Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tam 10 funtów, u nas 2 stówy :E 

Jeszcze o ile ustawią cenę na jakimś rozsądnym poziomie (500-550zł) to jestem w stanie to zrozumieć. Ale jak jakiś oficjalny sklep klepnie 799 to dostanie ode mnie blacklistę :E 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.11.2024 o 12:20, slafec napisał(a):

Pikczuu, żeby wygrać PS5 Pro poświęcił wczoraj cały dzień na zdobywanie trofeów (wbił 190 platyn). Zabor98, drugi na podium, był trochę gorszy (100 platyn) i niestety dostał tylko pada Dualsense jako nagrodę pocieszenia.

Twórcy gier shovelware pewnie świętują :E

Zmiany od dzis:

"Wpadł do nas ASTRO i… ukradł wszystkie trofea. Nieźle się obłowił w te wszystkie platyny, które ostatnio wbiliście W związku z jego niecnym występkiem – od jutra zasady kalendarza adwentowego ulegną zmianie.

Wasze dotychczasowe punkty zostaną jednorazowo wyzerowane o północy.

Zmieniamy wartość trofeów. Od teraz za trofeum platynowe zgarniecie 300 punktów, za złote – 90, srebrne – 30 i 15 za brązowe.

Niebo nie jest limitem – za to limitem są punkty. A łącznie za trofea można zdobyć każdego dnia maksymalnie 1000 punktów.

Jeśli kilka osób będzie miało tę samą liczbę punktów, kryterium do przyznania nagrody będzie odpowiedź na pytanie konkursowe przesłane do Was mailowo.

Jeśli Wasz znajomy dołączy do gry z Waszego linku, otrzymacie 50 punktów.

Życzymy Wam dobrej zabawy!"

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
58 minut temu, azgan napisał(a):

W Assassin's Creed: Mirage niestety też za dobrze to PSSR nie wygląda, szkoda że tak niechlujnie podchodzą do implementacji tych upscalerów 

Ubishit to pazerne partacze. Jak to możliwe, że na zwykłym Ps5 obraz jest lepszy nawet w trybie wydajności ???

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Stjepan napisał(a):

Jak się sprzeda lepiej niż PS2 będzie top sukces. :E do 2024 roku 160 mln sztuk. :E

W czasach PS2 ceny spadały (typu 399$ 299, 249, 199, 149, 119, 99). Używane gry (w tym hity) były po 3-5 zł w zestawach (np. 300 gier za 800 zł czy 10 gier za 100 zł czy 60, nie jak obecnie 1 staroć po 100 zł). Ceny konsol PL ciężko porównać bo dolar staniał, ale stare konsole PS2 były po 199 zł (ok. 2008 roku).

Klapa lepszej PS3 to brak spadków a nawet podwyżka staroci z 799 zł na 999 zł. To i tak dobrze w porównaniu z horrorem PS5 (w takim czasie nawet PS3 staniało o połowę).

3 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Póki co nie ma gry która by mnie do tego skłoniła.

O czym biedaku nie wiedziałeś zamawiając ją? Niestety ale gry się robi po 5-8 lat więc studia wyrobią się na premierę PS6 (o ile zaczęły na premierę PS5). A studia Xbox na nowego X-a (o ile nie zbankrutuje i wyjdzie).

Edit: Poprawki na Pro są szybsze, ale gra i tak jest robiona na PS5. Tak jak gry z XO chodzą kiepsko na XSX, mimo dużo większej mocy nawet 60 fps brak.

Edytowane przez sino
  • Like 1
Opublikowano

No to azgan wprowadził mnie w błąd swoim wpisem i zrobiłem nadinterpretację.

Skoro kupiłeś PS5 by grać 20h rocznie, a gry kupujesz cyfrowe nowości to możesz dla szpanu kupić też Pro (przewaga fps będzie widoczna, może nie teraz w czasie beta-testów, ale potem).

Gdybym miał kupować to Pro. Ale nie kupię, bo na XSX mam ekstremalne ilości gier do ogrania. Jednak nie widzę powodu by oszczędzać i brać PS5 zamiast Pro (tak jak XSS zamiast XSX). O ile cena PS5 Pro ma uzasadnienie (nowość), to PS5 to złodziejstwo.

• Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@azgan Czemu mnie to nie dziwi? Ile jest gier gdzie PSSR wyglada dobrze i nie sprawia problemow?

Myślę że to nie jest problem samego PSSR tylko złej implementacji która jest traktowana po macoszemu żeby tylko znaczek Enhanced PRO się zgadzał. Są tytuły jak Final Fantasy VII Rebirth gdzie wygląda to rewelacyjnie. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Qrdello napisał(a):

Tam 10 funtów, u nas 2 stówy :E 

Jeszcze o ile ustawią cenę na jakimś rozsądnym poziomie (500-550zł) to jestem w stanie to zrozumieć. Ale jak jakiś oficjalny sklep klepnie 799 to dostanie ode mnie blacklistę :E 

obstawiam ze moze byc 899 zl albo 999 zl

37 minut temu, azgan napisał(a):

@voltq nieźle musiałeś się wykosztować na to wszystko no ale przyjemny zestaw sobie skompletowałeś 😁👌

5000zł cały zestaw , to komputer kosztował mnie 10 tysięcy

To teraz złóżmy PC w cenie 5000zł   , żeby było uczciwie razem z Windowsem myszka padem i klawiatura , ciekawe jakie podzespoły uzyskamy i czy konsola przegoni PC

Edytowane przez voltq
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, azgan napisał(a):

@voltq nieźle musiałeś się wykosztować na to wszystko no ale przyjemny zestaw sobie skompletowałeś 😁👌

Chyba 1,5 miesiąca narzekania na ceny, porównywania z jakimś składaniem komputera, a finalnie napęd kupiony od skalpera, a konsola w niekaceptowalnej cenie bo jak to tak 3,5k za konsolę bez napędu. 

Co pan zrobisz jak nic nie zrobisz, typowe.

Edytowane przez Kowal_
  • Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano

@voltq ja nic nie mam do PlayStation 5 PRO samego w sobie i uważam że jest to całkiem przyjemny sprzęt do grania aczkolwiek nie dla mnie bo stawiam mocno na EX'y niemniej jednak jak SDK zostanie ogarnięte to i w multi-platformy pewnie będzie się fajnie ogrywać z PSSR na dużym TV.

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Kowal_ napisał(a):

Chyba 1,5 miesiąca narzekania na ceny, porównywania z jakimś składaniem komputera, a finalnie napęd kupiony od skalpera, a konsola w niekaceptowalnej cenie bo jak to tak 3,5k za konsolę bez napędu. 

Znów głupoty piszesz bracie , poszukaj sobie kilkanaście stron wcześniej gdzie pisałem ze jestem zainteresowany konsola w cenie 3999zł razem z napędem i podstawką , finalnie zapłaciłem 166 zł więcej

I nadal uważam ze powinniśmy teraz złożyć komputer w cenie 5000zł i  porównać z konsola

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, sino napisał(a):

Skoro kupiłeś PS5 by grać 20h rocznie, a gry kupujesz cyfrowe nowości to możesz dla szpanu kupić też Pro (przewaga fps będzie widoczna, może nie teraz w czasie beta-testów, ale potem).

Gdybym miał kupować to Pro. Ale nie kupię, bo na XSX mam ekstremalne ilości gier do ogrania. Jednak nie widzę powodu by oszczędzać i brać PS5 zamiast Pro (tak jak XSS zamiast XSX). O ile cena PS5 Pro ma uzasadnienie (nowość), to PS5 to złodziejstwo.

Nie no więcej. Ze 3 gry rocznie gdzieś tak.

17 minut temu, Kowal_ napisał(a):

Może kupił w opcji 2 raty gratis:E

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, sino napisał(a):

Nie jesteś w temacie, my sobie z @ODIN85 robiliśmy od premiery PS5 PRO heheszki - On pisał że czeka aż ja kupię prosiaka a ja że czekam na jego foty 😉. Finalnie nikt z nas nie kupił z tego samego powodu.

Edytowane przez azgan
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, voltq napisał(a):

Byłem dziś w sklepie kupić żonie hulajnogę elektryczną na Mikołaja bo będzie miała szybciej do pracy niż samochodem w korkach i przy okazji kupiłem cos dla siebie :D

7a1l4n.png

Opublikowano
Godzinę temu, voltq napisał(a):

Znów głupoty piszesz bracie , poszukaj sobie kilkanaście stron wcześniej gdzie pisałem ze jestem zainteresowany konsola w cenie 3999zł razem z napędem i podstawką , finalnie zapłaciłem 166 zł więcej

I nadal uważam ze powinniśmy teraz złożyć komputer w cenie 5000zł i  porównać z konsola

"Wariat" 🙃🤭

1 godzinę temu, Kowal_ napisał(a):

Może policzył jeszcze raz i wyszło mu jednak że PS5 PRO bardziej się opłaca. Ma mowy sprzęt do grania i 5000 zł w kieszeni. Tylko krowa nie zmienia poglądów 😉. Najważniejsze żeby był zadowolony bo to On z tego będzie korzystać przez kolejne 2-3 lata zapewne.

Opublikowano
2 godziny temu, voltq napisał(a):

obstawiam ze moze byc 899 zl albo 999 zl

5000zł cały zestaw , to komputer kosztował mnie 10 tysięcy

To teraz złóżmy PC w cenie 5000zł   , żeby było uczciwie razem z Windowsem myszka padem i klawiatura , ciekawe jakie podzespoły uzyskamy i czy konsola przegoni PC

Żeby było uczciwie to dolicz do konsoli TV i nagłośnienie, bo pewnie tez za każdym razem kupujesz nowe jak PC składasz i tez wszytko zawsze kupujesz jeszcze raz :E

To nie są chłopie lata 90 ze ktoś pierwszy raz w życiu PC'ta składa i musi wszytko do niego kupić.

P.S.

I dolicz miesięczny abonament na PS Plus jakbyś chciał z chłopakami w multi popykać :hihot:

• Like 1
  • Upvote 1