Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@ronaldo864 Ludzie wieszczyli prawdziwego konkurenta dla DLSS, a zdarza sie ze PSSR  radzi sobie gorzej od FSR3 ktory nawet nie bazuje na AI. Nie wiadomo kiedy PSSR zostanie ogarniety, ale to jest jakas kpina bo mial byc game changer, a potrafi byc gorzej. Sam juz nie wiem co jest wieksza zmora tej konsoli, stary Zen2 czy ten caly PSSR.

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Placisz za konsole praktycznie dwa razy tyle co podstawowy model digital, a dostajesz kaszane w co drugiej grze, chyba nie o to chodzilo. Ciekaw jestem jak wiele z tego PSSR wyciagna po kolejnych aktualizacjach, mozliwe ze dopiero kolejna generacja sprzetu przyniesie znaczaca poprawe.

28 minut temu, ronaldo864 napisał(a):

Ciekawe ile zajmie leczenie chorób wieku dziecięcego PSSR. Kilka gier ma całkiem udaną implementację, oby ta technologia maszynowa została szybko poprawiona, bo jak na razie to mamy chyba najgorszą premierę konsoli od sony w historii .

Z DLSS jest o tyle lepiej że można sobie w łatwy, wygodny i szybki sposób samemu aktualizować tytuły które wspierają ten upscaling a na PS5 PRO niestety jesteśmy skazani na leniwych devów. Zresztą gdyby nie to, to na PC też byłaby z tym lipa bo w zasadzie nie aktualizują DLSS do nowszych wersji.

Edytowane przez azgan
  • Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, sino napisał(a):

Przy premierze była afera - testy, że te pady wytrzymają 470h, nie wiem na ile to się sprawdza, ale dla mnie to 3 miesiące, a dla casuala wiele lat.

Myślę ze  jest w tym dużo  prawdy , czytałem temat n da reddit  o  padach ps5/dryfowaniu   i tam  ludzie potwierdzają moje doświadczenia  ,że to nie użytkowanie ale  fatalna jakość  padów  jest problemem .

Ja dzisiaj zakupuje  nowe analogi będę sam wymieniał  wezme te magnetyczne Halla ponoć cuda   robią  :P 

Opublikowano
23 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Mam, kupiłem, ale nic nie daje, u mnie prawy i lewy analog dryftuje w kontrolerze fioletowym, kupiony jako drugi- dostałem combo 2 in 1 , lekko ponad 2 lata wytrzymał i do kosza. Kontroler leży w szafie, bo nic nie zdziałam i musiałem zakupić nowy. Pad Xbox series, pad dualshock działa do dziś, a mam dłużej niż dualsense. 

To ciekawe. Dualsense działa mi bez zarzutu i nic nie musiałem przy nim kombinować. Ale w innych kontrolerach porządne czyszczenie zawsze pomagało. I nie jestem jedyny, bo na reddicie sporo osób poleca właśnie ten środek czyszczący.

Opublikowano

Widocznie coś głębiej siedzi, a nie zwykłe czyszczenie. Chciałem sprawdzić, czy pomoże, bo w końcu zawsze to dużo mniej niż szukanie po necie kogoś to mi wymieni analogi, ale jak piszę, nie pomogło, prawy i lewy analog dryftują na tyle, że uniemożliwiają rozgrywkę.

Opublikowano
12 godzin temu, Geble napisał(a):

Dużo zależy od tego kto w jakie gra gry. Jak ktoś gra głównie w FIFĘ gdzie analogi dostają po tyłku najbardziej to wtedy szansa na dryfowanie po kilku miesiącach dużo większa. Szczególnie jak ktoś pamięta czasy gdy w FUT Champions do rozegrania było 30 meczów w weekend :E Tam to te analogi wręcz się paliły.

Kumpel tłucze w Fifę, Fortinite niemal codziennie i odpukać oba pady żyją bardzo dobrze ;)

Opublikowano

Wczoraj ogladnalem dokladnie film DF z Fortnite, gra skupia sie glownie na RT i Epic pozostawil swoje skalowanie jakim jest TSR, za to wydajnosc i jakosc RT miedzy bazowym PS5, a PS5 PRO to przepasc i pokazuje chyba najwieksze roznice w jakosc i wydajnosci RT w grach reklamujacych PROsiaka.

Dobrze to pokazuje, ze poza sprzetem potrzebny jest dobry pogramista i ogarnieci deweloperzy.

Software Lumen:

GMpILt0.png

Hardware Lumen:

Ziyl7XB.png

Oczywiscie pokazano tam wiele wiecej ale to najbardziej naoczny przyklad. Warto sobie ogladnac ten material.  AMD odrobilo troche lekcje z RDNA4 i bardzo jestem ciekaw ich nowych gpu.