Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Kadajo napisał(a):

Otwarty świat to najgorsze gówno jakie spotkało gry. :kupa:

Nie licząc MFS :wariat:

Nie wiem czy to było z sarkazmem czy nie, ale otwarty świat jest spoko, ale musi być zrobiony z głową(rdr2), a nie wpaść na pomysł jak ubi naebać znaczników, w kolejnych częściach tylko mapę powiększyć i wróć, jeszcze więcej znaczników...  gdyby to jakiś sens miało to zbieractwo, ale w wypadku ubi to jest całkowicie bez sensu, no ale Ja lubiłem to, a pewnie ze względu że żyłem kilka ostatnich lat tylko assasinem. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Reddzik napisał(a):

Fajne te wymagania Assassina, o grafikę się nie boję, muszę zmienić procka....

AC Mirage z DLSS4 chodzi jak złoto na 40% mocy mojej karty w 4k@120 wszystko na ultra. UBI nie bawi się w RT (które cenię) więc ich gry śmigają aż miło.

Edytowane przez tgolik
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Stjepan napisał(a):

Lepiej zmieniaj pod GTA VI

Napisałem, że zagram przy mocnej obniżce, i porównałem, że gra będzie działać, więc jest git, nie grałem w GTA5 a mam za darmo na epicu, GTA 6 mnie tak nie rajcuje. Zmieniam sprzęt bo kupiłem za mocne GPU-ponad mój budżet :D i muszę zmienić procka, ale to też spory koszt stąd taki wybór.
AC będzie z jedną wielu gier, które zagram w któryś dzień, na pewno nie na premierę ani w tym roku.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Nie wiem czy to było z sarkazmem czy nie, ale otwarty świat jest spoko, ale musi być zrobiony z głową(rdr2), a nie wpaść na pomysł jak ubi naebać znaczników, w kolejnych częściach tylko mapę powiększy....

Nie da się ukryć, że gry UBI są zbyt duże. Nawet, podobno krótki Mirage, to i tak gra na dziesiątki godzin. A Valhalla to gra na lata.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, tgolik napisał(a):

Nie da się ukryć, że gry UBI są zbyt duże. Nawet, podobno krótki Mirage, to i tak gra na dziesiątki godzin. A Valhalla to gra na lata.

Valhalę po tygodniu czy dwóch katowania od premiery musiałem odpuścić na pół roku bo nią wymiotowałem, ale przy Miragu się bardzo dobrze bawiłem, ta mapa była spoko, choć jeszcze może troszkę za duża  ;) 

• Upvote 2
Opublikowano

Ja w takie RDR1 gram z przyjemnością, fajny otwarty świat, klimatyczna fabuła, ciekawy bohater, nic nie jest rozwleczone, nie ma milionów znaczników, znajdziek itd, wszystko z czegoś wynika, Valhalli nie skończyłem znudziła mnie, Origins był najfajniejszy. Tutaj jak by głównym bohaterem był np. Toyotomi Hideyoshi oj bym nim zagrał.

• Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, reddy napisał(a):

Cholerną odyseje przechodziłem ponad 2 lata:E tydzień grania - parę miesięcy przerwy, bo mnie skręcało. 

To był jedyny AC którego nie zrobiłem na 100% a to przez te wysepki, może dużo ich nie było ale irytowały.

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Otwarty świat to najgorsze gówno jakie spotkało gry. :kupa:

Nie licząc MFS :wariat:

Nie zgadzam się z tym. Wszystko zależy od wykonania - dobrze zaprojektowany otwarty świat wzbogaca rozgrywkę, natomiast źle zbalansowany, pełen zapychaczy i powtarzalnych zadań, może obniżyć jej jakość. Przykładami tytułów z doskonale zaprojektowanymi światami są dla mnie The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Elden Ring oraz Red Dead Redemption 2.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, reddy napisał(a):

Cholerną odyseje przechodziłem ponad 2 lata:E tydzień grania - parę miesięcy przerwy, bo mnie skręcało. 

no widzisz, a odyseja powinna trwać 10 lat, nie jest tak źle :E

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Nie zgadzam się z tym. Wszystko zależy od wykonania - dobrze zaprojektowany otwarty świat wzbogaca rozgrywkę, natomiast źle zbalansowany, pełen zapychaczy i powtarzalnych zadań, może obniżyć jej jakość. Przykładami tytułów z doskonale zaprojektowanymi światami są dla mnie The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Elden Ring oraz Red Dead Redemption 2.

Akurat gry, które wymieniłeś są poza moim radarem. Do RDR2 zabierałem się dwukrotnie ale nie byłem w stanie ogarnąć ślamazarnych mechanik (pół minuty, żeby podnieść kapelusz z ziemi), fatalnego strzelania i historii, która nie potrafiła mnie wciągnąć. Eldena odpuściłem po tym jak przeczołgał, przeżuł i wypluł mnie Sekiro - nigdy więcej gry od From. A Zelda, to ta gra dla dzieci?

Taki Horizon Forbidden West czy AC Origins jest lepszy od każdej z tych gier.

Edytowane przez tgolik
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
28 minut temu, tgolik napisał(a):

Eldena odpuściłem po tym jak przeczołgał, przeżuł i wypluł mnie Sekiro - nigdy więcej gry od From. A Zelda, to ta gra dla dzieci?

Hymm. Obie gry mają wspólne DNA - wysoki poziom trudności, mroczny klimat i innowacyjne podejście do walki, jednak oferują zupełnie inne doświadczenie:

Elden Ring jest w otwartym świecie, ma dużą swobodę w eksploracji, nie trzyma za rączkę, fabuła jest nieliniowa. System rozwoju postaci jest rozbudowany, ma różnorodne buildy. 

Natomiast Sekiro: Shadows Die Twice to zupełne przeciwnieństwo - linowa fabuła, inny system walki opierający się głównie na parowaniu, brak buildów etc. 

Także jeśli nie spodobało Ci się Sekiro to nie znaczy, że z ER będzie tak samo, bo jak pisałem, to może być diametralne inne doświadczenie.

"A Zelda, to ta gra dla dzieci?" - imo jest dla wszystkich.;)

Opublikowano

Otwarty świat jest dobry w grach, gdzie eksploracja stoi na wysokim poziomie, tam, gdzie masz inicjatywę, ciekawość zwiedzania tego świata, a nie latania z punktu A do B i odhaczania pytajników.

• Upvote 2
Opublikowano
11 godzin temu, tgolik napisał(a):

AC Mirage z DLSS4 chodzi jak złoto na 40% mocy mojej karty w 4k@120 wszystko na ultra. UBI nie bawi się w RT (które cenię) więc ich gry śmigają aż miło.

Nie bawił sie w RT bo Anvil do tej pory nie miał jego obsługi, ale Shadows będzie pierwsza gra na tym silniku z jego obsługą. 

Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj wysiadł mi mózg:szatanek:

Słyszałem tekst że czarnoskóry Assassyn będzie miał bonus do kamuflażu nocą:hihot:

Chyba położę się do Choroszczy. Jak udowodnić w przyszłości edukacyjnej dzieciakom że rodowity Japończyk jest murzynem.:wariat:

A Ubisoft mam pretensje pytanie o co......:E       

Edytowane przez Czubatka Boża
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Czubatka Boża napisał(a):

Dzisiaj wysiadł mi mózg:szatanek:

Słyszałem tekst że czarnoskóry Assassyn będzie miał bonus do kamuflażu nocą:hihot:

Chyba położę się do Choroszczy. Jak udowodnić w przyszłości edukacyjnej dzieciakom że rodowity Japończyk jest murzynem.:wariat:

A Ubisoft mam pretensje pytanie o co......:E       

Trzeba to sobie z lekka uzmysłowić że w dzisiejszych czasach facet może być kobietą i na odwrót to i murzyn może być japończykiem:hihot: w przyszłości może nastąpić więcej i więcej takich anomalii 

Edytowane przez eciepecie
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, eciepecie napisał(a):

Trzeba to sobie z lekka uzmysłowić że w dzisiejszych czasach facet może być kobietą i na odwrót to i murzyn może być japończykiem:hihot: w przyszłości może nastąpić więcej i więcej takich anomalii 

Akurat głupoty wypisujesz , bo po przyjęciu obywatelstwa mógłby zostac Japończykiem :D

Ja bym wywalił postać yasuke i zostawił tylko tą kobietę może wtedy by się dało jakoś uratować ten produkt 

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, voltq napisał(a):

Akurat głupoty wypisujesz , bo po przyjęciu obywatelstwa mógłby zostac Japończykiem :D

Ja bym wywalił postać yasuke i zostawił tylko tą kobietę może wtedy by się dało jakoś uratować ten produkt 

Lista 56 płci to prawdziwa perełka. Najlepsza płeć na liście jest kiedy nie jesteś mężczyzną ani kobietą. Fizycznie jesteś facetem ale twierdzisz  że nie masz żadnej płci.:szatanek:

Ja się pytam co to kur!@#$% ma być!:E

Naprawdę dzisiaj mój mózg ewakuował się z czaszki a kiedy wróci tego nie wiem.:wariat:

Może i mam nietypowe poczucie humoru ale wiem doskonale że czuje się 100% facetem!:witojcie2:

Edytowane przez Czubatka Boża
  • Haha 1