Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@musichunter1xJednym słowem spora różnorodność, każdy powinien znaleźć coś dla siebie.

Wymieniłem tylko część gier, listę można ciągnąć bez końca, szczególnie gdy uwzględni się mniejsze tytuły - nowa Castlevania 2D, Loulan, Ontos, nowy Silent Hill, Resonance: A Plague Tale Legacy, Sinking City 2, remake/reboot Tomb Raidera, Lords of the Fallen 2.

Opublikowano
W dniu 28.05.2026 o 08:32, azgan napisał(a):

Kto ma nie po kolei w głowie klepki poukładane , kupi za 2xdrożej , a normalny człowiek jak nie ma ciśnienia poczeka i zagra w GTA 6 jak wyjdzie na PC.

Będzie taniej i też dobrze. Podejrzewam że dużo ludzi się zapożyczy , żeby PS5 Pro kupić potem będą za połowę ceny sprzedawaćxD

Opublikowano (edytowane)

Zabraknąć nie zabraknie, bo kto miał kupić to kupił i ma - nie ma jakoś przesadnie wiele ogłoszeń na portalach. Niemniej jest to kolejna potencjalna akcja dla skalperów, którzy wykupią stock i cenie MSRP i będą + 1k PLN handlować przy premierze.

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano

To może mieć kilka przyczyn np. zawieszenie programu Playstation Hits, wycofanie z olbrzymich obniżek i ogólny wzrost cen, a także nacisk na subskrypcję - na początku generacji dodali plany PS Plus Extra i Premium.

Opublikowano

Od czasów PS4 wydają rocznie 1-3 duże exy, także niewiele się pod tym względem zmieniło.

Ceny to zupełnie inny poziom - Demon's Souls prawie 6 lat po premierze i cena w PS Store 339 zł (na wyprzedażach zawrotne 50% obniżki). TLOU Remake, Ratchet, Ghost of, Astro Bot, Spider Man 2 i inne tytuły tak samo albo w pełnej cenie, albo z rabatem do 50%. Pudełka są tańsze, ale dawniej było znacznie lepiej.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Ostatnią grę first party na PS5 kupiłem niecałe 2 lata temu także po części jestem winny tych wyników :E A tak zupełnie poważnie to Sony nie ma żadnych "petard" więc nie ma też na czym kręcić bardzo wysokich wyników.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 2
Opublikowano

Baba Gowem... A myślałem, że żartował tu ktoś, jak to tym wspominał. Walka nawet spoko wygląda. Lubię tę aktorkę. Pomyśli się może kiedyś. Od Ragnaroka odbiłem, był zbyt podobny do poprzedniej gry. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

słabooo, 3/4 Third-party, Wolverine kolejna kaszana dla mass i dad-gamerów ala spider-man, ale hejj przecież to Marvel i jeden z najpopularniejszych super-hero, więc kij że gameplay to bieganie i mashowanie 2-3 przycisków przeplatanych scryptami, kogo to jeszcze jara ?

Sony jak zwykle od lat, klepie bezpieczny szit albo gry-powtórki z rozgrywki, jeszcze trochę to będą wypuszczać 1 grę od siebie na rok max bo co nie wyjdzie to i tak 9+/10 no bo się należy 

Edytowane przez Amphilyon
  • Upvote 1