Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Rozumiem gdyby byla pasta ale jak masz ciekly metal to nie wiem po co chcesz kombinowac ;) 

Nigdy ciekłego metalu nie miałem, stąd pytanie czy w ogóle jest sens ruszać ;) 

16 minut temu, hwdp43 napisał(a):

Jaka rewizja ? Jak najnowsza to tym bardziej nie . Poprawili cos tam chlodzenie ...

CFI-2016

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie.

Generalnie mi się udało kilka razy swojego prosiaka do wichury doprowadzić, ale to dlatego że postawiłem ją pionowo bez podstawki na szkle, w dodatku dosłownie 5 cm od ściany. I to nie tyle CPU/GPU się gotowały co zasilacz. Dlatego polecam albo kłaść na boku, ale zakupić jakąkolwiek podstawkę żeby podnieść konsolę chociaż z cm nad ziemię.

Tam od strony zasilacza są maluśkie krateczki przez które wentylator przedmuchuje zasilacz. Jeżeli z jakiegoś powodu jest tam zatkane konsola będzie pracować głosno.

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano

@Vulc @Kszyrztow Nie ulega wątpliwości, że Sony było zaślepione grami usługami i wydaje się wręcz, że działali irracjonalnie.

Sprawa z Bungie jest na tyle złożona, że do prowadzenia dalszej dyskusji wypadałoby znać szczegóły zza kulis. Jason Schreier od kilku dni podaje nowe informacje o nich, może w przyszłości zdecyduje się wydać jakieś zbiorcze opracowanie. 

Opublikowano (edytowane)

Właśnie ta gówno nóżka od fata mi się kolejny raz odczepiła,  zacząłem szarpać wku***ony i roz***ałem kabel hdmi. xD Całe szczęście port w konsoli działa. Co za gówno konsola... :Crash:

Edytowane przez j4z
Opublikowano

Warto kupić PS5 Pro? Czy lepiej PS5 Slim albo czekać na PS6, ale to chyba raczej okolice 2028 jak nie później. Chodzi o to czy między slim a Pro czuć różnicę czy jest to raczej znikome i nie warte dopłaty?

Opublikowano
2 godziny temu, tomeek85 napisał(a):

Warto kupić PS5 Pro? Czy lepiej PS5 Slim albo czekać na PS6, ale to chyba raczej okolice 2028 jak nie później. Chodzi o to czy między slim a Pro czuć różnicę czy jest to raczej znikome i nie warte dopłaty?

Jak dla mnie Pro i tak jest za słaba na obecną cenę, ale ja też mam PC i na nim ogrywam większość tytułów, PS5 ma być do GT7 i innych gierek które mają wsparcie pada na przykład. 

Używki Pro są mega drogie, praktycznie x2 do ceny Slima, no tak średnio bym powiedział. 

I ja jak już to się przesiądę na PS6 omijając Pro. 

Opublikowano
4 godziny temu, galakty napisał(a):

Jak dla mnie Pro i tak jest za słaba na obecną cenę, ale ja też mam PC i na nim ogrywam większość tytułów

A ja majc PC w zyciu bym nie kupil zwyklej wersji gdzie jakosc obrazu PSSR2, rozdzielczosc ,fps i RT to jest przepasc do zwyklej PS5. 

Zreszta tak jak pisalem zwykla ps5 to juz dla mnie jest zlomek :D 

Opublikowano
39 minut temu, Phoenix. napisał(a):

A ja majc PC w zyciu bym nie kupil zwyklej wersji gdzie jakosc obrazu PSSR2, rozdzielczosc ,fps i RT to jest przepasc do zwyklej PS5. 

Zreszta tak jak pisalem zwykla ps5 to juz dla mnie jest zlomek :D 

Bez przesady że PSSR2 to jest przepaść, do tego w takim GT7 nie działa poprawnie. 

Pro to też złomek, ale ja ogrywam nawet stare gry na handheldzie Z1E i nie jestem zafiksowany na punkcie grafiki, od tego mam PC ;) 

Opublikowano

Temu sklepikowi marzy się powrót do czasów premiery PS5 i zabawa w scalpera :D 

Jeśli chodzi o gry to faktycznie szykuje się gorący okres, poza GTA6 w drugiej połowie roku zadebiutują: Forza Horizon 6, Wolverine, Fable, The Blood of Dawnwalker, Onimusha: Way of the Sword, Control Resonant, Phantom Blade Zero, Kena: Scars of Kosmora, Call of Duty MW4 itd. Chyba tylko Gearsy nie zostały jeszcze oficjalnie zapowiedziane na PS5, ale za parę dni rusza "E3".

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, slafec napisał(a):

Temu sklepikowi marzy się powrót do czasów premiery PS5 i zabawa w scalpera :D 

Jeśli chodzi o gry to faktycznie szykuje się gorący okres, poza GTA6 w drugiej połowie roku zadebiutują: Forza Horizon 6, Wolverine, Fable, The Blood of Dawnwalker, Onimusha: Way of the Sword, Control Resonant, Phantom Blade Zero, Kena: Scars of Kosmora, Call of Duty MW4 itd. Chyba tylko Gearsy nie zostały jeszcze oficjalnie zapowiedziane na PS5, ale za parę dni rusza "E3".

No super,jeden ex:E

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, slafec napisał(a):

zadebiutują:
Forza Horizon 6,
Wolverine,
Fable,
 The Blood of Dawnwalker,
 Onimusha: Way of the Sword,
 Control Resonant,
Phantom Blade Zero,
 Kena: Scars of Kosmora,
Call of Duty MW4 itd. 

• samochody
  • jak obrzydzę ci serię, odcinek 115
  • FlopAble
  • wiedźmin z mechanikami persony
  • może niespodzianka lub kolejna gra na jedno, wtórne, nieprzemyślane, uproszczone kopyto od Capcom
  • świecidełka, wykorzystujące koncepty Gravity Rush, ale będzie to miałkie kino ze scenariuszem na miarę "mario AAA" 
  • chińskie ciasteczko z niespodzianką, ale może być pustą, widowiskową skorupą
  • miłe pitu pitu
  • telenowela online
Edytowane przez musichunter1x