Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skradanie jest lepsze dzięki dynamicznemu oświetleniu. W zależności od pory dnia może być łatwiejsze albo trudniejsze, gra świateł i cieni ma znaczenie. Strażnicy reagują na zmiany w otoczeniu, gasnące źródła światła itp.

Opublikowano
19 minut temu, DITMD napisał(a):

Skradanie jest lepsze dzięki dynamicznemu oświetleniu. W zależności od pory dnia może być łatwiejsze albo trudniejsze, gra świateł i cieni ma znaczenie. Strażnicy reagują na zmiany w otoczeniu, gasnące źródła światła itp.

Tutaj się wypowiem tylko tak, że oglądając gameplaye(wiem, wiem oglądając) to skradanie mało co się różni od poprzednich odsłon i tak jakoś ta gra cieni i świateł działa, i się zastanawiam jak można mieć w portfolio taki tytuł jak SC(który ma 22 lata) i robić te skradanie na powiedzmy miernym/średnim poziomie :) 

Opublikowano (edytowane)

Dużo się nie różni, bo to nadal jest Assassin’s Creed, ale masz więcej możliwości, osobiście skradanie w Shadows sprawia mi o wiele większą frajdę niż w takiej Valhalli, grając Naoe mam wrażenie jakbym grał w Tenchu, i tyle mi wystarczy, na najwyższym poziomie trudności trzeba się trochę nagimnastykować, a przynajmniej ja muszę, bo lubię grać w skradanki i przechodzić je w miarę realistycznie. 

Edytowane przez DITMD
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Nie dodałeś że Yasukę nie da się skradać a powinno to być bo w określonych porach dnia ma przewagę;)

Kto? Dla mnie ta postać to tylko "ciekawostka" (przerywnik) bo grałem Naoe praktycznie wszędzie ale i tak nie skończyłem bo ile można biegać po mapie i czyścić znaczniki :E?

Tyle wytrzymałem 😅😂

Screenshot-20260202-221617-Steam.jpg

Opublikowano
12 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Aaa tego to nie wiedziałem :E czyli oprócz pór roku to AC jak każdy poprzedni :)

Po ~15h gry mogę stwierdzić, że najlepszy ac od lat, ALE:

- fabuła ma bardzo niejasny cel, taki mdły. Widać, że robił to ktoś pierwszy raz. Rozwodnienie na tyle dodatkowych celów itd powoduje, że wszyscy których trzeba zabić są tacy sami.

- granie yasuke to masochizm, gra jest łatwa, murzyn to antyklimatyczny kloc - całe szczęście można pominąć go w 90% przypadków

Gameplay sam w sobie jest OK - zwłaszcza grafika, która po prostu utrzymuje chęć dluższego posiedzenia. Mimo powtarzalności - nie nudzi jak poprzednie odsłony

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Fabuła już od dawna jest jaka jest 🙂 z tymi celami to widzę że jest yo strasznie rozciągnięte. Yasuke to wiadomo że granie nim to będzie patologia, sam gdybym ogrywał to starałabym się jak najmniej nim grać. Ważne że się Wam dobrze gra.

• Upvote 1
Opublikowano

nie jest patologią, czasem takim czołgiem też jest fajnie, czasem się po prostu inaczej nie da

kolor skóry naprawdę nie ma znaczenia, bo i tak go w chełmie nie widać 8:E niektóre misje musisz nim zrobić, albo się czegoś nauczyć...

23 minuty temu, Fatality napisał(a):

fabuła ma bardzo niejasny cel, taki mdły.

oj to prawda

ale po Valhalli,  nudnym pływaniu po rzece i paleniu kościołow nie spodziewałem się cudów, tu są jednakowe zamki. 

to jest fajna gra włączyć popykać, wyłączyć, do mirage nowego dodatku w ogóle mnie nie ciągnie, a tu tak. claws of awaji było bardzo fajne. może jeszcze jakieś sensowne dlc wyjdzie

Nagonka na ubi bo zrobił z niewolnika samuraja... 

Nolan z Heleny Trojańskiej zrobił czarnoskóra brzydulę, a i tak wszyscy będą walić do kin drzwiami i oknami o.o

ass.jpg

• Like 1
Opublikowano
38 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Fabuła już od dawna jest jaka jest 🙂 z tymi celami to widzę że jest yo strasznie rozciągnięte. Yasuke to wiadomo że granie nim to będzie patologia, sam gdybym ogrywał to starałabym się jak najmniej nim grać. Ważne że się Wam dobrze gra.

Akurat fabularnie to lepsza postać i ma ciekawszą historię.

Opublikowano

Ja może grałbym zamiennie Jaśkiem i Naomi ale ponad moje siły było ogarnianie drzewek rozwoju dla dwóch postaci. W efekcie rozwijałem na bieżąco Naomi a Jaśkowi na chybił trafił rozpisywałem punkty jak musiałem nim zagrać. No i nie chciało mi się opanowywać dodatkowo mechanik walki Yasuke, gdy skupiony byłem na Naoe.

Opublikowano
14 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Akurat fabularnie to lepsza postać i ma ciekawszą historię.

Wcale nie było by to dziwne. Przecież gra od początku była nastawiona na murzyna, tylko w końcowym etapie zmodyfikowali to tak, aby można było grać Naoe praktycznie non-stop (opcjonalnie).

Opublikowano

Problem tej części moim zdaniem jest taki, że jest ona oderwana za bardzo od lore. Nie ma wątku w teraźniejszości, nie ma właściwie niczego co by bujało wątek artefaktów/dawnej cywilizacji. Gra ogólnie nie ma duszy, tego czym były assassyny. To już w Valhalli więcej się działo pod tym względem i zakończenie było chociaż ciekawe. Zostało mi do udupienia 3 złych + ostatni boss i co - przeczuwam, że nic - ta część jest za bardzo generyczna w moim odczuciu. Jeśli na końcu będzie jakiś wątek powiązany bardziej z lore to może zmienię zdanie ale póki co walczę sam ze sobą czy mi się rzeczywiście chce wrócić do tej gry by ją chociaż dokończyć.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, caleb59 napisał(a):

Problem tej części moim zdaniem jest taki, że jest ona oderwana za bardzo od lore. Nie ma wątku w teraźniejszości, nie ma właściwie niczego co by bujało wątek artefaktów/dawnej cywilizacji.

Dla Ciebie problem, dla mnie plus. Najgorsza rzecz w assasinach - jedyny sens mialo w jedynce i dwójce.

Chociaż w jednym budynku jest jakiś portal i robi się jakieś dziwne akrobacje. W końcu utknąłem w 1 miejscu tam bo nie dało się tam wskoczyć na kamień jakiś - na szczęście udało się przerwać to całkowicie i z tego wyjść :E

Edytowane przez Fatality
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
54 minuty temu, miro napisał(a):

nie jest patologią, czasem takim czołgiem też jest fajnie, czasem się po prostu inaczej nie da

kolor skóry naprawdę nie ma znaczenia, bo i tak go w chełmie nie widać 8:E niektóre misje musisz nim zrobić, albo się czegoś nauczyć...

A dla mnie jest. Sam tytuł gry sugeruje jak to powinno wyglądać i taki Yasuke mi w ogóle nie pasuje do tej serii bo jak? To czy jest czarny, czy jest samurajem to akurat pikuś przy grze nastawionej na skradanie i ciche zabójstwa, dając takiego kloca. I mówię to ze swojej perspektywy. To że Wam się spoko nim gra i pasuje, to nie zaprzeczam.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

A dla mnie jest.

masz pełne prawo, jeden lubi rybki a drugi sołtysa córki

źle by było gdyby się wszystko wszystkim to samo podobało

12 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

To że Wam się spoko nim gra i pasuje, to nie zaprzeczam.

pasuje, nie pasuje, po prostu nie mamy na to wpływu, janusz nie jest najgorszy w tej grze, pisałem to już tu wielokrotnie, jego opowieść jest ciekawsza niż Nikolki

po prostu nie ma co pisać nie grając jakie to złe, bo to bez sensu...  warto samemu spróbować.

14 minut temu, Fatality napisał(a):

Chociaż w jednym budynku jest jakiś portal i robi się jakieś dziwne akrobacje. W końcu utknąłem w 1 miejscu tam bo nie dało się tam wskoczyć na kamień jakiś - na szczęście udało się przerwać to całkowicie i z tego wyjść

nie no więcej tego jest, ja sobie nie mogę poradzić z tymi demonami też

ass 2.jpg

tak i poza i w temacie, bo nie mogę od przedwczoraj pojąć, a pewnie nie każdy zagląda do działu filmowego, nie każdy czyta na bieżąco informacje ze "swiata filmu "

generalnie, to zyczyłbym sobie żeby "Odeseja" Nolana z nim samym i producentami dostała po uszach tak samo jak Ubi za Januszka

może by się kużwa w tym hollywood obudzili w końcu, bo to gorzej jak ci francuzi

ona zagra Helenę Trojańską na 99%   :wariat:

obraz.png.a4da4f83417a5b275e8b3d75b29b597a.png

• Like 1