Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja to wiem finalnie to będzie bardzo dobra gra ale na tą chwilę wolę pojeździć w competizione. Competizione to szajs do tej alfy? Chyba najbardziej przesadziłeś Ty

Edytowane przez raul_ole
Opublikowano

Do tej alfy nie ma sensu porównywać obecnej ACC, po pierwszy inny typ produkcji, a po drugie ma wiele lat na karku i chyba oczywiste że działa lepiej. Choć wciąż nie potrafią ogarnąć deszczu i opon, ale mniejsza, fanów nie przekonasz. 

Swoją drogą EVO w deszczu też słaba, na slickach można popylać bez problemu xD 

Opublikowano (edytowane)

Ja tam na ACC nie narzekam, ale tez bardzo malo gram, ostatnio jeden wyscig z miesiac temu, tylko dlatego ze liga w ktorej sie scigam na F1 24, ma tez mini sezon w ACC. Dzisiaj zacznamy kolejny sezon na Porshe Cup i mam zamiar pojechac mimo ze nie mam zadnych setupow itd, ale jak jedziesz z ludzmi ktorzy sie znaja i jedziesz 4fun to daje to sporo zabawy. Jak nie patrzych zbyt gleboko na to co gra oferuje i co robi zle, to bardziej to doceniasz ta zabawe.

F1 to arcade z jakimis elementami realizmu, ale czy powoduje to ze fun moze byc maly? jak jezdze w ligach juz kilka lat i zabawa jest przednia, to samo moze byc w ACC czy innych.

Bo acc cos tam z cisnieniami ma slabe, i cos z tego jak masz grupe ludzi i mozna sie fajnie posmigac o uscisk prezesa, to wtedy na takie pierdoly sie nie patrzy bo masz fun ze scigania.

ACE dziala koszmarnie, wyglada ok ale sama jazda jest bardzo przyjemna, za kilka miesiecy dodadza multi, to nawet jakis prosty wyscig z grupka znajomych bedzie mega fajny, o ile nie wywali wszystkich z sesji :D a to ze cos tam nie bedzie jeszcze dzialac to pal licho.

image.thumb.png.603805670d2963a8efa9e881c8400283.png

czyli patch z funkcjami online najprawdopodobniej na poczatku nastepnego tygodnia.

Edytowane przez Dominix
Opublikowano

Nie było pękniętej opony w AC, w sumie nie kojarzę innej gry żeby to miała, może iRacing ale tam chyba po prostu jest awaria koła że nie da się jechać, LMU podobnie.

A ja licencji nie mam, to jest tylko w beta wersji? W sensie beta alphy? :E 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, galakty napisał(a):

Nie było pękniętej opony w AC, w sumie nie kojarzę innej gry żeby to miała, może iRacing ale tam chyba po prostu jest awaria koła że nie da się jechać, LMU podobnie.

A ja licencji nie mam, to jest tylko w beta wersji? W sensie beta alphy? :E 

Licencje wraz z aktualizacją wlatują za 2~3 dni.

Pękającą gume od zużycia, miała któraś odsłona F1.

Edytowane przez Tomek1623
Opublikowano

Version 0.1.4. is now live. This includes:

AUDIO:
- reworked music system to result in better reliability and improved fading
- new music for menu, gameplay and ending sessions
- fixed potential issue when audio device is lost
- tweaked Mount Panorama audio reverb zones
- tuned audio slip ratio logic and feedback
- fixed BMW M4 CSL backfire audio playing in idle
- fixed Lotus Emira compressor sound
- fixed Chevrolet Camaro ZL1 compressor sound

CONTROLS/UI:
- localization updates
- fixed responsiveness issue in Manage Preset UI
- fixed mirrors toggling in multi-mirror (with right mirror disabled by default)
- Showroom: fixed car instrumentation inconsistencies via the car controls widget
- Showroom: fixed missing lights on showroom scene change
- Showroom: fixed incomplete dash display render
- implemented function to listen to concurrent devices: if multiple devices are responsible for the same input
- One device can be active, the other device will sleep until they are moved by a margin, replacing the active one
- fixed controller steering assist affecting direct input devices when both devices were connected
- mouse cursor now disappears after a few seconds of inactivity
- changed default FOV of driving cameras (default button now resets to 55)
- fixed overlap between game version and online status in localization
- enabled axis visualization in the controls page
- added 0.2s repeated function for L/R/U/D in controllers
- fixed inconsistency behaviour when making quick turning inputs with a controller
- fixed an issue with garage cars visibility with Italian localization
- increased mirror yaw limits
- fixed an issue with double startup scene loading

RENDERING:
- fixed black screen at Imola and other tracks in triple screen
- disabled TV camera movements in VR
- reduced VRAM usage
- fixed VR and triple screen missing undercar shadows, artefacts on probes, veil flicker etc.
- fixed VR flickering on the sky box
- optimized VR GPU performance
- optimized triple screen GPU performance
- improved car reflections to be more cubemap resolution independent (notably medium setting has an improved quality)
- fixed an issue on resource indexing (fixes some of the minor AMD-specific glitches

)

GRAPHICS:
- fixed missing mesh skinning from the Alfa Romeo Junior front springs
- fixed minor visual issues on the Alfa Romeo Giulia GTAm
- fixed Hyundai i30 N LOD issues with lights
- fixed an issue with the AMG GT2 lights colour inherit
- fixed a missing default rim customization definition of a Toyota GR86 configuration

PHYSICS:
- fixed BMW M4 CSL ride height limits
- fixed BMW M4 CSL launch control
- raised minimum pressure in setup limits
- adjusted minimum tyre pressure limits

Updates to server infrastructure to enable online mode for all will be arriving soon. Thank you for participating in the Early Access Program.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja siedzę w PoE2 i LMU, na razie Evo zostawiam bo za dużo bugów i niedoróbek, a nie ma co robić. W sensie jakby dali coś konkretnego do jazdy to spoko, ale żadnego open top nawet nie ma, drogowe mi średnio podchodza, a CUP w kółko jeździć nie będę :E 

Opublikowano

This version brings online features: Special Events, Game Economy and Progression, Driving Academy.
Furthermore, these improvements have been addressed:

GAMEPLAY:
- enabled server backend for dealership, game economy, academy, car ownership and personalization as well as special events
- updated penalty checks for jump starts

AUDIO:
- Honda S2000 - new sound set
- minor changes on rev limiter trigger
- tweaked ABS sound

CONTROLS/UI:
- added loading screen on end of session if data cannot be retrieved
- updated TV cameras
- updated View Settings defaults
- added leaderboards for special events
- updated brake bias indicator HUD
- fixed Hyundai i30N ignition display issue
- updated Back button functionality for replay/credits
- fixed issue related to UI scrolling to focused items without controller navigation
- localization updates
- updated Connection changed UI
- updated showroom selection UI
- removed auto-confirming connection status popup
- updated 'Restart Session' behaviour
- updated stability control UI

RENDERING:
- VR: updated water spray
- updated car dash display texture gamma
- fixed issue on AMD related to car materials / dash display

PHYSICS:
- removed academy collisions for cones
- updated autoblip behaviour
- updated tyre compound limits on the setup screen
- fixed Mazda MX-5 autoclutch issue
- updated Hyundai i30N auto clutch and auto blip
- updated autoclutch assist

TRACKS:
- updated Imola pitbox collisions
- updated Suzuka collisions
- updated Laguna Seca collisions
- updated Suzuka West pit exit

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

U mnie też niby pokazywało błąd połączenia i co jakiś czas po "egzaminie" menu się jakby przycinało i system myślał, a potem wyskakiwał błąd, że nie może pobrać danych, ale jak wracałem do menu gdzie wybiera się poszczególne licencje to zapamiętywało i zapisywało mi czas.

Ale generalnie z serwerami jeszcze nie poradzili sobie do końca

Edytowane przez JohnyWol
Opublikowano

Teraz wyczytałem, że jednak od wczoraj wróciły jakieś większe problemy i znów przełącza na offline i faktycznie u mnie też się dziś nie łączy. Ale wczoraj do wieczora u mnie jeszcze działało.

Generalnie nawet patrząc po numerze wersji, że jest to 0.1.x to widać, że to jest bardzo wczesny build więc gra wymaga jeszcze dużo pracy. I najwyraźniej serwery również. Pomyśleć co by się działo jak by było dużo więcej grających na raz :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• A niech próbują... Ja wam moge wytłumaczyc tak, możecie sobie wybrac pomiedzy L&M, jeden z tych dwóch dla zapamietania foto  Natomiast rr ma E i D, rozne sa wersje jendni mowia ze E lepsze inni że jednak D.  Generalnie chcecie miec dobra jakosc zarówno RT i PT dajecie L, jak chcecie miec dobra jakosc z rr dajecie D, Czyli zaznaczacie LD dla zapamietania foto No i pamietajcie, że palenie jest złe zbyt duza ilosc uzależnia
    • Pamiętam czasy jak takie klipy nagrywało się na vhs. Aż trudno uwierzyć, że to leciało kiedyś na MTV. Dzięki MTV (Viva) poznało się wiele świetnych kapel. Choć pierwszy raz o PL to przeczytałem w Metal Hammerze. Chyba kupowałem wszystkie płyty, które były albumami miesiąca wg miesięcznika MH. Icon na bank był taką płytą.  
    • BAIC:   Kamil Olińs  · Obserwuj rspoeSdntoic2 m0u20tm0ih0t813563mha1u3icf13c5mt8184caum8nmu1  · Miałem taką sytuację rano tablet się wyłączył tablet jest połączony z internetem po chwili się włączył i o dziwo radio po odpaleniu auta samo się włancza wcześniej tak nie było cuda problem sam się rozwiązał ale jakim cudem ************   Sebastian Danel ooternSspddtu1lt2h31om514ch4la0z0707m569t68720fll. 3f3gt75ml  · Pierwszy raz napiszę coś złego na firmę baic. Po odbiorze auta już na samym początku słyszałem nieszczelność w drzwiach kierowcy ale stwierdziłem poczekam na przegląd roczny bo w sumie mi to nie przeszkadza aż tak bardzo. Przegląd miałem 15 października początkiem października umawiałem się na przegląd i zglosiłem ten fakt. Podczas przeglądu pan dopiero zanotował sobie że mają zamówić uszczelkę niestety nie mieli jej dla mnie podczas przeglądu. Tak samo w tym dniu dowiedzielm się przegląd podwozia jest płatny ale też go chciałem ok. Umówili mnie na kolejny termin pierwszy wolny 6 grudnia. 5 grudnia miła pani dzwoni do mnie żeby potwierdzić serwis miło. Ale 6 grudnia telefon z samego rana że nie mają tej uszczelki i nie ma sensu żebym przyjeżdżał OK. Umówiony się na kolejny termin 17 stycznia czyli jutro. Rano miła pani potwierdza jutrzejszy serwis znowu miło ale godzina 16 z minutami telefon z serwisu że pana mechanika jutro nie będzie i przekładamy serwis hmm Brzmi to bardzo słabo. Samochód z Wrocławia i też tam serwisowany. Jak już tam w końcu dojadę będę zadał żeby w książeczce serwisowej wpisali że mam opóźniony serwis nadwozia z winy sprzedawcy ponieważ nie wiemy jak blachy w tych autach będą wyglądały za jakiś czas dlatego tak mi na tym zależy żeby to mieć. Z samego samochodu jestem mega zadowolony 30 tys na gazie za mną i żadnych problemów ale serwis hmm   Leszek Lesz Najbardziej zasłużony współautor A mocno ci szumi ta uszczelka? U mnie też i tylko od strony kierowcy, latem było mniej lub w cale tylko przy bocznym wietrze, teraz zimą już więcej ja słychać. Po miesiącu jak jechałem na LPG przegląd zgłosiłem ale nic z tym nie zrobili bo stwierdzili że uszczelka ok. Dziwne że często czytam że ktoś ma z tym problem. Teraz już im nie odpuszczę bo do tego doszło że auto przełącza się na PB z LPG jak za dużo gazu dam   Marek Wojciechowski Przy gwałtownym przyspieszaniu niestety ale praktycznie w 80% przypadkach przełączy się na benzynę i nic z tym nikt nie zrobi tak to działa niestety   Sebastian Danel Autor Leszek Lesz tak że mnie to irytuje fakt latem było mniej tego słychać ale i tak denerwowało jak były mrozy to już mocniej ... Dlatego tak się na to uparłem   Marek Wojciechowski Jest i nic ci z tym nikt nie zrobi żaden serwis jest to ingerencja w układ paliwowy jakiego Chińczycy nie znają i nigdy to nie będzie działało idealnie   Leszek Lesz Najbardziej zasłużony współautor Marek Wojciechowski zrobi bo jest zamontowany za mały parownik do LPG warto sobie poczytać. Zresztą jak pisałem jak są temp plusowe nie ma z tym problemu. Po dwa warto poczytać choćby ta grupę gdzie nie wszyscy mają problem   Marek Wojciechowski Żyj nadzieją pozdrawiam     Leszek Lesz Najbardziej zasłużony współautor Marek Wojciechowski a serwisom życzyć takiego klienta Z ciekawości na jaką kwotę wycenili przegląd?   Sebastian Danel Autor Piotr Rusz chyba 1200 czy 1400 jakoś tak nie pamiętam dokładnej kwoty   Paulina Mintzberg-Wachowicz Piotr Rusz w Wawie zapłaciłam 1500   Paulina Mintzberg-Wachowicz Ja to samo mogę powiedzieć. Niestety w serwisie nie ma opcji umówienia terminu na „cito” w razie awarii/ błędów itp. Ja mam auto od sierpnia - po 5 miesiącach mam przejechane 17 tys. W serwisie ładuje przynajmniej raz w miesiącu. A to z błędem licznika km, a to z czujnikami kół, a teraz od 3 tyg niestety jeżdżę bez gazu, bo nie działa. Podczas przeglądu w grudniu informowałam, że jest problem z instalacją - zapewniali że naprawione. Ale okazało się że niestety nie. Przy minusowych temperaturach się nie uruchamia, a jak się uruchomi to przy dociśnięciu gazu się wyłącza. Niestety mimo że serwis o problemach wie od połowy grudnia termin ma dopiero na 2.02. Serwis to jest największy problem tej firmy.   HORHE Gazu nie zakładaj jak Ja ...bo potem tylko wyświetlający się "czek" wizyty w "serwisie" gdzie nie wiedzą co i jak .... Coś tam zrobią ale za dwa tygodnie to samo i tak w kółko   Jakub Sawa HORHE miałem to samo. W końcu silnik padł przy 17tys. Auto stoi. Nie ma części. Gaz w modelu 3. Baic milczy. Ja złożyłem wniosek o zwrot. Byłem 8 razy na serwisie. Dramat.   Maciej Fidor U mnie było to samo najpierw że się nieda nic. Tym zrobić potem zgłosiłem drugi raz też strona od kierowcy. Zrobili regulacje na zamku i chyba na zawiasach nie jest super ale naprawdę już da się jechać powyżej 100   Paweł Ceremon Ja sobie doszczelniłem drzwi   Daniel Gawdziński Ja na przedni zderzak czekałem ponad 2 miesiące. Płynął z Chin. A finalnie po 10 dniach w Aso, okazało się, że ma taką samą wadę (4 wypuklenia) co pierwszy fabryczny i założyli z powrotem stary zderzak. Komedia. A ASO to Dynamica na Pradze Południe w Warszawie.   ***************   Cherry:   Kamil Turczyn Sseorndopt9gcaofcg9zmiutdgul09um613t6hf91199 g970t662g6i8.l9  · Uwaga, problem z „żółwikiem”, EPC i checkiem jest znany. @Chery Polska zbiera informacje mailowo ale dzisiaj u mnie pojawiło się to po raz przy wyprzedzaniu co stworzyło niebezpieczną sytuację i spadek mocy, wtedy kiedy była ona potrzebna. Dodam, że przed jazdą zrobiłem to co zalecane: podgrzałem auto zdalnie, jechałem na wymuszeniu 80%, HEV i w momencie wyprzedzania silnik spalinowy wkręcił się na bardzo wysokie obroty generując hałas i wyskoczyły te dwa błędy jak na zdjęciu a auto nie przyspieszało. Coś takiego jest jest bardzo zaskakujące i może doprowadzić do tragedi. Oczywiście tematu tak nie zostawię i zgłoszę to do serwisu i producenta.     Łukasz Koselski No i zero odpowiedzi w tych sprawach zarówno ze strony serwisu jak i dealera - czekają na informację od producenta   Kamil Kukla No niestety to już jest poważna sprawa jeśli elektronicznie samochód postanowił ograniczyć moc. Co innego przy rzeczywistej awarii mechanicznej bo to się może zdarzyć. Ale rzekoma ochrona silnika czy też baterii kosztem bezpieczeństwa pasażerów jest niedopuszczalna. Dla mnie, po zakończeniu wyprzedzania korba może nawet wyjść bokiem a bateria odpaść na asfalt ale pod żadnym pozorem nie ograniczać mocy!!   Artur Gazda Ale w psychice to zostanie dopoki nie rozwiaza problemu dlatego wacham sie z zakupem bo moje kijanki niezawodne od tylu lat i bezawaryjne i czekam i czytam   Kamil Turczyn Autor Artur Gazda no po dzisiejszej sytuacji drugi raz bym nie wybrał tego auta. Byłem z niego zadowolony ale taka zaskakująca sytuacja jest niedopuszczalna.   Przemek Budzynsk Obiecujący współautor Jak długi czas od wyjechania z miejsca postoju?   Kamil Turczyn Autor Przemek Budzynsk 15min   Rafał Michalik Auto podgrzałeś wnętrze czy dałeś przygotowanie do jazdy na konkretną godzinę ? 1 godz. Odpowiedz Udostępnij Kamil Turczyn Autor Rafał Michalik w tym przypadku podgrzewanie wnętrza - słoneczko 1 godz. Odpowiedz Udostępnij Edytowano Rafał Michalik Kamil Turczyn może rozgrzanie baterii by coś dało. Ale nie zmienia to faktu że auto nie może tak się zachowywać   **********************   Omoda 9:   Janusz Kowal protnodeSsf282t4c5tgcgi15h8ofgu04zf8uuf2u 3c0561l.h2d5hal959  · Czy temat ściągania w prawo został już opanowany i nowe auta wydawane są bez tej wady?   Artur Guściora Moja odebrana we wrześniu, ściąga, dwa razy serwis próba ustawiania zbieżności nie pomogła. Zapewniają, że pracują nad tym problemem. Poza tym autko super.   Leopold Galicki Artur Guściora, dokładnie jak u mnie. Auto odebrane 8 września. Było dwa razy na zbieżność i geometrię. Trochę pomogło, ale na autostradzie wyraźnie ściąga. Po za tym moja ocena: świetne auto. Nie chciałbym zamienić na inne, ale to ściąganie musi prędzej czy później być ogarnięte.   Andrzej Jędrzejewski Ściąga. Aktualnie sprawa w sądzie.   *****************************    
    • Z @ernorator mieliśmy najlepsze sztuki na forum. Moja była tak dobra że nawet nagrałem kiedyś filmiki z "ręką" bo forum nie wierzyło 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...