Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 17.11.2025 o 11:57, KiloKush napisał(a):

Niezłe dzbany.

Cymbały na prawym pasie. Jakoś nie zdziwiło mnie to, że wśród tych aut był golf i audi. Jeszcze driftującej starej beemki brakło.

W dniu 17.11.2025 o 11:57, KiloKush napisał(a):

Swoją drogą to chociaż ktoś mógł tam użyć awaryjnych żeby ostrzec o korku.

Skoro światła stop samochodów poprzedzających nie pomogły to co zrobiłyby awaryjne?

Opublikowano
54 minuty temu, Alek_M napisał(a):

V-ce mistrz świata wirtualnego, tak dla sprostowania. W świecie realnym nie dałby rady osiągnąć takiego wyniku.

Dlatego napisałem, że w e-kolarstwie, co do wyniku to wiadomo bo najlepsi kolarze w tych mistrzostwach nie startują. Co nie zmienia faktu, że to duży wyczyn.

• Upvote 1
Opublikowano

https://brd24.pl/spoleczenstwo/pijany-biznesmen-w-darlowie-sedzia-nie-zabrala-mu-nawet-prawa-jazdy-umorzenie/

Cytat

Mariusz Sz., były szef Urzędu Morskiego w Darłowie, został przyłapany przez policję za kierownicą samochodu. Miał 1,8 promila. Sędzia w Sławnie warunkowo umorzyła wobec niego postępowanie. Nie stracił nawet prawa jazdy. Prokuratura nie odwołała się od wyroku

obraz.png.75508f7d4127910595794716f3dfe4b9.png 

cóż za przypadek xDDDD

• Sad 1
Opublikowano
6 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

No bo to nie jest przestępstwo.

W cywilizowanych krajach, a do takich zalicza się Polska, oskarżony może różnych taktyk na uniknięcie odpowiedzialności. Może m. in. kłamać i konfabulować, ale musi to robić w swojej obronie.

Zarzut był dość absurdalny. 

Opublikowano
5 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

No bo to nie jest przestępstwo.

W cywilizowanych krajach, a do takich zalicza się Polska, oskarżony może różnych taktyk na uniknięcie odpowiedzialności. Może m. in. kłamać i konfabulować, ale musi to robić w swojej obronie.

Zarzut był dość absurdalny. 

Nie wiem czy to przestępstwo czy nie, ale dla mnie chora sytuacja. W sądzie? Kiedy już jest akt oskarżenia i toczy się rozprawa? OK. Ale to? Jeśli nie ma na to paragrafów, to trzeba je napisać. 

Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Raczej nieświadomemu społeczeństwu da się wcisnąć wszystko.

Rozwiń, bo nie wiem na czym nieświadomość w tym konkretnym przypadku polega. 

• Upvote 1
Opublikowano
44 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Nie wiem czy to przestępstwo czy nie, ale dla mnie chora sytuacja. W sądzie? Kiedy już jest akt oskarżenia i toczy się rozprawa? OK. Ale to? Jeśli nie ma na to paragrafów, to trzeba je napisać. 

Czy prawo do obrony jest chore?

Mozesz się bronić na prawie każdy sposób. 

Jesli nie ma na to paragrafów to nie można za to karać. To podstawowa zasada państwa prawa.

44 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Rozwiń, bo nie wiem na czym nieświadomość w tym konkretnym przypadku polega. 

27 minut temu, ptys napisał(a):

Co masz na myśli?

Na tym, że to nie jest przestepstwo. 

Opublikowano (edytowane)

@GordonLameman

Czyli jak prawo jest skretyniałe ale przestrzegane, to wszystko w porządku i można się rozejść? W ten sposób to KRLD też jest państwem prawa. 

Zresztą tak jak napisałem. Jak nie ma paragrafów to trzeba je napisać. Co to za odklejka, że można popełnić przestępstwo i przyprowadzić kogoś, kto się podłoży, a kiedy to wyjdzie to nie podlega karze. 

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Czy prawo do obrony jest chore?

Mozesz się bronić na prawie każdy sposób. 

Jesli nie ma na to paragrafów to nie można za to karać. To podstawowa zasada państwa prawa.

Na tym, że to nie jest przestepstwo. 

ale co nie jest przestepstwem jazda po pijaku z 1,8 promila? bo umorzenie sprawy przez sędziego to wiadomo że jest w porządku, przecież oni interpretują prawo jak im się podoba i w zależności o tego kto jakie ma koneksja i po jakiej stoi stronie barykady 

Opublikowano
6 minut temu, Suchy211 napisał(a):

@GordonLameman

Czyli jak prawo jest skretyniałe ale przestrzegane, to wszystko w porządku i można się rozejść? W ten sposób to KRLD też jest państwem prawa. 

Nie. To jakieś twoje urojenia.

Zresztą tak jak napisałem. Jak nie ma paragrafów to trzeba je napisać. Co to za odklejka, że można popełnić przestępstwo i przyprowadzić kogoś, kto się podłoży, a kiedy to wyjdzie to nie podlega karze. 

Niby czemu?

Na tym polega prawo do obrony - możesz kłamać. A jak ktoś jest idiotą i chce wziąć winę na siebie?

Opublikowano

@GordonLameman

specjalnie tak napisane aby były luki i odpowiednie widełki dla swoich w razie przypału

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, ptys napisał(a):

ale co nie jest przestepstwem jazda po pijaku z 1,8 promila? bo umorzenie sprawy przez sędziego to wiadomo że jest w porządku, przecież oni interpretują prawo jak im się podoba i w zależności o tego kto jakie ma koneksja i po jakiej stoi stronie barykady 

Przecież to nie o tej sprawie.

a to co piszesz to są chlopskorozumowe bzdury.

Edytowane przez GordonLameman