Dominix 618 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca Ams2 ma dość dobre ai. Ostatnio nawet pokazali przy zapowiedzi nowego contentu. Ace może kiedyś ogarnie albo moderzy poprawia. Poza tym, jazda z innymi uczy też czasami "czytania" tego co się dzieje i można część kolizji uniknąć. F1 ma całkiem spoko ai, ostatnio zacząłem karierę go z reguły tego nie gram i jest ok, nawet ai popełnia błędy i wygląda to dość "realistyczne". 1
galakty 5 169 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca W dniu 13.06.2026 o 10:42, Godlike napisał(a): To nie AI jest słabe, po prostu ty już jesteś taki kozak Nie chodzi o skilla jazdy, tylko potrafią wpadać na Ciebie, robić divebomb itp.
Godlike 1 047 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca W dniu 13.06.2026 o 15:37, Dominix napisał(a): Ams2 ma dość dobre ai. Ostatnio nawet pokazali przy zapowiedzi nowego contentu. Ace może kiedyś ogarnie albo moderzy poprawia. Poza tym, jazda z innymi uczy też czasami "czytania" tego co się dzieje i można część kolizji uniknąć. F1 ma całkiem spoko ai, ostatnio zacząłem karierę go z reguły tego nie gram i jest ok, nawet ai popełnia błędy i wygląda to dość "realistyczne". Z ciekawości zapytam, w F1 na jakim poziomie masz ustawione AI?
Dominix 618 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca 105 ale chyba będę musiał podnieść trochę bo ostatnio jedah jechałem z p22 i skończyłem P2 Muszę zobaczyć jeszcze zwykle GP na równych osiągach, tak z reguły trenuje do wyścigów ligowych. 1
tekkno 45 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca (edytowane) Do PMR dołączył Aris Vasilakos i jak mówi na wywiadach, widzi w części swoją rolę podobnie jak w Kunos, w edukacji ludzi, czym są wyścigi, czym jest samochód wyścigowy, jak to wszystko razem działa. Problem z simracingiem jest w tym, co u nas funkcjonuje jako "róbta co chceta". Możesz wszystko, baw się dobrze, możesz mieć wszystko pod razu, nie musisz przestrzegać zasad. Najważniejsze żebyś kupił i kasa się zgadzała. Może zamiast się wkurzać, trzeba zacząć dyskutować o wyścigach. Większość reaguje alergicznie na słowo setup. A to przecież podstawa wyścigów. Znacie team wyścigowy który składa się tylko z kierowcy? Dlaczego ktoś robi Divebomb? Nie radzi sobie z samochodem, ale nie ma nikogo kto go wspiera i pokazuje co ma sens, co jest bez sensu. Cały internet tylko rywalizuje. Competyszyn sryszyn. Edytowane 15 Czerwca przez tekkno
Dominix 618 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca Ludzie robią divebomby nie dlatego że nie potrafią opanować auta, tylko dla tego że nie ma z tego konsekwencji. 3
tekkno 45 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca (edytowane) Czy miałeś ochotę robić divebomb bo można? I co to znaczy, że można? Edytowane 15 Czerwca przez tekkno
Dominix 618 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca Nie pamiętam żeby ktoś komuś wywalił bombę do T1 powiedział że to dlatego że miał zły setup i się nie wyrobił zrobił bo wie że mało z tego będzie. Jak jeździsz na publicznym lobby to co zrobią takiemu co zrobił dive? W lidze jeszcze jakieś konsekwencje mogą być w postaci kar czy bana, ale ogólnie to nie kwestia setupu.
MaxxGroo 91 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca (edytowane) @tekkno , Jeżeli chcesz zabrać się za analizę takich rzeczy, to zrób to rzeczowo. Pomyśl czym jest divebomb - jest celowy psuciem zabawy innym - zaklasyfikowanym jako trolling. Na podstawie badań o trollingu: "prosto mówiąc: część trolli naprawdę czerpie przyjemność z irytowania i ranienia innych." "Łączy się także z cechami typu psychopatia, makiawelizm i częściowo narcyzm" Głowne powody: nuda, szukanie mocnych bodźców, zemsta, dziwnie rozumiana zabawa, jeden chce rozrywki, drugi chce dominacji, trzeci chce chaosu, czwarty robi to „zadaniowo”. Także nie musisz na chłopski rozum filozofować, to już zostało zbadane . Jak chcesz tak robić to właśnie możesz przyjrzeć się problemom w simracingu i odnieść się do gotowych badań. 2. W min. RF2, LMU, iracingu, FH6 masz wyścigi typu fixed setup , Wystarczy chwilę pomyśleć, że to nie setupy są problemem trollingu w simracingu Ani edukacja ludzi z zakresu reguł Xd Ps. Wiem , że jesteś zafiksowany na punkcie setupów, możesz założyć temat ogólny o nich, setup auta jest uniwersalny dla każdego sima i cokolwiek wrzucisz z jakiekolwiek gry będzie tam pasować. Może jakieś bugi, może coś co odkryłeś. Cokolwiek co dotyczy setupów tam będziesz mógł wrzucać, a i ja coś wrzucę . Edytowane 15 Czerwca przez MaxxGroo
tekkno 45 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca @MaxxGroo Krótko Nie chodzi o te cholerne setupy, tylko o powszechną rywalizację i w konsekwencji narzekanie, że ktoś psuje wyścig. W masie chowają się i dewianci. Ale jest pełno ludzi którzy już nigdy się nie zaangażują głębiej, bo zniknęły fora skupiające pasjonatów. Ostatnim jest simrace.pl które już jest martwe.
Dominix 618 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca bo fora sa zastapione przez fb czy dc gdzie masz wiecej mozliwosci
Zas 462 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca (edytowane) Więcej jak więcej, ale wszelkie Discordy są hermetyczne, "wiedza" nie ma szans na przetrwanie na FB, nie podepniesz tam wątków np. z setupami, nie dodasz poradników itp. itd. Tylko, że to ma niewielkie znaczenie w kontekście tego, czy gra jest dobra, czy nie. Nie sądzę, by popularność gier wyścigowych (bo simy dla spoceńców paradoksalnie mają się dobrze jak nigdy, wystarczy popatrzeć, ile firm klepie sprzęt do nich - nawet jeśli to chińskie brandowane OEM-y) spadła tylko albo przede wszystkim z powodu upadku for internetowych... Po prostu z jakichś względów motorsport przestał być sexy. Może przez elektryki, może przez samochody na ulicy, które teraz są dokładnie takie same, niczym telefony - czarne, szare lub białe SUV-y o tej samej bryle... może przez to, że samochody są zbyt drogie, może przez to, że zniknęły z popkultury... a może zetki i alfy szukają w grach czegoś innego. ¯\_(ツ)_/¯ Edytowane 15 Czerwca przez Zas 1
galakty 5 169 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca 17 godzin temu, Dominix napisał(a): Nie pamiętam żeby ktoś komuś wywalił bombę do T1 powiedział że to dlatego że miał zły setup i się nie wyrobił zrobił bo wie że mało z tego będzie. Jak jeździsz na publicznym lobby to co zrobią takiemu co zrobił dive? W lidze jeszcze jakieś konsekwencje mogą być w postaci kar czy bana, ale ogólnie to nie kwestia setupu. Albo przez głupotę. W takim LMU jak jeżdżą autami bez ABSu to się trzyma na T1 z tyłu, a oni lecą i potem lockup = karambol. Zresztą najlepszym sposobem na unikanie problemów to start z pit stopu xDDDD
Dominix 618 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Wyobrażasz sobie że ktoś robi dive, wychodzi z tego karambol w on mówi że mu się BB pomylił xd że nikt mu nie powiedział że do T1 ma mieć 66 a nie 64 xd
galakty 5 169 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Przecież tu nie o BB chodzi, jeździłeś HY kiedyś w LMU?
Dominix 618 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca To tylko przyklad na to że ludzie robią dive przez zły setup ja lmu nie gram, endu mnie nie interesuje.
galakty 5 169 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca A ja Ci mówię że to nie wina setupu czy chęci, tylko braku umiejętności i zestawu. Nikt bez dobrego LC i wprawy nie ogarnie hamowania z pełnej prędkości, jadą jak na GT3.
tekkno 45 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca A ja mówię że to brak grupy, społeczności, rozmowy, wsparcia, mentoringu. Gdzie obecnie leży punkt ciężkości? W sprzęcie. Młodzi jeszcze nie mają tyle kasy.
maras2574 1 223 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Robią to też specjalnie, na złość, nie wiem...., zwykłe dzbany jak dla mnie !!!
MaxxGroo 91 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca (edytowane) Zdecydowanie brak szacunku do innych i brak umiejętności. ACC i Monza to najlepszy przykład, że to nie wina braku ABS, ani słabego zestawu bez LC, bo ACC to najłatwiejszy pod względem hamowania SIM - nie ma wyścigu żeby w ACC na Monzie na T1 po starcie nie doszło do stłuczki lub karambolu. Edytowane 16 Czerwca przez MaxxGroo 1
tekkno 45 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Obserwuję młodzież na skatepark. Jak to mówią, musisz mieć skila. Ale czego to wymaga? Czasu i treningu. A oni chcą mieć splendor już, jak najszybciej. Większość młodych przychodzi z byle czym, kolorowe kółka w hulajnogach, czasem połamane ramy w drogich rowerach kupionych "okazyjnie" używane. Próbują wbić się w subkulturę. Puszą się i przeganiają młodszych. Jak to samo dostają od jeszcze starszych od nich, spłakują się i dzwonią do rodziców. No i czasem pojawiają się bogate synalki na wypasionych elektrykach. Postoją, "postroszą pióra", bo skila brak. Liczy się splandor. Jak nie ma splendoru, to dla zabicia nudy podriftują niszcząc trawę, wygonią młodszych, wydrą Na kogoś gębę, najlepiej im idzie z młodymi matkami z dziećmi. Nuda i szklany sufit zasobności młodziaka.
galakty 5 169 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Monza to nawet w rzeczywistości jest tragiczna I nie uważam że to młodzież rozwala simracing, a po prostu dzbany. No i niestety dużo graczy ze wschodu albo Ameryki Południowej. Jak chce się fajnie pograć na poziomie to najlepiej prywatne ligi i społeczności, ale wtedy jesteśmy MOCNO ograniczeni co do wyścigów i godzin. 1 1
Godlike 1 047 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Ja w temacie wyscigow online się za bardzo nie wypowiem bo chce dopiero zacząć swoją przygode, a poki co to expie na botach ale wczoraj ej aj polecił mi do ACC aby przez poniższa stronę szukać wyscigow, że dobierze mi do wyścigu też takich samych jak to mówi młodzież, bambikow jak ja https://lowfuelmotorsport.com/ Faktycznie to takie fajne rozwiązanie czy lepiej olać temat?
Dominix 618 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca (edytowane) Ale kto powiedział że kibice lubią? Myślisz że oni płacąc żeby zobaczyć karambol i później muszą czekać na wznowienie? Masz strasznie dziwne spojrzenie na to. Simracing to już nie szara strefa, teraz jest dostępna dla każdego, ale nie każdy jest na to przygotowany. @Godlikelfm jest jak najbardziej ok. Sam jeździłem. Polecam jeszcze ams2 czy Ace do tego. Większa różnorodność niż gt3 w ACC. Edytowane 16 Czerwca przez Dominix
Rekomendowane odpowiedzi