Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Vulc napisał(a):

Sprzedaje się wyraźnie mniej niż PS4 Pro w tym samym przedziale czasu, więc daleka droga do "bardzo dużo". Konsola jest kiepsko wyceniona, a brak napędu tylko pogłębia bezsensowność tego zakupu w oczach wielu graczy. Patrząc na politykę Sony, tym bardziej człowiekowi się odechciewa wykładać na to kasę. U mnie jest standardowa wersja i nic się w tej kwestii nie zmieni.

Patrząc na jaka politykę Sony? Chyba o czymś nie wiem. Mówisz o zwiększonej cenie?

Opublikowano

Sony jako firma popełnia błędy i robiła głupoty ale przesadzacie z tą krytyką. Jak przejrzałem wasze wpisy to mam wrażenie że zachowujecie się jak typowy Polak.. Marudzicie, narzekacie jak baby w ciąży... W tyłku się Wam poprzewracało :)  

Biedy wam brakuje. Gdybyście żyli w latach PRL itp to życie by was doprowadziło do pionu.

Jesteście tacy cwani to sami załóżcie firmę i ją prowadźcie. Ciekawe jak długo by się utrzymały.. 

Opublikowano
4 godziny temu, lukadd napisał(a):

PS4 pro było w masie promocji, a PS5 tylko drożeje :E Teraz to już blisko 4k bez napędu sobie w Polsce krzyczą za pro po ostatnich podwyżkach :E 

Jak PRO było w promo za 2750zł to nikt nie chciał brać bo drogo... to teraz mają:hihot:

Ja kupiłem i jestem zadowolony, idealna opcja do przeczekania na PS6. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

.

1 godzinę temu, Spychcio napisał(a):

Jak PRO było w promo za 2750zł to nikt nie chciał brać bo drogo... to teraz mają:hihot:

Ja kupiłem PS5 Pro za 2690zł. I to najnowsza rewizja - która ma lepszy układ chłodzenia niż pierwszy wydany model PRO. Dołączony Pad jest super! Trzyma mi cały dzień podczas intensywnego grania. Bo poprzednie rewizje padów mają gorsze baterie..

Ostatnio kupiłem 3 konsole PS5 Pro za 3200zł. Ale to dla rodziny.. Teraz już nie idzie kupić w normalnym sklepie. Wszystko wyprzedano. Oczywiście są pomniejsze sklepy które udostępniają ale to bym nie ryzykował. Mój kolega pracuje w MM i mówił że konsola jest mocno oblegana przez klientów. Schodzi jak ciepłe bułeczki. I jak widać chyba nie kłamie. 

Ja jestem zachwycony. Ma swoje minusy ale to chyba najlepsza konsola od Sony od czasów PS2.PS3? Hm chyba tak jest.. Niemal Od grudnia Wszystkie gry ogrywam w  60fps+  (po za paroma wyjątkami)

Edytowane przez CavieZ
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, CavieZ napisał(a):

Sony jako firma popełnia błędy i robiła głupoty ale przesadzacie z tą krytyką. Jak przejrzałem wasze wpisy to mam wrażenie że zachowujecie się jak typowy Polak.. Marudzicie, narzekacie jak baby w ciąży... W tyłku się Wam poprzewracało :)  

Biedy wam brakuje. Gdybyście żyli w latach PRL itp to życie by was doprowadziło do pionu.

Jesteście tacy cwani to sami załóżcie firmę i ją prowadźcie. Ciekawe jak długo by się utrzymały.. 

Lol. Przecież po to wymyślili internet.

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano
17 godzin temu, CavieZ napisał(a):

W tyłku się Wam poprzewracało :)

W tyłku musiałoby się mi przewrócić, żeby zapłacić minimum 3.7k za konsolę bez napędu. Nie mierz wszystkich swoją miarą, to nie jest narzekanie tylko suche fakty (w kontekście ceny). Jeśli nie potrafisz odróżnić jednego od drugiego, to już wyłącznie Twój problem. 

Opublikowano (edytowane)

@Vulc wstyd tak dać się bajtowac. xd

Wracając do polityki Soni, mnie najbardziej boli ostatnia stagnacja w ich grach i gameplayowo nic nie wnoszące sequele. 

Edytowane przez j4z
Opublikowano
17 godzin temu, Spychcio napisał(a):

A kto wiedział co będzie? Konsola to nie GPU pokroju 5090, mało kto potrzebuje topowej wersji i kupi w cenie w jakiej jest, często na niej pracując.

Z reguły lepiej poczekać jak ktoś liczy każdą złotówkę, a że Sony odleciało i w sumie cała branża gamingowa odleciała to inny problem. 

Dzisiaj wiemy że 2750 zł to była ekstra cena za Prosiaka, ale po pierwsze to nie jest jakaś konsola cud bo dalej nie wyrabia w dużych AAA, a po drugie kto wiedział że zaraz po 4000 zł bedzie latać. 

Opublikowano

Sarosa z chęcią bym zagrał. Returnal był bardzo fajny i chyba jako jedyny w tej generacji dał mi jakiś powiew świeżości. 

Obok Wolverine też pewnie nie przejdę obojętnie. 

Ale sequele SM, GoW, Horizon... Meh

Opublikowano

Niby fajny ten Returnal, ale zawsze było, że miałem i tak coś lepszego do grania i tak było jak miałem PS5 na chacie i tak samo jak kupiłem na PC Returnal znaczy ciocia jak była w Turcji mi kupiła w zasadzie w promocji :E dalej się kurzy.

Opublikowano
1 godzinę temu, j4z napisał(a):

@Vulc wstyd tak dać się bajtowac. xd

Wracając do polityki Soni, mnie najbardziej boli ostatnia stagnacja w ich grach i gameplayowo nic nie wnoszące sequele. 

Oj Panie, mam obawy, że to niekoniecznie jest bait. :E Przypominam, nie tak dawno temu w sąsiednim wątku byli ludzie, którzy twierdzili, że 12k za PS6 byłoby uzasadnioną kwotą, pod warunkiem dostarczenia prawdziwego "next-gena". I wyglądali na śmiertelnie poważnych.

Biblioteka tytułów to kolejna kwestia, czasy mięsistych exów i walki o klienta od dawna za nami, jesteśmy na etapie odcinania kuponów. Natomiast daleki jestem od podważania sensowności zakupu konsoli, PS5 to nadal dobra oferta, zwłaszcza że sam RAM do kompa to w zasadzie cena używanej konsoli, na dzień dzisiejszy. Tryby hybrydowe już na podstawowej wersji zadowolą większość zainteresowanych. 

Opublikowano
2 godziny temu, Vulc napisał(a):

W tyłku musiałoby się mi przewrócić, żeby zapłacić minimum 3.7k za konsolę bez napędu. Nie mierz wszystkich swoją miarą, to nie jest narzekanie tylko suche fakty (w kontekście ceny). Jeśli nie potrafisz odróżnić jednego od drugiego, to już wyłącznie Twój problem. 

Skoro mam nie mierzyć swoją miarą to ty też tego nie rób. Jeśli tobie cena konsoli nie odpowiada to nie znaczy że innym też. Znam mnóstwo osób które spokojnie i bez narzekania zakupiły Prosiaka i są bardzo zadowolone i nie marudzą jak baby w ciąży. 

Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Jak ktoś gra tylko w exy to można kupić te dwa razy w roku na  28 dni:red:

Nikt normalny nie gra na konsoli tylko w Exy. Na konsoli mamy mnóstwo innych gier, które są dostępne na każdej platformie. 

Gość esef
Opublikowano
2 godziny temu, j4z napisał(a):

A jakich nowości byś oczekiwał? Gracze narzekają, a koniec końców chcą ciągle grać w to samo. Błagania o remaster Bloodborne to już mem, pytania Uncharted 5 też pojawiają się bardzo często itd.

Poza tym jak chcesz zmian to wspieraj bardziej niszowych twórców jak Housemarque, Firesprite czy Team Asobi.