Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Podobno Tom Henderson usłyszał od dwóch źródeł (jednego na GDC – Game Developers Conference), że devkity konsoli Nintendo Switch 2 nie obsługują wyjścia wideo w rozdzielczości 4K.

"the dev kits, or some of the dev kits, don’t have a 4K output,”

• Like 1
Opublikowano

4K chociażby do wyświetlania samego UI konsoli byłoby warto mieć. To raczej nic dodatkowo nie kosztuje, a chociaż w niektórych przypadkach byłaby możliwość wyświetlania natywnej rozdzielczości ekranu.

Opublikowano
2 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Czyli co, mają różne specyfikacje? Oby się nie okazało, że teraz dostaniemy wersję podstawową, a za rok OLED z 4K. :E 

Tylko nie to:E Poczekajmy z osądami, kinferencja już jutro i wszystko się wyjaśni:)

Opublikowano (edytowane)

2D czy nawet produkcje pokroju Mario World 3D itp powinny śmigać bez problemu w 4K, nawet jedynka po mocnym OC jako tako by dała radę, a tam mamy moc większą od PS4 + DLSS - leciutko by śmigały. 

Jak wydadza LCD 1080p i OLED 4K to skisnę, przecież ten sam SoC zapewne będzie. Może to tylko dev kit... 

Edytowane przez galakty
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Czyli co, mają różne specyfikacje? Oby się nie okazało, że teraz dostaniemy wersję podstawową, a za rok OLED z 4K. :E 

Pierwsze devkity może były bez 4k, a może ten Henderson się bzdur nasłuchał ;)

Opublikowano
2 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Jedno drugiego nie wyklucza. Zestawy deweloperskie też mogą mieć różne specki/rewizje. 

Sama jutrzejsza prezentacja ma potrwać niby godzinę, do tego chwilę potem jeszcze ten Treehouse Live 3-4 kwietnia poświęcony w pełni nadchodzącym na NS2 produkcjom. Mają jak widać co pokazać. Ja chyba się wyrwę jutro z roboty trochę wcześniej, aby zdążyć ze spokojem na piętnastą :E 

Opublikowano
Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Podobno pierwsza prezentacja z Treehouse Live ma trwać 4h, a druga 3h.  :E 

Jakiś zapas przekąsek trzeba będzie zrobić. :E 

Ehh... będę w pracy. Całe szczęście chociaż jutro obejrzę główną prezentację.

Opublikowano (edytowane)

Klepnalem pre-ordera na ShopTo, bo widze ze juz zaczyna sie drama w temacie czy konsol starczy. Poki co pobrali ode mnie 1 pensa, jak juz bedzie pelna cena mam zdecydowac czy zostawiam i doplacam czy anuluje. 

Ludzie obawiaja sie skalperow i powtorki z kartami graficznymi/PS5. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ciekawe czy pokażą jakieś exy SW2 only czy jeszcze będą męczyć "jedynkę".

32 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Poki co pobrali ode mnie 1 pensa

Ale by było jak by tak zostało i kupiłbyś SW2 za pensa. :E 

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano (edytowane)

Może być ładny rekord w pierwszym roku sprzedaży bo na Switcha2 czekają fani jak i takie nowe osoby jak Ja:)

P.S. moim ostatnim sprzętem od Nintendo był GameBoy Advance:hihot: a ostatnim handheldem PSP:)

Edytowane przez Spychcio
Opublikowano

Byłem w biedrze, nakupiłem to i owo, i jestem gotowy na pokaz, Nintendo dawać mi to i to szybko! Będzie to mój pierwszy raz kiedy oglądam prezentację Switcha i tak interesuje się Switchem.

Aktualnie nie mam kasy na preorder, bo wszystko przewaliłem na kompa, ale jak jeszcze coś zostanie to zamówię w późniejszym terminie.

• Haha 2