Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Reddzik napisał(a):

ja żadnego emaila nie dostałem, widocznie za mało gram, albo dlatego, że nie mam abo. 

Ja tez nic nie dostalem. Sporo ludzi dostalo wczoraj te maile, ale na czym to jest bazowane nikt do konca nie wie - jest mnostwo przypadkow ludzi ktorzy maja abo Switcha 1 od Day1, nakupowali mnostwo gier oficjalnym kanalem, maja wsystkie te marketingowe pierdoly wklepane... i tez nic nie dostali. 

Moze trzeba byc zapisanym do jakiegos klubu fanbojow albo cos? 

14 minut temu, Reddzik napisał(a):

Największym minusem brak info o kompatybilności/upgrade dla Xenoblade czy innych tego typu hitach, wybrali sobie dwie Zeldy i są zadowoleni, ale to nie oni mają zadowoleni, tylko MY

No glosno jest o tym, szczegolnie pod katem tego, ze na oficjalnej stronie gdzie reklamuja te upgrade'y, w tle jest obrazek z Xenoblade X, ktory upgrade'a nie dostal xD 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Reddzik napisał(a):

Największym minusem brak info o kompatybilności/upgrade dla Xenoblade czy innych tego typu hitach, wybrali sobie dwie Zeldy i są zadowoleni

Lista z upgradami jest nieco dłuższa:

Cytat

Free updates to improve playability on the Nintendo Switch™ 2 system will be released for select Nintendo Switch games.

By connecting your Nintendo Switch 2 to the internet, you can download free updates that may improve performance or add support for features such as GameShare in select games. The contents of these free updates will differ depending on the game.

https://www.nintendo.com/us/gaming-systems/switch-2/transfer-guide/games-with-free-updates/

Free dostaje m.in. Super Mario Odyssey, ale BOTW i TOTK już będzie płatne. :E  :hmm: I część z tych wybranych gier dostanie lepszą wydajność, a część jakąś pierdołkę typu GameShare.

Opublikowano

Widziałem darmowe ulepszenia, Echoes of Wisdom przeszedłem na premierę i sprzedałem pudełko. Odyssey nie mam, z tej listy mam tylko Pokemon Violet, ale działanie tej gry na Switchu przemilczę, wygląd jak i fpsy są tragiczne, dużo gorzej to wygląda niż np w takim TotK czy BotW.

Odyssey chodzi po 140zł za używkę. Zastanawiam się czy brać Xenoblade Chronicles 2 + dodatek póki ceny jeszcze jakoś takie, bo nie wiadomo jak z upgradem. Na szczęście te dwie Zeldy mam.

A jak wygląda abo online? Przechodzi na Switcha 2? Aktualnie nie mam, ale to zawsze w cdkeysach taniej niż oficjalnie.

Opublikowano

Czasem pogrywam na Switchu, ale zbyt rzadko, żeby sensownie uzasadnić sobie zakup sprzętu w tej cenie, z wyświetlaczem LCD w 2025 roku. Tym bardziej na premierę, gdzie potrzeba kilka miesięcy na intensywne testy gejmingowego luda.

Opublikowano
12 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Czemu w ogole nie podali zadnej specyfikacji odnośnie bebechów cpu/gpu?

IMO to nie ma znaczenia. To i tak customowy procesor zrobiony przez Nvidię, więc porównywanie go do procesorów czy kart graficznych z PC nie ma sensu. Zamiast tego lepiej skupić się na tym, co konsola faktycznie oferuje - na doświadczeniu z grania, a nie na suchych danych technicznych.

26 minut temu, dawidoxx napisał(a):

coś czuje że szybko zobaczymy gry w podobnej jakości i klatkarzu jak na poprzedniku

Możliwe, szczególności bałbym się o optymalizacje gier 3-party.

38 minut temu, Reddzik napisał(a):

To jest na Japonię, z japońskim językiem, tak jak Rosjanie mają swoje tańsze gierki na swój rynek. My to bogaty kraj.

To wiadomo. Płacisz 40% "podatku" za ten sam sprzęt tylko dlatego, że nie mieszkasz w Japonii.

Tak, Polska jest "bogata" - ceny gier należą do jednych z najwyższych na świecie (często trzeba się ubiegać o ich dostosowanie), a zarobki mamy dużo niższe.:E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

nigdy konsoli i gier od N nie ogrywałem, wiec zakup 2 w dobie szajsowatyh  gier na PC jest dla mnie zbawienny :)

Ilość tytułów pewnie starczy na 2-3 lata.

w x komie odpisali ze preorder niebawem będzie dostępny.

Wakacyjne granie na zewnątrz to jest to :)

Edytowane przez zozolek
Opublikowano

Pfffff pierdziele sw2 w tej cenie. To jest przesada. Stać mnie bez problemu ale nie lubię być dymany. Już od dawna byłem pewien, że kupię na premierę ale nie ma opcji, że zapłacę 2,2k za handhelda. Jakby miał ekran OLED to jeszcze, ale skoro gry mają kosztować 90usd a konsola 2,2k to bye Nintendo, wracam do pc. Dla zasady. Serio ktoś ma łeb tam upadł, żeby sprzedawać tablet z LCD za takie pieniądze. Zobaczymy jak to się będzie sprzedawać jak nawet taki zatwardziały fan (nie fanboj) nie ma zamiaru tego kupić. 

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Macie swoje pre-ordery

Czyli scenariusz już znamy - w dniu premiery 80% switchy wyląduje na OLX'ach, ebayach i FB Marketplace, w cenach 4-5k. 

image.png.b6bd7970bb322d75090fc72d1d040c3a.png

1 godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Zobaczymy jak to się będzie sprzedawać jak nawet taki zatwardziały fan (nie fanboj) nie ma zamiaru tego kupić. 

Wszystko wszędzie wyprzedane. Nic tutaj nie wywalczysz, albo płać i płacz, albo czekaj na emulator i pokaż Nintendo środkowy palec.

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

W DE jeszcze można zamawiać z tego co widziałem. Ogólnie jak ktoś chciał to w kilku sklepach dla pewności złożyć zamówienie i gdzieś by wpadł :E

Ja mam wywalone, może oleda kiedyś jak wyjdzie kupię. I tak jestem zawalony grami nie potrzebna mi kolejna zabawka :E

Edytowane przez lukadd

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Chery Tiggo:   Anonimowy uczestnik orSndtpoes0ich3c1t44g07 c0047cmcm1ughhdh79f6ucmi1.zu8oi05t00  · Cześć, macie czasem tak ze parkujecie Tigacza, wysiadacie, auto sie zamyka i nagle zaczyna trąbić bardzo głośno z nikąd? Ktoś może wie czym to jest spowodowane? Jakaś zmiana w ustawieniach do zrobienia ?   Małgorzata Wiśniewska A zostawiasz wtedy dzieci w aucie albo psy? Czasem też reaguje na fotelik-tak pisali niektórzy. "Wykrywanie dziecka w aucie" w ustawieniach do wyłączenia ale każdorazowo niestety   Szymon Ponikiewski Małgorzata Wiśniewska Mi się włacza to nawet bez dzieci. Fotelików nie mam. Cały samochód pusty. Też kilka razy zaczął sam trąbic. Pomaga jedynie zamknięcie auta z kluczyka.   Małgorzata Wiśniewska Szymon Ponikiewski o kurczę, mam nadzieję że z czasem aktualizacje kolejne pomogą, bo choć auto fajne to parę rzeczy denerwuje...   Aleksander Hauba mi się zdarza   Anonimowy uczestnik 153 Też mi sie z 2 razy zdążyło. Inteligenty kluczyk do dupy dziala u mnie wiec wyłączyłem to. Mam nadzieję ze na serwisie mi to zresetuje   Anonimowy uczestnik 972 Mam podobnie, problemy z trąbieniem rosną wraz z przebiegiem. Na początku auto trąbiło powiedzmy 2 na 10 razy, gdy nie zamknąłem rolety. Teraz zdarza się to znacznie częściej i nie ma związku wyłącznie z szyberdachem. Wykrywanie dziecka mam wyłączone. Szukałem jakiegoś wzorca zachowania auta, ale jestem pewien, że to losowe. Samo trąbienie też jest różne: raz trąbi ostrzegawczo, a raz dosłownie wyje. Mówię o sytuacjach, w których nikogo nie ma w samochodzie. Oby aktualizacja pojawiła się jak najszybciej, bo coraz bardziej mnie to irytuje. Generalnie zachowanie inteligentnego kluczyka to jakaś masakra.   Szymon Ponikiewski Anonimowy uczestnik 972 Dokładnie. Zamykaj samochód z kluczyka, zauważyłem że wtedy nie trąbi. Po prostu odchodzę, on sam sie zamyka i dodatkowo klikam zamknięcie z kluczyka.   Kecaj Bi Kecaj Bi Mam to samo niestety.   Dawid Malinowski Ja mialem kilka razy ten problem i skończyło się wyłączeniem inteligentnego kluczyka. Obejście problemu, ale jak mi zaczął trąbić na parkingu wieczorem to uznałem że przebrała się miarka.   Anonimowy uczestnik 443 Mam to samo. Na 100% nie jest to wina rolety bo jeżdżę z zamkniętą. Mam fotelik na tylnej kanapie i podejrzewam, że to wina systemu wykrywania dziecka w samochodzie. Narazie testuje jazdę z każdorazowym wyłączaniem tej opcji i od kiedy tak zacząłem jeździć to nie zdarzyło się żeby trąbił.   Szymon Ponikiewski Nie, ja nie mam fotelików, psów itp, roleta zamknięta i trąbi.   Anonimowy uczestnik 151 Hej, z faktu że nigdy nie byłem pewny czy auto sie zamkneło, wyłączyłem bezkluczykowe zamykanie i otwieranie. Czyli zamykam i otwieram pilotem. Problem z trąbieniem od razu znikł. Coś jest jest z systemem za to odpowiedzialnym. Wymagana jakaś aktualizacja.   Paweł Bednarski Ja też miałem taką przypadłość że auto jak odchodziłem to zaczęło trąbić ale zauważyłem że jak Zostawiam telefon albo jakąś torbę lub plecak albo otwarty właz szyberdachu to tak się dzieje bez tego jest wszystko okej   /nawet właściciele ponad dwudziestokilkuletnich królowych lawet z HF nie mają takich przygód/   ******************* BYD Seal U DM-i Polska   Karolina Szewczyk  · Obserwuj ornSdpestohi0u ghc1 2 18tc1t0c53la784831051:729279n7t0iuzsyo  · Cześć czy zdarzyła Wam się sytuacja, że podczas jazdy zaczęła migać Wam kontrolka check z dopiskiem „ sprawdź układ silnika”? Mi 2 raz w przeciągu tygodnia. Jutro wybieram się na serwis żeby podpięli go pod komputer. Mam przejechane 17500km. Wersja boost   Tomasz Strugacz Najbardziej zasłużony współautor Temat już na tapecie na grupie, nie jesteś pierwszy.   Piotrek Broniak U mnie w niedziele też się to zdarzyło dwa razy - raz po odpuszczniu gazu, drugi raz przy przyspieszaniu. Kontrolka migała jakieś 5 sekund i zgasła.   Karolina Szewczyk Autor Piotrek Broniak pierwszy raz było kilka sek, dziś około 3min   Jacek Borotko U mnie ras przy 500 kilometrow w tej chwili mamy 2,5tys i narazie spokój   Stanley Kuhn Jak jest zimno i wilgotno podobno czasami wypada w nich zapłon, pewnie nad którąś swieca skondensowała woda i wypadaja zapłony. Rozgrzej go porzadnie i pewnie minie, albo do wymiany cewka,badz swieca.   Pawel Jagielowicz Też tak miałem przedwczoraj, przebieg 500km więc prawie nówka. Pomrugalo kilka sekund i zgasło.   Kasia Kosecka - Botwicz Potwierdzam przy tzw. Depnięciu miałam już dwukrotnie sytuację migania checka. Dajcie znać co serwis na to? Wiem, że jeśli się zgasi auto to błędy się resetują i warto udać się do serwisu na gorąco bez gaszenia auta po wystąpieniu błędu… ale to tylko info z grupy.   Darek Smorąg Obiecujący współautor 15 tysi i zero takich sytuacji u mnie występuje tylko tłuczące zawieszenie w lutym mam przegląd będę to zgłaszał   Grzegorz Jaworski Cześć. Miałem taką sytuację dwa razy. Pierwszy raz po tankowaniu przy minus 10 stC. Za każdym razem problem znikał sam. Co więcej jak podepniesz pojazd przez ODB błędu nie widać. Byłem w serwisie i po samoczynnym ustapieniu problemu serwis nic w historii nie był w stanie znaleźć. Powiedzieli ze z ich poziomu w autoryzowanym serwisie nic nie widać może coś BYD w Chinach by zobaczył... Generalnie check eng pomarańczowy kwalifikuje pojazd do lawety i serwisu. W praktyce jeśli silnik pracuje miarowo i niema jakiś większych drgań to jeździć obserwować... Za drugim razem u mnie zniknęło przy przywróceniu systemu do ustawień fabrycznych... Ale to może przypadek...   Marcel Trzyb Grzegorz Jaworskinie ma innego check engine niż pomarańczowy. A migający zawsze oznacza wypadanie zapłonu. Ilość mignięć oznacza na którym cylindrze. Pozdro   Karolina Szewczyk Autor Marcel Trzyb a ile jest cylindrów? Bo mi raz mignęło 3 razy, a raz 25   Grzegorz Jaworski Karolina Szewczyk trafiła Ci się zatem wersja z V26   Łukasz Polański Marcel Trzyb ilość sygnałów check engine to który cylinder wypadanie zapłonów daje stały sygnał odczytywalny przez obd, tu przychodzi mi do głowy jakiś czujnik np gazów w zbiorniku ale mimo wszystko dobrze rozbawiasz ludzi   Marcel Trzyb Karolina Szewczykbyła przerwa pomiędzy mignieciami na 100%   Karolina Szewczyk Autor Marcel Trzyb migało non stop   ***************  
    • Mi przez te mrozy w styczniu zeszło że 100 kilo więcej pelletu  Kupowałem w czerwcu po 1000zl tona.  Przeglądu pieca nie robiłem ani razu od 8 lat ;p  (Ale czyszcze go regularnie)   PS. Na wiosnę muszę sobie uszczelki w oknach wymienić bo już wieje. 
    • Dlatego wlasnie ciesze sie ze mamy na forum kolesia ktory potrafi wszystko tak szybko i zrozumiale wytlumaczyc.   Powaznie mowiac, to widac, ze to osoba albo odklejona albo oplacana. Jesli to polak to powinnien odpowiadac, bo przez takie osobniki doszlo wlasnie do targowicy i zniknelismy z mapy i gdyby nie IWW to by nas po prostu nie bylo jako panstwo. Byli bysmy teraz mala mniejszoscia narodowa z ograniczonymi prawami, a moze i by nas juz prawie nie bylo. By nas sukcesywnie wywozili i eliminowali gdzies na syberii. Albo czekala by nas egzystencja jak kurdow czy romow. Za sluchanie Chopena czy czytanie Mickiewicza czakala by nas sroga kara. Mowa polska byla by pewnie zakazana i karana. I wszystko przez wlasnie takie XXX. Niestety w kazdym narodzie sa mordercy, PDFy, sprzedajne ku.... wylaniajacy sie z otchlani jak nikt nie patrzy i niszczacy zycie normalnych dobrych ludzi.  
    • Na xboxach można grać w więzieniu, a na playstation nie  dziwne  https://tech.wp.pl/zakaz-grania-w-wiezieniu-na-playstation-3-zielone-swiatlo-dla-xboksa,6034797816681089a   edit o_0, artykuł ma 13 lat, ciekawe czy nadal przepisy obowiązują 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...