Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

5 minut temu, lukadd napisał(a):

Raczej stawiam do 80.

Cóż gry dzisiaj bywają drogie, szczególnie jak są w miarę dobre, ale nie tylko.

Asassins ostatni, średniak totalny 80euro za niego krzyczą na PS5 :E Tak jak i za większość innych średniaków "AAA".

Tylko, że frist-party Nintendo nie tanieją, a promocje masz bardzo rzadko.  Na szczęście jest rynek wtórny. 

Opublikowano

Nie wiem jakoś mam wrażenie, że ogólnie ta cała generacja jest stracona. Kiedyś ps czy nintendo exami stało a teraz jest powielanie tego samego na wszystkich konsolach. Jak by na siłę chcą udowodnić, że ta konsola ogarnie takie gry jak cyberpunk w sumie od switcha 1 się zaczęło i przypomina mi to jak ludzie prześcigają się na czym można odpalić jeszcze wolfenstein 3d.  Osobiście kupiłem switcha na zelde i mario podobne gry i dla mnie pójście w multi platformowość to bez sens, chyba, że ktoś jest masochistą i tak duże gry lubi ogrywać na jay-conach czy padzie sam nie mam z tego przyjemności.  Serio brakuje mi czasów z 3dsa gdzie gry były dedykowane pod konsolę. A switcha 2jke pewnie kupię za rok może 2 jak wyjdzie lepszy ekran i baza remasterów się powiększy :boink:

Opublikowano
1 minutę temu, Jaycob napisał(a):

Tylko, że frist-party Nintendo nie tanieją, a promocje masz bardzo rzadko.  Na szczęście jest rynek wtórny. 

No trzymają cenę gry od Nintento, nie tak jak Sony, że już po paru miesiącach za pół ceny, albo i mniej w wyprzedaży :E

Za to lubię Nintendo, że ich gry mają wartość, chociaż sam nie odsprzedaję i nawet jak kupuję w pudłach to trzymam :E 

Opublikowano (edytowane)

Branżowy dziennikarz i prezenter, Geoff Keighley, podał, że cyfrowa wersja Mario Kart World zostanie wycenione na 80 dolarów, czyli ok. 310 zł. 

Gry po 80 dolarów, a upgrade'y pewnie połowa tego. 

Oj emulatory będą miały wzięcie... 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano
1 minutę temu, Barosz napisał(a):

Nie wiem jakoś mam wrażenie, że ogólnie ta cała generacja jest stracona. Kiedyś ps czy nintendo exami stało a teraz jest powielanie tego samego na wszystkich konsolach. Jak by na siłę chcą udowodnić, że ta konsola ogarnie takie gry jak cyberpunk w sumie od switcha 1 się zaczęło i przypomina mi to jak ludzie prześcigają się na czym można odpalić jeszcze wolfenstein 3d.  Osobiście kupiłem switcha na zelde i mario podobne gry i dla mnie pójście w multi platformowość to bez sens, chyba, że ktoś jest masochistą i tak duże gry lubi ogrywać na jay-conach czy padzie sam nie mam z tego przyjemności.  Serio brakuje mi czasów z 3dsa gdzie gry były dedykowane pod konsolę. A switcha 2jke pewnie kupię za rok może 2 jak wyjdzie lepszy ekran i baza remasterów się powiększy :boink:

Switch miał więcej eksow niż 3ds. 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, slafec napisał(a):

Ciekawe czy Steam Deck ma większą zgodność z grami Switcha, niż Switch 2, a PCty to już zupełnie :E 

13 minut temu, lukadd napisał(a):

Za to lubię Nintendo, że ich gry mają wartość, chociaż sam nie odsprzedaję i nawet jak kupuję w pudłach to trzymam :E 

Jak trzymasz w pudłach to często nawet zyskują na wartości, jeśli nie ma nowych w sklepach :E 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
15 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Branżowy dziennikarz i prezenter, Geoff Keighley, podał, że cyfrowa wersja Mario Kart World zostanie wycenione na 80 dolarów, czyli ok. 310 zł. 

Gry po 80 dolarów, a upgrade'y pewnie połowa tego. 

99y5ZmI.png

Cena jak w przypadku "dużych" konsol. 

Opublikowano
Cytat

If you already have the Nintendo Switch version, you can only purchase the Upgrade Pass and play Nintendo Switch 2 Edition. In addition, customers who subscribe to Nintendo Switch Online + Additional Packs can use the Nintendo Switch 2 Edition at no additional charge.

Stąd, przetłumaczone na ang.

https://www.nintendo.com/jp/topics/article/69b422d6-f0ee-44e9-847d-d3e6b61d8c30

• Like 1
Opublikowano

Dzieciakowi lepiej Steam Decka kupić, przynajmniej będzie miał gry z promocji i emulatory bez abonamentu :E 
Jedyne co mnie powstrzymuje od SD to kiepskie pokrycie kolorów w wersji LCD, a używany OLED jest sporo droższy i kiepsko wywalić tyle do nadrabiania starszych gier. Na Steam Deck 2 mógłby już wydać więcej.

Opublikowano

Dla mnie wszystko gra, zwłaszcza że to dopiero będzie debiut konsoli. Nie miałem Switcha1 to mam gier od zatrzęsienia.

Miesiąc temu kupiłem PS5 PRO z napędem, słuchawkami... więc cena Switcha2 wydaje się śmiesznie niska jeśli wyniesie te 1999zł:E

• Like 1