważyłem że partycja rozruchowa nie znajduje się na dysku C tylko na drugim dysku. Jak to zmienić bez instalacji Windowsa?
zakk87 11 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) @lysyn bcdboot są też pewnie jakieś narzędzia ułatwiające. Możesz usunąć partycje bootującą z innego dysku i zrobić naprawę poprzez bcdedit /scanos i inne. Masz w ogóle partycję EFI i MSR na dysku pierwszym? Edytowane 5 godzin temu przez zakk87
lysyn 7 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 8 minut temu, zakk87 napisał(a): Masz w ogóle partycję EFI i MSR na dysku pierwszym? A jak to sprawdzić?
zakk87 11 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu diskpart wbudowany poleceniem list disk, później sel disk X (gdzie X to dysk który chcesz wyświetlić) i na koniec list part.
lysyn 7 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Na dysku C są partycje Reserved, Primary, Recovery a na drugim System, Reserved, Primary.
Rekomendowane odpowiedzi