voltq 317 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) 30 minut temu, Qrdello napisał(a): A kto Cię tutaj personalnie wyzywa? Przeczytaj jeszcze raz, ale jak już otrzesz tą krew co Cię zalała, to dostrzeżesz sens wypowiedzi. @Mar_s następny - a ja kierowałem do kolegi ten tekst bezpośrednio? Wylałeś kolego dziecko z kąpielą. Przez idiotów miałem na myśli wszystkich kupujących za wielokrotność ceny i tym samym dokładających się do wzrostu cen. Chyba się zgodzisz, że specjalnie mądre i zdrowe dla sytuacji to to nie jest Biedni skalperzy, umęczeni przez los Za chwilę się okaże, że skalperzy ratują nas od niedoboru sprzętów a wystawianie czegoś co kosztuje normalnie 2,3k za 5k to przejaw pacyfizmu i chęć ratowania rynku tylko sklepy winne, no cóż. A co do reszty, zacytuję sam siebie, co byś więcej nie musiał powtarzać tego samego: także hameryki nie odkryłeś. @voltq, z mojej wiedzy wynika, że skalping dotyczy zawyżania cen w stosunku do ich cen MSRP, czyli tych developerskich/wydawniczych/producenckich. Jeżeli kupujesz coś taniej niż MSRP to tylko Twój zysk i nic więcej, nie ma w tym nic złego. Najwidoczniej w takim razie sprzedawca kupił wyraźnie taniej niż cena rynkowa, i może sobie pozwolić na niższą marżę niż inni, byle sprzedać stock. To takie trudne do zrozumienia ? Byłem zainteresowany konsolą ale tylko z napędem , trafiła się okazja na napęd , sklepy wystawiały napęd za 800zł teraz za 900zł , wg mnie to sklepy są skalperami , a gra na płycie w pudelku dzieki możliwości odsprzedaży wychodzi taniej w większości przypadków niż cyfra , plus jak sony uzyska monopol to będzie sztucznie zawyżać ceny to co teraz robią to jest próba wciągnięcia ludzi w uzależnienie i odejścia od napędów przecież specjalnie i sztucznie ograniczają dostępność napędów Żałuje ze jak miałem PS5 fat to kupiłem spidermana remaster i diablo 2 cyfrę bo nie było w pudełkach , teraz nabrałem się za 30zł kupiłem ME ale otrzeźwiałem i zrobiłem zwrot , kupiłem w pudełku drożej żeby tylko nie wspierać monopolu Na PC jest masa różnych platform sprzedażowych jakieś keyshopy oficjalnie legalne i tam grosze kosztują gry , a tutaj sony dąży do monopolu i tego się obawiam Ja uważam ze z dwojga złego lepiej przepłacić za napęd u janusza niż wspierać monopol na cyfre sony , chyba ze ktoś odpuszcza całkowicie ps5 pro i te osoby chyba są najrozsądniejsze P.S moze sie myle ale na to co robią sklepy takie jak MM/ME/EURO AGD/KAUFLAND ITD sa paragrafy , @hubio chyba jest prawnikiem albo kimś związanym z prawem to mógłby się wypowiedzieć https://businessinsider.com.pl/finanse/handel/uokik-ogromne-kary-za-sztuczne-zawyzanie-cen/6dmggkt Urząd przypomniał, że zgodnie z prawem zakazane są porozumienia przedsiębiorców zmierzające do ustalenia cen towarów lub usług. Praktyką niezgodną z prawem jest również wykorzystywanie pozycji rynkowej przez przedsiębiorców posiadających pozycję dominującą na danym rynku. Edytowane 10 godzin temu przez voltq 1 1
Qrdello 201 Opublikowano 10 godzin temu Autor Opublikowano 10 godzin temu Cytat Ja uważam ze z dwojga złego lepiej przepłacić za napęd u janusza niż wspierać monopol na cyfre sony , chyba ze ktoś odpuszcza całkowicie ps5 pro i te osoby chyba są najrozsądniejsze @Henryk Nowak o tym właśnie mówię :> i do tego się odnoszę. To że Ty masz swoje zdanie na sytuację rynkową - szanuję, ja mam swoje - ale to to wyżej to zasługuje tylko na.... ach, szkoda gadać. EOT.
Henryk Nowak 76 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 5 minut temu, Qrdello napisał(a): Skoro poczułeś się obrażony, to sam się wrzucasz w ten worek o którym pisałem, nie? Logika jest tutaj prosta. Jasne, wrzuciłem się do worka idiotów. Nie poczułem się urażony, po prostu nie przywykłem do poziomu rynsztoka i chamstwa w dyskusji. W prawdziwym życiu rzucasz się na ludzi z pięściami jak ktoś ma odmienne zdanie? Nie będę uczyć Ciebie kultury, za to z przyjemnością będę raportować. Co do tego co piszesz dalej - nie zgadzam się. Sklepy i tak by podniosły ceny widząc, że wszystko schodzi na pniu. Poza tym zobaczyłeś jak działa handel i jesteś wielce oburzony - zawsze było tak, że ktoś taniej kupował i drożej sprzedawał. Możesz siedzieć na pupie, nie kupować po zawyżonych cenach i czekać aż ta spadną, nikt Ci nie broni. Mimo tego skalperzy zawsze będą. Teraz to zjawisko było łatwiej zauważalne, bo brakowało niemal wszystkiego. Był kryzys na rynku półprzewodników, brakowało elektroniki, stanęły wszystkie fabryki Shimano i dałem 650zł za hamulec, który rok wcześniej kosztował 350zł. To jest w ogóle ciekawe, bo hamulec kupowałem w maju 2020, nie widziałem skalperów kupujących hamulce a cena poszła w górę znacznie. Mogłem też go nie kupić i się zabić;) tak czy siak to zjawisko było zawsze a Ty się teraz oburzasz. Możesz nie kupować ale ceny nie spadną, bo wielu ludzi stać i po prostu kupią to co chcą mieć. 5 minut temu, Qrdello napisał(a): @Henryk Nowak o tym właśnie mówię :> i do tego się odnoszę. To że Ty masz swoje zdanie na sytuację rynkową - szanuję, ja mam swoje - ale to to wyżej to zasługuje tylko na.... ach, szkoda gadać. EOT. I na tym można poprzestać. 1
Qrdello 201 Opublikowano 10 godzin temu Autor Opublikowano 10 godzin temu 2 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a): Nie będę uczyć Ciebie kultury, za to z przyjemnością będę raportować. Co do tego co piszesz dalej - nie zgadzam się. Sklepy i tak by podniosły ceny widząc, że wszystko schodzi na pniu. Poza tym zobaczyłeś jak działa handel i jesteś wielce oburzony - zawsze było tak, że ktoś taniej kupował i drożej sprzedawał. Możesz siedzieć na pupie, nie kupować po zawyżonych cenach i czekać aż ta spadną, nikt Ci nie broni. Mimo tego skalperzy zawsze będą. Teraz to zjawisko było łatwiej zauważalne, bo brakowało niemal wszystkiego. Był kryzys na rynku półprzewodników, brakowało elektroniki, stanęły wszystkie fabryki Shimano i dałem 650zł za hamulec, który rok wcześniej kosztował 350zł. To jest w ogóle ciekawe, bo hamulec kupowałem w maju 2020, nie widziałem skalperów kupujących hamulce a cena poszła w górę znacznie. Mogłem też go nie kupić i się zabić;) tak czy siak to zjawisko było zawsze a Ty się teraz oburzasz. Możesz nie kupować ale ceny nie spadną, bo wielu ludzi stać i po prostu kupią to co chcą mieć. --- jak inaczej nie potrafisz? To cóż, ulżyj sobie :> Twój cyrk, Twoje kredki. Przypomnę tylko, że w żadnym z powyższych nie chodziło bezpośrednio o Ciebie. --- no, czyli skalperzy są dobrzy. Sklepy są złe. Rozumiem. Nie mamy chyba dalej o czym rozmawiać. :] Tja, odwieczny argument na co kogo stać a na co nie stać mnie kupić 30 takich napędów po skalperskich cenach, ale nie kupię żadnego bo nie zamierzam wspierać patologii. Producent wydał sprzęt po cenie X, i wolę poczekać aż taka cena będzie a nie płacić frycowe spekulantom. Czy to sklepom czy prywatnym. Wszystko jedno. Tam gdzie cena rośnie i jest to kluczowe dla mojego funkcjonowania - trudno. Za usługę w warsztacie, za części do auta, za masło, za prąd etc - za wszystko płacę więcej. Ale to są towary pierwszej potrzeby dla mnie. Napęd do konsoli, zdecydowanie nie A już na pewno nie zamierzam chwalić się tym, że wsparłem patologię i uważam się z tego powodu za bohatera - tym bardziej że jest w tym też łyżka dziegciu - kolega @voltq pisał tutaj przed premierą jeszcze, że kupił P5 od skalpera bo nie miał wyjścia i więcej tego nie zrobi, bo to zuo. Minęło dwa tygodnie - i cyk, napędzik od skalperka :] Po czym spam co drugą stronę jaki to dil nie jest cudowny - najczęściej lub zwykle spam niewywołany w żaden sposób, od tak, po prostu :>.
hubio 101 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 17 minut temu, voltq napisał(a): @hubio chyba jest prawnikiem albo kimś związanym z prawem to mógłby się wypowiedzieć Jak już pisałem na forum wielokrotnie - pokonać korporacje można już obecnie wyłącznie na drodze rewolucji. Metodami prawnymi się nie da bo mają dobrych i drogich prawników, a i samo prawo to jedna wielka kopalnia interpretacji. 1
voltq 317 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu @hubio ale można to podciągnąć pod łamanie prawa te zawiązanie cen przez wielkie sklepy? tylko będzie problem z nimi wygrać w sądzie tak ?
Qrdello 201 Opublikowano 10 godzin temu Autor Opublikowano 10 godzin temu 11 minut temu, hubio napisał(a): Jak już pisałem na forum wielokrotnie - pokonać korporacje można już obecnie wyłącznie na drodze rewolucji. Metodami prawnymi się nie da bo mają dobrych i drogich prawników, a i samo prawo to jedna wielka kopalnia interpretacji. Jeżeli przez rewolucję rozumiemy głosowanie portfelem - to tak. Tylko problem jest znacznie szerszy. I obawiam się że na masową skalę nierozwiązywalny. Sklepy już dupochron mają w postaci dodatkowych informacji o cenie sprzed miesiąca, więc wykpią się w każdym możliwym przypadku. Poza tym, znając życie - wszystko da się podpiąć pod wolny rynek :E. I tak, z byle czego robi towar premium, vel. wspomniane przeze mnie wcześniej karty graficzne z dolnych półek :[ 1
Henryk Nowak 76 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 12 minut temu, Qrdello napisał(a): (...) --- no, czyli skalperzy są dobrzy. Sklepy są złe. Rozumiem. Nie mamy chyba dalej o czym rozmawiać. :] Tja, odwieczny argument na co kogo stać a na co nie Bardzo źle wychodzi Tobie wyciągnie wniosków. Tak naprawdę ani sklepy ani skalperzy nie są źli, tak działa wolny rynek. Jest popyt to ceny idą w górę, a kto kupi taniej ten drożej sprzeda. Stare prawidła rynku. A z tym na co kogo stać chodziło mi o to, że zawsze będą tacy których stać i po prostu kupią towar za tyle za ile jest dostępny na sprzedaż. Nikogo nie obchodzi na co Ciebie stać tak samo jak ich nie obchodzi skąd i za ile kupują, po prostu chcą coś mieć i to mają. Możesz obrazić się na każdego i czekać w nieskończoność ale rynku nie zmienisz. 1
Vulc 563 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Ciekawe co tam nowego słychać w wątku o PS... a dobra, nie było pytania. Please continue. 1
Qrdello 201 Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) 34 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a): Bardzo źle wychodzi Tobie wyciągnie wniosków. Tak naprawdę ani sklepy ani skalperzy nie są źli, tak działa wolny rynek. Jest popyt to ceny idą w górę, a kto kupi taniej ten drożej sprzeda. Stare prawidła rynku. A z tym na co kogo stać chodziło mi o to, że zawsze będą tacy których stać i po prostu kupią towar za tyle za ile jest dostępny na sprzedaż. Nikogo nie obchodzi na co Ciebie stać tak samo jak ich nie obchodzi skąd i za ile kupują, po prostu chcą coś mieć i to mają. Możesz obrazić się na każdego i czekać w nieskończoność ale rynku nie zmienisz. Ja już tutaj to parę razy napisałem, no ale ... Wszystko z czasem tanieje. Staniała PS5 (najpierw zdrożała, no ale to akurat narzut SONY, taki z czapy), staniały karty graficzne (chociaż te premium zostały w cenach premium), staniały procesory - ale to że na rynku występuje wahanie wynikające z braków chwilowych czy docelowych nie znaczy, że powinniśmy w tym danym momencie wspierać spekulantów i przepłacać za towar 2-3x jego ceny wyjściowej. Sami sobie pętlę na szyję kręcimy, bo to sprawia że następna generacja danego sprzętu jest odpowiednio droższa od poprzedniej. Jeżeli będziemy kupować napędy po 8-9 stów, to SONY na bank z takiej kwoty wystartuje doczepiany napęd w PS6. Skoro ludzie zapłacili 2x cenę? głupi by byli nie chcąc na tym zarobić. Co innego, gdyby zainteresowanie było znikome lub żadne. Sklepy chcąc popchać stock zniżałyby ceny i sytuacja się normuje. Dla nas, dla klientów. Zgadzam się w pełni, że brak napędów na stałe przy PS5Pro jest trendem, który ostatecznie spowoduje wyparcie pudełek i absurdalne ceny gier cyfrowych - i że jest to trend wybitnie zły. Nawet nie kwestia cen sprzętu czy gier, tylko faktu - że posiadanie fizycznego nośnika przekłada się na faktycznie posiadanie gry. W wypadku cyfr? Jesteśmy zależni od SONY i ich polityki co do posiadania kont na serwerach SEN. Wystarczy, że corpo wycofa się z rynku PL i po koncie, po grach no ale nawet taki zestaw argumentów nie skłoni mnie do wspierania innej patoli. I ja się nie obrażam, i doskonale radzę sobie z czytaniem między wierszami. Chciałem Ci tylko pokazać, że czytać dosłownie też potrafię. Coraz więcej sklepów - to dobrze. Się zobaczy jak się cena będzie teraz zachowywać. Edytowane 9 godzin temu przez Qrdello 1
kanon7 138 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 2 godziny temu, voltq napisał(a): Narazie te moje 650 zł to złoty interes W dniu 18.12.2024 o 14:58, voltq napisał(a): Czyli jednak te moje 650zł to był zysk ale mój W dniu 26.11.2024 o 21:03, voltq napisał(a): Ja dałem 650 zł i nadal W dniu 12.12.2024 o 16:23, voltq napisał(a): za 650 zł kupić napęd W dniu 12.12.2024 o 17:23, voltq napisał(a): gość sprzedał mi za 650zł 1 1 1
voltq 317 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 33 minuty temu, Qrdello napisał(a): Ja już tutaj to parę razy napisałem, no ale ... Wszystko z czasem tanieje. Staniała PS5 (najpierw zdrożała, no ale to akurat narzut SONY, taki z czapy), staniały karty graficzne (chociaż te premium zostały w cenach premium), staniały procesory - ale to że na rynku występuje wahanie wynikające z braków chwilowych czy docelowych nie znaczy, że powinniśmy w tym danym momencie wspierać spekulantów i przepłacać za towar 2-3x jego ceny wyjściowej. Sami sobie pętlę na szyję kręcimy, bo to sprawia że następna generacja danego sprzętu jest odpowiednio droższa od poprzedniej. Jeżeli będziemy kupować napędy po 8-9 stów, to SONY na bank z takiej kwoty wystartuje doczepiany napęd w PS6. Skoro ludzie zapłacili 2x cenę? głupi by byli nie chcąc na tym zarobić. Co innego, gdyby zainteresowanie było znikome lub żadne. Sklepy chcąc popchać stock zniżałyby ceny i sytuacja się normuje. Dla nas, dla klientów. Zgadzam się w pełni, że brak napędów na stałe przy PS5Pro jest trendem, który ostatecznie spowoduje wyparcie pudełek i absurdalne ceny gier cyfrowych - i że jest to trend wybitnie zły. Nawet nie kwestia cen sprzętu czy gier, tylko faktu - że posiadanie fizycznego nośnika przekłada się na faktycznie posiadanie gry. W wypadku cyfr? Jesteśmy zależni od SONY i ich polityki co do posiadania kont na serwerach SEN. Wystarczy, że corpo wycofa się z rynku PL i po koncie, po grach no ale nawet taki zestaw argumentów nie skłoni mnie do wspierania innej patoli. I ja się nie obrażam, i doskonale radzę sobie z czytaniem między wierszami. Chciałem Ci tylko pokazać, że czytać dosłownie też potrafię. Coraz więcej sklepów - to dobrze. Się zobaczy jak się cena będzie teraz zachowywać. Idąc twoim tokiem rozumowania zgodnie z logiką to dobrze zachowali się tylko ci którzy nie kupili PS5 Pro i napędu, całkowicie zbojkotowali ten skok na kasę Sony Więc masz rację ja i ty jesteśmy winni tej sytuacji i popełniliśmy błąd kupując PS5 Pro a ci którzy tego nie zrobili zachowali się prawidłowo 2
Kowal_ 124 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 53 minuty temu, kanon7 napisał(a): Złoto 😆 1
Elvis79 58 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Najlepsze jest to, że dzięki Sony są scalperzy i w "białych rękawiczkach" nie rzucają napędów powodując gównoburzę czy brać od scalperów 1
Vulc 563 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 54 minuty temu, voltq napisał(a): Idąc twoim tokiem rozumowania zgodnie z logiką to dobrze zachowali się tylko ci którzy nie kupili PS5 Pro i napędu, całkowicie zbojkotowali ten skok na kasę Sony Więc masz rację ja i ty jesteśmy winni tej sytuacji i popełniliśmy błąd kupując PS5 Pro a ci którzy tego nie zrobili zachowali się prawidłowo No i wróciliśmy panowie do punktu wyjścia.👌Od tego się zaczęła dyskusja i na tym powinna skończyć. Kupując konsolę w tej cenie, kupujący dysk w tej cenie, producent dostaje jasny znak. Nikt nikogo nie powinien o to winić, każdy sam decyduje na co przeznaczyć kasę. Równocześnie dokłada swoją cegiełkę do tego jak będzie wyglądać przyszłość. Sony jest takim samym małym, chytrym liskiem, jakim swego czasu był Microsoft. Tyle, że mądrzejszym i bardziej cierpliwym. Pierwszy krok zrobiony, Pro się sprzedaje. Ciekaw jestem jak dobrze, bo na razie brak konkretów, ale jeśli wyniki będą satysfakcjonujące, wiadomo czego można się spodziewać na premierę PS6. Dla mnie Pro to sprzęt wart max 2.5k lub 3k z dyskiem. Ceny już spadają, pojawiają się pojedyncze oferty po około 3.1k, więc widać da się taniej i to dość szybko po premierze. To tyle w kwestii tego jak ten sprzęt został wyceniony, bo przecież nikt nie będzie dokładał do interesu. 1
Elvis79 58 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Jeśli im wierzyc to Sony nie bardzo zależy jak PRO się sprzeda, gdyż sami przyznali, że cena którą sobie krzykneli nie jest za wysoka bo to sprzęt dla hardcorowych graczy 1
Vulc 563 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Jak korpo mówi, że im nie zależy na sprzedaży, to wiadomo od razu, że łże w żywe oczy. Masz może cały artykuł? 1
Henryk Nowak 76 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) 41 minut temu, Vulc napisał(a): No i wróciliśmy panowie do punktu wyjścia.👌Od tego się zaczęła dyskusja i na tym powinna skończyć. Kupując konsolę w tej cenie, kupujący dysk w tej cenie, producent dostaje jasny znak. Nikt nikogo nie powinien o to winić, każdy sam decyduje na co przeznaczyć kasę. Równocześnie dokłada swoją cegiełkę do tego jak będzie wyglądać przyszłość. (...) Dokładamy swoją cegiełkę do tego jak będzie wyglądać przyszłość, ale czy warto jest teraz czekać? Życie jest za krótkie na to, żeby czekać na zabawkę rok albo dwa. To nie jest Bugatti. Zresztą jak ja zaczekam to niczego to nie zmieni, bo inni nie zaczekają. My jako użytkownicy forum, którzy dyskutują o takich sprawach jesteśmy w miarę świadomymi klientami, wiemy co się z czym wiążę, ale przeciętny Kowalski patrzy na cenę, widzi że go stać i kupuje. Albo nie kupuje, bo nie ma kasy. Przeciętny kowalski kupił sobie Pro, bo to najlepsza konsola, chce grać w gry z płyt, czyta, że musi kupić napęd i go kupuje. Ja mogę na znak protestu i wielkiej rewolucji wytatuować Che Guevarę na czole i czekać aż łaskawie wielmożne Sony opuści cenę, tylko co z tego? Jakby większość klientów była świadoma, to by można głosować portfelem ale to nie ma sensu. Niektórym forumowiczom może się wydawać, że przeciętny gracz wygląda tak jak my, to nie jest prawda Najpopularniejsze gry to Fortnite, Minecraft, Roblox i inne kupsztale, znakomita większość graczy ma w nosie głosowanie portfelem. Dlatego ja nie będę czekać na coś co mogę mieć już teraz za odrobinę wyższą cenę. Wiem, że to doprowadzi do tego, że będziemy mieć konsole bez napędów i cyfrowe gry w wysokich cenach, ale co my na to poradzimy? Można się ukrzyżować a większość i będzie mieć to w nosie. Poza tym w czasach pandemicznych kupiłem 3070ti ze sklepu, za to mega drogo a i tak nie żałuję. Tyle gier na niej ograłem, że mam w nosie ile mnie kosztowała w 2021 roku Oczywiście każdy ma swoje granice, natomiast inni i tak je przekroczą. Np. wg mnie ps5 pro jest absolutnie nie warte swojej ceny i na pewno bym go nie kupił gdybym nie trafił na okazję z outletu i gdybym nie miał już napędu w ps5 slim. Zwłaszcza widząc coś takiego: Wygląda na to, że chyba są jakieś problemy z implementacją tej i tak nienajlepszej technologii skalowania, bo nie wierzę, że aż tylu deweloperów tak bardzo daje ciała. Są gry w których robi w miarę dobre wrażenie, ale tego jest mało. Napęd przynajmniej działa jak powinien I tak na inny temat: MH Wilds https://imgur.com/xNxi1tF Edytowane 7 godzin temu przez Henryk Nowak 1
lukadd 508 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Ogólnie PS4 pro miało 20% udziału w sprzedaży tamtej generacji i do tego było przecież wycenione bardzo dobrze Ale chyba większość graczy PS nie ma parcia na najmocniejszą konsole. Większość i tak woli tańszą zwykłą wersję. A entuzjaści i maniacy growi i tak zapłacą niemal każdą cenę i napęd za 1k dokupią , aby posiadać najlepszą wersję Edytowane 7 godzin temu przez lukadd 1 1
DżonyBi 422 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) 33 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a): Ja mogę na znak protestu i wielkiej rewolucji wytatuować Che Guevarę Ja na znak protestu nie kupuje od "rekinow biznesu" z olx i allegro, ktorzy przeszkadzaja mi robic zakupy w sklepie i zabieraja mi towar z koszyka. Tylko tyle i az tyle. Ja mam potem im jeszcze za to płacić?! Paszoł won z dziadami! Edytowane 6 godzin temu przez DżonyBi 1 1
musichunter1x 146 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Widzę że więcej tu o skalperach niż o PS5 Jeśli chcecie zrobić małym skalperom na złość to można kupić 30 przedmiotów i anulować, bo pomyłka. Chyba nawet nie trzeba płacić, aby allegro wysłało ich dane do urzędu skarbowego, ponieważ anulowane transakcje też się liczą do DAC7. 1
Qrdello 201 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu 2 godziny temu, voltq napisał(a): Idąc twoim tokiem rozumowania zgodnie z logiką to dobrze zachowali się tylko ci którzy nie kupili PS5 Pro i napędu, całkowicie zbojkotowali ten skok na kasę Sony Więc masz rację ja i ty jesteśmy winni tej sytuacji i popełniliśmy błąd kupując PS5 Pro a ci którzy tego nie zrobili zachowali się prawidłowo Kupiłem pro w cenie sugerowanej na EU. Ze sklepu. Bez skalperow po drodze. Co w tym złego? Producent na tyle wycenił tyle zapłaciłem. Pierwotnie wycenił. Napędu nie kupiłem bo wycena producenta i sklepów tp stosunek 1:2 cenowo. Jak cena spadnie, o ile spadnie, to kupię. Jak nie to poczekam jak ktoś będzie uzywke sprzedawał. Korona mi z głowy nie spadnie. Natomiast choćby skały srały nie przyklasną do płacenia skalperowi. Mam swoje zasady i cześć jak czapka. 1 1
Henryk Nowak 76 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) To ja to tu zostawię na rozluźnienie atmosfery Edytowane 4 godziny temu przez Henryk Nowak 1
Rekomendowane odpowiedzi