lukadd 2 901 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada (edytowane) 52 minuty temu, kanon7 napisał(a): Z drugiej strony aż 28% sprzedanych gier to pudełka W 2024 finansowym roku 24% względem 2023 gdzie było 30%. Z roku na rok spada, a trzeba pamiętać, że przychody Sony nie pochodzą tylko i wyłącznie z gier. Ale jeśli chodzi o gierki to cyfrówka dominuję totalnie w przychodach vs boxy. 2019 vs 2024 przychody z boxów 2 x mniejsze. Edytowane 11 Listopada przez lukadd
Jaycob 1 934 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada (edytowane) "More than equipped" Edytowane 12 Listopada przez Jaycob 1
kanon7 599 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Nowe, tańsze PlayStation 5 Digital Edition 825GB Japanese Only - w cenie 55 000 jenów (około 1303 zł) - sprzęt będzie działać wyłącznie na kontach PlayStation z ustawionym językiem japońskim oraz regionem Japonia. Zamówienia przedpremierowe ruszą 13 listopada. --------- To jak to jest? PS5 Digital za 2100 zł podnosimy ceny do 2300 zł, bo inflacja, cła i koszta do góry, a do Japonii da się za 1303 zł
Jaycob 1 934 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Tak samo jest ze Switch 2 - w Japonii kosztuje coś około 1300 zł, a w Polsce dojeni jesteśmy na ponad 2 kawałki. Ten sam sprzęt, te same komponenty, a w różnych krajach ceny różnią się czasem o połowę.
Kszyrztow 59 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Spoko, spoko, nowy Ratchet też tylko na mobilki https://www.rangerrumble.com/ 1
Gonzo3211 106 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Ponoć ps5 399 euro na BF, zobaczę czy uda mi się oprzeć
kanon7 599 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada (edytowane) @Gonzo3211 450 € z napędem, 350 € Digital, a prosiak 700 euro Edytowane 14 Listopada przez kanon7
Gonzo3211 106 Opublikowano 15 Listopada Opublikowano 15 Listopada Tak, też później po napisaniu w którymś niusie zobaczyłem ww. ceny, ale na bank gdzieś na ppe było 399 i może się sami (boty ), machnęli i poprawili, inaczej bym nie pisał. Aż sam się zdziwiłem że w końcu coś by drgnęło z cenami. Za tyle to niech sobie dalej trzymają . Digital na pewno już ten okrojony z 825GB.
ODIN85 3 500 Opublikowano 15 Listopada Opublikowano 15 Listopada Za dwa lata 6 i już nie ma po co tego kupować 1
Elvis79 161 Opublikowano 16 Listopada Opublikowano 16 Listopada Za 9 lat 7 to już lepiej poczekać na 7ke 1
musichunter1x 1 305 Opublikowano 16 Listopada Opublikowano 16 Listopada (edytowane) Ciekawe czy Sony coś dogada z Valve. Mogliby portować więcej gier, ale na sam SteamOS i może nawet GabeCube, jako premiery day1, a na resztę później przez optymalizację i Windows. Do tego jakaś forma zakupów na dwie platformy... Przecież coś już eksperymentowali za czasów Portal 2. Oh... Mogliby pozwolić na porty gier VR, bo może umowy wiążą Capcom w sprawie RE. Edytowane 16 Listopada przez musichunter1x
kanon7 599 Opublikowano 16 Listopada Opublikowano 16 Listopada Godzinę temu, musichunter1x napisał(a): Ciekawe czy Sony coś dogada z Valve. Mogliby portować więcej gier, ale na sam SteamOS i może nawet GabeCube, jako premiery day1, a na resztę później przez optymalizację i Windows. Do tego jakaś forma zakupów na dwie platformy... Przecież coś już eksperymentowali za czasów Portal 2. Oh... Mogliby pozwolić na porty gier VR, bo może umowy wiążą Capcom w sprawie RE. Ekhm Sony przez ostatnie lata coraz śmielej przenosiło swoje największe marki na PC, teraz pojawiły się jednak nowe, dość zaskakujące plotki. Jez Corden - dziennikarz zwykle kojarzony z informacjami o Microsofcie - twierdzi, że usłyszał od „bardzo dobrego źródła”, iż PlayStation ma „prawdopodobnie wycofywać się” z agresywnej ekspansji na PC w przypadku swoich flagowych singlowych produkcji. W jego słowach pojawia się też doprecyzowanie: gry-usługi nadal mają wychodzić premierowo na PC, ale fabularne superprodukcje - mogą albo w ogóle nie trafić na platformę Valve, albo pojawić się tam dopiero po latach.
Phoenix. 4 711 Opublikowano 16 Listopada Opublikowano 16 Listopada Ja bym nigdy nie dawal exow na PC, sprzedaje sie ich niewiele, a konsola mialaby wtedy wiekszy sens
musichunter1x 1 305 Opublikowano 16 Listopada Opublikowano 16 Listopada (edytowane) 18 minut temu, kanon7 napisał(a): Ekhm O to mi chodzi, mogą zostać na Steam OS. Poza tym skoro Sony zarabia 30% na sprzedaży gier na konsole, to ciekawe czy można by dokupić "DLC", które umożliwiałoby grę na dwóch platformach. Kwestia dogadania z wydawcami i Valve, mógłby to być nawet ich abonament. Ale z drugiej strony, ludzie kupowaliby gry na dzikich promocjach, nawet kluczykowniach i potem przenosili to na konsole. Edytowane 16 Listopada przez musichunter1x
ODIN85 3 500 Opublikowano 16 Listopada Opublikowano 16 Listopada (edytowane) 1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a): Ja bym nigdy nie dawal exow na PC, sprzedaje sie ich niewiele, a konsola mialaby wtedy wiekszy sens Wystarczy wydawać na Ps i Pc a olewać Xboxka a kasa by leciała strumieniami. By płakali na początku ale nadal przewagę w odsprzedaniu płyt by mieli. Edytowane 16 Listopada przez ODIN85
Zdzisiu 372 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Najpierw to niech oni zaczną robić te gry, bo coś im to nie idzie.
kanon7 599 Opublikowano Poniedziałek o 23:01 Opublikowano Poniedziałek o 23:01 8 miesięcy temu kupione PS5 Slim. Dzisiaj nagle Dual Sense zaczął bardzo mocno driftować - ściągać w lewo. 1. Ile jest gwarancji na pada? 2. Oddać na gwarancję (Sony), czy rękojmię (x-kom.pl) ?
Reddzik 2 762 Opublikowano wczoraj o 09:39 Opublikowano wczoraj o 09:39 Ja ostatnio oddałem do naprawy 2 pady dualsense, trochu mnie to wyszło ale mam chociaż normalne analogi TMR i nie powinno być driftowania. U mnie dawno po gwarancji, po ok 2 latach złapała mnie ta przypadłość. Co do oddania, to chyba rękojmia, wymiana pada za pada jak się da.
kanon7 599 Opublikowano wczoraj o 09:53 Opublikowano wczoraj o 09:53 10 godzin temu, kanon7 napisał(a): 8 miesięcy temu kupione PS5 Slim. Dzisiaj nagle Dual Sense zaczął bardzo mocno driftować - ściągać w lewo. 1. Ile jest gwarancji na pada? 2. Oddać na gwarancję (Sony), czy rękojmię (x-kom.pl) ? @x-kom zgłoszenie rękojmi, czy pad zostanie wymieniony na nowy? Jak wygląda procedura?
x-kom 281 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu (edytowane) @kanon7 decyzja o naprawie lub ewentualnej wymianie pada na nowy zapada dopiero po weryfikacji serwisowej. Edytowane 23 godziny temu przez x-kom
Rekomendowane odpowiedzi