Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Qrdello

Rekomendowane odpowiedzi

55 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Dzieki, pytam bardziej z ciekawosci, bo to 2 TB to mi na dlugo starczy. Ale lezy mi fdzies jakis dysk wlasnie na PCIE 4 wiec jakbym tylko kupil za pare groszy radiator to mogr wlozyc i miec dodatkowa pamiec. 

W zwykłym PS5 zdaje się, że jedyny wymóg to był interfejs PCIE4.0 bo jak ludzie wkładali 3.0 to im wywalało komunikat o błędzie a szybkość tego 4.0 była obojętna

Godzinę temu, voltq napisał(a):

w USA,Niemczech,Belgii są dostępne w normalnej cenie bo mam tam rodzinne a u nas nie ma albo sklepy podbijają sztucznie cene

W USA są.
W Niemczech już od kilku tygodni nie ma. Na sklepie Playstation.de czy w mediamarkt wiszą tylko ceny 119euro, ale od dawna nie ma możliwości zakupu, ani nawet podanej daty szacowanej dostępności. Jedynie ebay i kombinatorskie sklepiki po 250euro :E

W Belgi nie wiem, ale jak w Polsce, DE itd. nie ma od kilku tygodni to obstawiam, że tam też to samo. 

Edytowane przez lukadd

9 minut temu, SethJames napisał(a):

https://www.pushsquare.com/guides/how-to-transfer-data-from-ps5-to-ps5-pro to odpowiada na wszelkie pytania dotyczace transferu danych na prosiaka

Nie odpowiada na jedno pytanie, robi to w wewnętrznie w sieci czy przez internet? Zakładam, że ta pierwsza jest pewniejsza no ale nigdy nie wiadomo z nimi

44 minuty temu, MroczneWidmo napisał(a):

Oczywiście, ale jeśli lud tam sprzedaje 2x MSRP, to znaczy że normalnie sprzętu nie ma. I nie ma, bo np. Media Markt w Niemczech nie ma tych napędów ; )

No nie ma, w uk tez nie ma, jedynie właśnie ebay po cenie 2x jak wspomniałeś. No ale, na szczęście można poczekać i kupić pozniej.

2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Szkoda, ze nie pisza co poprawili w RDR2 i czy jest 60fps, graficznie jakby mniej mydla.

Nic, przecież R* nic nie robił. Jest więcej mocy i dynamiczna rozdzielczość będzie lepiej latać tylko pytanie czy na PS5 już nie działało w maksymalnej rozdzielczości? Przecież to gra z PS4

RDR 2 działa w rozdziałce z PS4 Pro, czyli 3840x2160CB, czyli realnie 1920x2160 i upscale. Niestety szachownica zwalona od premiery nie naprawiona do dziś, przez co moim zdaniem wersja na PS4 wygląda lepiej niż wersja PS4 Pro :D

Na PS5 trochę ratuje sprawę zmianę rozdziałki wyjściowej w konsoli na 2560x1440, aczkolwiek wersja na PS4 Pro (z której czerpie PS5) jest zwalona.

Pewnie gdyby SONY się chciało, to bez problemu konsola mogłaby napisywać rozdzielczość czy nawet odblokowywać klatki, no ale im się nie chce ; )

Edytowane przez MroczneWidmo

11 minut temu, MroczneWidmo napisał(a):

RDR 2 działa w rozdziałce z PS4 Pro, czyli 3840x2160CB, czyli realnie 1920x2160 i upscale. Niestety szachownica zwalona od premiery nie naprawiona do dziś, przez co moim zdaniem wersja na PS4 wygląda lepiej niż wersja PS4 Pro :D

Na PS5 trochę ratuje sprawę zmianę rozdziałki wyjściowej w konsoli na 2560x1440, aczkolwiek wersja na PS4 Pro (z której czerpie PS5) jest zwalona.

Pewnie gdyby SONY się chciało, to bez problemu konsola mogłaby napisywać rozdzielczość czy nawet odblokowywać klatki, no ale im się nie chce ; )

Nie tyle, ze im sie nie chce, ale prawdopodobnie musieli by dostac zielone swiatlo od rockstara, a Ci znajac zycie po wydaniu GTA6 beda mieli wiele lat bez wydania kolejnej gry, i wtedy zrobia wersje natywna I sprzedadza ponownie zeby utrzymac doplyw $$

Edytowane przez SethJames

@SethJames w sensie nie myślę o tej konkretnej grze, ale w ogóle o wszystkich. Pewnie byłyby z tego jakieś problemy, ale to wystarczyłoby dodać jakieś tryb PS5 Pro Boost Plus, który np. odblokowuje klatki z informacją, że mogą z tego wynikać jakieś problemy i tyle.

Na przerobionym PS5 to gry z PS4 nawet ściągają limit 60 klatek w grach : )

To już wolał bym zapłacić za wersje cyfrową niż jakiemuś scalperowi , najlepiej jakby nie kupowali ludzie od scalperów czy to sklep czy zwykły człowiek

Ta "podstawka" pozioma w pudełku to śmiech na sali , powinna być w zestawie ta pionowa , napędu brak podstawki brak , czyli cena wzrasta , no i obowiązkowo drugi pad i ładowarka 

Konsola 3500zł

Drugi pad 300-350zł

ładowarka 110-140zł

podstawka 130-150 zł

napęd 600-700zł

Dodatek to są słuchawki bo jeden woli dźwięk z TV jakieś głośniki a ktoś inny słuchawki

Edytowane przez voltq

tak i ładować pada poprzez konsole , albo przestawać grać co chwile bo pad dość szybko się wyładowuje , podstawki zawartej w zestawie nie będę komentował bo to kompromitacja a jakoś konsole musisz postawić , brak napędu? chcesz kupować gry po 300-400zl ? zamiast np za 50-100zł i mieć możliwość dalszej odsprzedaży ? 

świetna grę GOW kupiłem nowa za 25zł , teraz chodzą po 40-50zł

P.s offtop , nie polecam TV większego niż 55 cali w 4k do grania w gry , chyba ze ktoś bierze 8k

Edytowane przez voltq

Możesz ładować z konsoli, możesz ładować z ładowarki do telefonu. Nie jest to wydatek konieczny tu i teraz by funkcjonować. Podstawka. Po co? Konsole w pionie można postawić i bez niej, stoi. Nigdy nie rozumiałem idei tych podstawek. Napęd, jeśli chcesz grać w gry pudełkowe to oczywiście doliczyć trzeba, ale Ci co są cyfrowi nie muszą. No ale dołóżmy ten napęd jako konieczność. Podstawka i ładowarka taką koniecznością nie jest. Drugi pad jak nie masz z kim grać, to też zbędny wydatek i bez problemu można się bez niego obyć.

A rozmiar telewizora to dobrze jest dobrać do odległości z której się ogląda.

Edytowane przez MroczneWidmo

Mając dwa pady, to jednego można ładować podpiętego do konsoli, sam tak robię, bo szybciej tego pada naładuje niż taka stacjonarna ładowarka, więc zawsze można z tego zrezygnować, ale idzie kupić do 100zł jakąś ładowarkę, dałem ok 70zł na euro agd.

Gdyby może dali napęd w cenie, to może bym pomyślał o przesiadce, i wtedy nawet odłożyłbym zakup nowej grafy, ale kurde ponad 4k za konsolę, to się w pali nie mieści nawet u najstarszego Indianina.

Zostaje mi poczekać na wasze wnioski po zakupie, krótkie czy dłuższe recenzje konsoli, bo trochu jestem ciekaw co tam wyskrobali.

• Like 1
  • Upvote 1

16 minut temu, MroczneWidmo napisał(a):

Możesz ładować z konsoli, możesz ładować z ładowarki do telefonu. Nie jest to wydatek konieczny tu i teraz by funkcjonować. Podstawka. Po co? Konsole w pionie można postawić i bez niej, stoi. Nigdy nie rozumiałem idei tych podstawek. Napęd, jeśli chcesz grać w gry pudełkowe to oczywiście doliczyć trzeba, ale Ci co są cyfrowi nie muszą. No ale dołóżmy ten napęd jako konieczność. Podstawka i ładowarka taką koniecznością nie jest. Drugi pad jak nie masz z kim grać, to też zbędny wydatek i bez problemu można się bez niego obyć.

A rozmiar telewizora to dobrze jest dobrać do odległości z której się ogląda.

Co do ładowarki się zgodzę można ładować pada podpiętego do konsoli kablem zawartym w zestawie ale trzeba mieć drugiego pada do używania , tak ustawie w pionie bez i będzie mi się wyłączać bo się przegrzeje przecież podstawka unosi do góry konsole żeby był przepływ powietrza , mój fat mi się nawet wyłączał bo podstawka była źle skonstruowana w ps5 fat , dopiero ta nowa podstawka jest ok , tak mam płacić za grę cyfrową 400zł zamiast 100zł za pudełko i jeszcze mam możliwość sprzedaży gry 

Jedynie ładowarka może być zbędna resztę jest potrzebne

44 minuty temu, voltq napisał(a):

tak i ładować pada poprzez konsole , albo przestawać grać co chwile bo pad dość szybko się wyładowuje , podstawki zawartej w zestawie nie będę komentował bo to kompromitacja a jakoś konsole musisz postawić , brak napędu? chcesz kupować gry po 300-400zl ? zamiast np za 50-100zł i mieć możliwość dalszej odsprzedaży ? 

świetna grę GOW kupiłem nowa za 25zł , teraz chodzą po 40-50zł

P.s offtop , nie polecam TV większego niż 55 cali w 4k do grania w gry , chyba ze ktoś bierze 8k

Już nie przesadzajmy, nie każdy gra 4h dziennie