Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przecież napisałeś, że wyłączone helpy nie sprawiają, że jesteś szybszy od innych. Co tu więcej sprawdzać.

Tylko o to mi chodziło.

Nie o to, żeby się z Tobą porównywać kto ma dłuższego.

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano
Godzinę temu, Dominix napisał(a):

Pisałeś o ACC gdzie bez asysty nie będziesz bo tam nikt bez tego nie jeździ bo to jest fabrycznie w autach i oni z tego korzystają w wyścigach.

Pomidor.

W ACC wiele lat istniała meta TC OFF, bo było się najszybszym. 

Mylisz z ABS które musi być włączone, ale w ACC jest mega nierealistyczne bo hamowanie polega na wciskaniu 100% hamulca. 

Opublikowano (edytowane)

@Dominix

Masz silny mechanizm wyparcia. Dlaczego ignoresz ryzyko ?

To co pcha Cie do jazdy bez helpów to mechanizm hazardzisty. Mimo, że przegrywasz wyścigi masz nadzieję na inny wynik - następnym razem się uda. Chcesz udowodnić sobie, że potrafisz jechać czysto, bez pomocy, ignorujesz statystykę i ryzyko, bo wierzysz, że następnym razem wyjdzie.

Nie wyjdzie, błędy które popełnia się jadąc bez TC i ABS są zbyt kosztowne, żeby wygrywać.

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano (edytowane)

To chodź w następnym tygodniu na tą Suzuke.

Jak się nauczysz jeździec bez asysty, to tych błędów nie popełniasz i w ogólnym rozrachunku wychodzisz do przodu. Chyba logiczne. 

Jak dla ciebie tylko liczy się wygrywanie to współczuję ci się dzieje jak nie wygrasz.

Jak ja jeżdżę w lidze to asysty mi nie pomogą bo jak mam wygrać z dzieciakiem co napierdziela całe dnie gdzie ja mam czas na 2h? Nie ma szans żeby z nimi wygrac z czy bez asysty. Jak jeżdżę to się cieszę jak jestem w punktach. 

Edytowane przez Dominix
Opublikowano (edytowane)

Wielokrotnie testowałem w F1 jazdę z TC off i on, i on zawsze na wierzchu ;) Najmniejszą różnicę jaką udało mi się zrobić, to było chyba 0,100s, a średnio 0,300-0,500s. Bez TC trzeba jeździć na petardzie, pełnym skupieniu i koncentracji ;) Od zawsze grałem z TC i ABS. Gra ma dawać fun, a nie męczarnie ;)
Oczywiście testowałem też ABS on/off, tutaj już lepiej na rzecz off, ale również nie można popełniać błędów, bo wszystko idzie w piach.. Dlatego gram z tymi dwoma asystami ;)

W ACC czy ACE np., nigdy nie włączam pełnego TC i ABS, daję na połowę przeważnie ;)

W temacie F1 chyba to już wrzucałem :hmm:

Edytowane przez maras2574
  • Upvote 1
Opublikowano

@Dominix

Chodzi mi tylko o błędna narrację, że wyścigi wygrywa się bez helpów, bo jest się szybszym.

Dopiero jak popyta się głębiej, albo zmusi ludzi do refleksji, to zdają sobie sprawę, że faktycznie jednak nie.

Możesz grać bez helpów, to jest super satysfakcjonujące. Nie o to mi chodziło. 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, huudyy napisał(a):

Chodźcie w ams2 pogramy :E ACE się jeszcze nei dorobiłem 

No weź.... przecież grosze kosztuje ;)

Ups... Widzę że podrożało, 139zł już, jak kupowałem było za niecałe 100zł

Ale @Dominix pisze o F1 25/26 ;)

Opublikowano

Mi pasuje we wtorek lub środa po 19:30. Na f126 czy Ace? Bo Ace to ja nie gram, ale mogę spróbować. Tam będę wolny no nie wiem jak ersem i mapami silnika się bawić.

Jak f126 to pasuje idealnie. Zrobimy krótkie kwale i 50% wyścig ?

Opublikowano
12 minut temu, Dominix napisał(a):

Mi pasuje we wtorek lub środa po 19:30. Na f126 czy Ace? Bo Ace to ja nie gram, ale mogę spróbować. Tam będę wolny no nie wiem jak ersem i mapami silnika się bawić.

Jak f126 to pasuje idealnie. Zrobimy krótkie kwale i 50% wyścig ?

Ja będę wolny tu i tu 8:E

Dla mnie za późno, nocki mam przyszły tydzień i o 20 już się szykuję do roboty :(

Opublikowano

Może być tydzień później. Zawsze można co jakiś czas sobie takie lobby zrobić. Oczywiście preferował bym 26 ale 4fun można i 25 czy coś innego gdzie można łatwo lobby postawić. Nie wiem jak to w Ace wygląda, ale chyba trzeba kupić serwer więc nie wiem czy jest sens.

Opublikowano (edytowane)

Ustawcie się, ja tutaj na doczepkę byłem ;)
Kolejny tydzień mam popołudniu z kolei, więc lipa :(

Na rannej zmianie się odezwę ;)

Chyba że dzisiaj chcecie zagrać ? I też wolałbym 25, 26 nie mam ogarniętej :(

35 minut temu, Dominix napisał(a):

Nie wiem jak to w Ace wygląda

Też nie, ale można wbić na jakiś serwer gdzie F1 jest, nieraz ludki są, a nieraz nie ma nikogo. Tyle że to co tam jeździłem, to przeważnie trening był. No i F1 nie ma TC, równe szanse dla wszystkich :)

Opublikowano

Ja dzisiaj po pracy lecę do Polski więc odpada, dlatego następny tydzień wtorek środa bo od czwartku nowy sezon startuje więc czwartki odpadają i weekendy też bo wtedy spędzam czas z dziewczyną i zadko gram..będzie czas to się jakoś zgadamy :)

Opublikowano
3 godziny temu, Dominix napisał(a):

A no jak jest nierealistyczne to nic nie poradzę xd nie jeździłem w ACC za dużo, ale z tego co kojarzę to w gt3 korzystają a TC i ABS. 

W rzeczywistości tak, TC jest konieczne wręcz ;) 

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, MaxxGroo napisał(a):

Zdecydowanie mogę powiedzieć, że długo nie osiągniesz poziomu jazdy dobrych graczy z TC, bez TC jeszcze sobie tę drogę niepotrzebnie wydłużysz.

Dobry czas okrążenia z TC jest i tak dla wielu ludzi nieosiągalny, więc wyłączenie jej tylko pogarsza sprawę.

To samo dotyczy wyłączenia ABS.

Wszystko to niestety prawda. :/ 

15 godzin temu, MaxxGroo napisał(a):

Zysk w F1 to około 0,5s na okrążeniu, dla kogoś kto jest już pro

Zgadzając sie z twoim poprzednim postem muszę zauważyć, ze napisałeś to tak jakby 0,5 sek w F1 niewiele znaczyło... A wiemy, jak jest :) 

14 godzin temu, Dominix napisał(a):

Sam napisałeś że zysk to 0.5 sek, ja też pisałem że bez asysty jest się szybszym. Sam piszesz żeby jechać wyścig a teraz się z tego wycofujesz?

Panowie, spokojnie. :) 

A w kwestii asyst - napisałeś, że są od ciebie ludzie szybsi z asystami. Rozumiem, że ty z kolei nie byłeś w stanie jechać z asystami szybciej, niż bez, czyli w F1 masz realny zysk, tylko "sufit możliwości niżej"? :)

Generalnie co do jazdy pro mam wrażenie, że pierwszy krok i coś, co realnie potrafi mocno poprawić czasy, to manualna zmiana biegów - gdy ktoś nie chce ogarniać jej całościowo (jak ja :E), to nawet użyta jedynie w niektórych zakrętach - różnice potrafią być bardzo, bardzo wyraźne, tak na hamowaniu, jak i rzecz jasna na wyjściach (oczywiście włączony automat czasem psuje i utrudnia robotę, bo trzeba go "wyprzedzić" albo czasem bardziej kontrolować gaz, by nie wskoczył itp.)

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, MaxxGroo napisał(a):

Napisałem skrypt który w F1 dostosowuje auto

Dokładnie o tym mówię,

Zysk w F1 to około 0,5s na okrążeniu, dla kogoś kto jest już pro.

1 błąd w przypadku blokady kół , lub utraty przyczepności to nawet wielokrotność tego potencjalnego zysku.

Jeżeli ktoś chce dalej w to brnąć, to zapraszam na wyścigowy test np 6 okrążeń. Wy bez TC i ABS ja zostawiam włączone.

Dzięki wszystkim za rady, chyba faktycznie narazie TC off odpuszczę(w f1 przynajmniej, a w FH 6 spróbuję jednak na off) uczę się narazie jeździć na manualu (łopatki tylko) i nawet obiecująco mi to idzie i mam lepszy fun niż automacie i zauważalnie lepsze czasy 😁

Edytowane przez Godlike
  • Like 1
Opublikowano

Tu jeszcze dodam, że czasem w grach automat w niektórych autach działa po prostu fatalnie (czasem - odnoszę takie wrażenie - przy bardziej "pro" tzn. mniej zero-jedynkowym hamowaniu) i nie sposób sobie poradzić bez manuala. Pamiętam jak swego czasu męczyłem wyzwanie w CARS w jakimś klasyku i nie mogłem ogarnąć, jak wykręcić wymagany czas, aż w końcu zaskoczyłem (dawno to było - dobrze ilustruje drogę, jaką często trzeba przejść, by niektóre rzeczy załapać), że automat totalnie nie daje rady ze zrzucaniem i wrzucaniem biegów, przez co auto praktycznie nie ma mocy i przyspieszenia na wyjściu. Trochę wachlowania łopatkami i czas wskoczył bez problemu... ale nadal gdzie się da, to gram z automatem, bo - jak ktoś wspomniał wyżej - gra ma dawać przyjemność i nie ma co na siłę przeskakiwać szklanego sufitu swojego czy sprzętu. Tzn. - czasem opłaca się próbować, bo można się mimo wszystko czegoś nauczyć, ale trzeba wiedzieć, kiedy przestać... jak w finałowej walce w Hellblade. :E