Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.ppe.pl/publicystyka/394099/czy-ps5-sie-przebudzi-co-playstation-zaoferuje-w-2026-roku.html

Racja na liście są fajne gry: Saros, Phantom Blade Zero, Wolverine itd. - ale problem tutaj jest że są to gry „tylko” AA. Do ww. przebudzenia PS5 są potrzebne gry AAA; typu: Uncharted 5, The Last of Us 3, Killzone 5, Bloodborne 2 *, czy God of War: 4 (mitologia grecka +18) itd. 

Póki co jedyna opcja że PS5 się przebudzi jest horrendalnie drogi RAM = późniejszą premierą PS6 = dłuższa generacja PS5 = siłą rzeczy będą musieli jeszcze jakiej tytuły wysokobudżetowe dorzucić do obecnej generacji. 

* gra AA, ale jednak ma wysoki kredyt zaufania wśród graczy 

Opublikowano
W dniu 2.01.2026 o 09:50, kanon7 napisał(a):

Do ww. przebudzenia PS5 są potrzebne gry AAA; typu: Uncharted 5, The Last of Us 3, Killzone 5, Bloodborne 2 *, czy God of War: 4 (mitologia grecka +18) itd. 

No mojej sztuki te tytuły nie przebudzą. Patrząc, jak Soni teraz robi gry, to wszystko byłyby kotlety. xd

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, j4z napisał(a):

No mojej sztuki te tytuły nie przebudzą. Patrząc, jak Soni teraz robi gry, to wszystko byłyby kotlety. xd

Dlatego napisałem wyraźnie np. God of War: 4 (mitologia grecka +18), a nie God of War: Ragnarok 2 - Atheus idzie do szkoły :E 

Gry ww. przeze mnie musiały by być, tym czym były te tytuły za PS3, bez wszystkich tych obecnych woke-lpg :E 

Edytowane przez kanon7
Opublikowano (edytowane)

Ja o kotletach, Ty o przebudzeniach. Soni ma ostatnio do siebie to, że ich kontynuacje niewiele (o ile w ogóle zauważalnie) różnią się rozgrywką od poprzednich odsłon. Ha tfu na stagnację 

Edytowane przez j4z
Opublikowano

Od biedy jeszcze jest Returnal, kiedyś sprawdzę, ale takie strzelanie to chyba nie dla mnie... Szkoda że nie zrobili czegoś w stylu Resogun, choć niby nim jest, tylko że w 3D, jako strzelanie postacią.

Sądząc po "Intergalactic: The Heretic Prophet" musza jeszcze kilka Concordów stworzyć, aby zmądrzeć. :E 

69044765.jpg

Opublikowano
40 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Od biedy jeszcze jest Returnal, kiedyś sprawdzę, ale takie strzelanie to chyba nie dla mnie... Szkoda że nie zrobili czegoś w stylu Resogun, choć niby nim jest, tylko że w 3D, jako strzelanie postacią.

Sądząc po "Intergalactic: The Heretic Prophet" musza jeszcze kilka Concordów stworzyć, aby zmądrzeć. :E 

Ale to jest gra fabularna to i tak się sprzeda.

Już miał być bojkot Yotei a wyszło jak zawsze.

37 minut temu, j4z napisał(a):

Akurat Returnal to świetna gra i bardzo dobrze, że jest, jaka jest. 

Może na m+k bym to dał radę ograć. Na padzie wymiękłem.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Już miał być bojkot Yotei a wyszło jak zawsze.

Nah, tą serię widzę jako takiego lepszego tasiemca, którego Ubisoft nie był w stanie zrobić. Zawsze sprzeda się, jeśli nie spartolą wykonania. 

48 minut temu, j4z napisał(a):

Akurat Returnal to świetna gra i bardzo dobrze, że jest, jaka jest. 

Brakuje mi po prostu następcy Resoguna, bardziej rozbudowanego, ale nadal w czymś podobnym do 2D.
Returnal widzę trochę jako Doom, ale z większym naciskiem na unikanie i strzelanie, zamiast rozwałkę, może błędnie to postrzegam...
Wspominam Resogun, ponieważ to te same studio. Robili również Super Stardust HD i Delta, Alienation - spadkobierca Dead Nation, ponoć był lepszym / trudniejszym Helldivers 1... Nigdy mnie nie chwyciło, bo wolałem darmowego Alien Swarm od Valve.

Edytowane przez musichunter1x