Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 28.06.2025 o 06:17, doman18 napisał(a):

Tak czytam ten wątek i podziwiam Was że wystawiacie rzeczy po te 30, 50 czy ileś zł. Ja nawet za 100zl i więcej to się szarpię sam ze sobą czy to warto wystawiać czy nie. Czy wystawianie aukcji, pakowanie a później piep*****e się z patologia i liczenie na uczciwość jest warte mojego czasu. Więc czasem takie duperele puszczam w gratisie.

Czyli Twoim tokiem rozumowania - kupilem +40 zestawow pamieci po 50-60zl do selekcji i mam wsio wywalic w smietnik, bo sie nie oplaca? :D

W dniu 28.06.2025 o 03:06, Pentium D napisał(a):

Jak ja lubię gdy wygrywa aukcję lub kupuje u mnie ktoś z dziury w ziemi. Najbliższy automat paczkowy jest 2 kilometry od ich adresu a jedyna forma dostawy jaką udostępniam to pickup/pop. Już raz dołożyłem do kuriera, teraz znowu mam dokładać bo ktoś nie umie przeczytać opisu oferty?

zwrot hajsu. Dostepne formy wysylki widac jakie ustawiles, jak kupujacy debil, to po co sie szarpac - zwrot i nara. Przy licytacji chyba tez mozna jak przy KT na lokalnym.

Opublikowano
13 godzin temu, ryba napisał(a):

Czyli Twoim tokiem rozumowania - kupilem +40 zestawow pamieci po 50-60zl do selekcji i mam wsio wywalic w smietnik, bo sie nie oplaca? :D

zwrot hajsu. Dostepne formy wysylki widac jakie ustawiles, jak kupujacy debil, to po co sie szarpac - zwrot i nara. Przy licytacji chyba tez mozna jak przy KT na lokalnym.

jak zarabia 10-15k+ to faktycznie nie ma sensu - wolalbym sprzedac za 30-50% ceny handlarzowi i miec z głowy, bo jak potem policzysz ile czasu straciles to wogole nie jest to tego warte - najgorsze jak masz niszowy sprzet ktorego nikt nie chce 

ja od grudnia zaczalem wystawiac chlodzenie wodne - bloki/pompy/chlodnice/złączki - poczatkowo dalem pakiety np samych blokow wartych 3k za jakies 1,5k

handlarzowi zrobilem nawet liste i foty, 8k za wszystko - kontroferta 4k :E :E :E 
warte wszystko lekko 20k - wczoraj to mniej wiecej policzylem i sprzedalem gowna tak za 11-12k, a jeszcze sporo mi zostalo

Opublikowano (edytowane)

Rozumiem że sporo obserwujących i zero kontaktu po wystawieniu karty na olx w obecnym czasie jest normalne?

Wystawiłem 4070 ti z jeszcze dwu letnią gwarancją z polskiego sklepu i nic się nie dzieje. no chyba że brak wysyłki jest takim problem w jednym z największych miast w Polsce.  

Edytowane przez marcin2468
Opublikowano
39 minut temu, marcin2468 napisał(a):

Rozumiem że sporo obserwujących i zero kontaktu po wystawieniu karty na olx w obecnym czasie jest normalne?

Wystawiłem 4070 ti z jeszcze dwu letnią gwarancją z polskiego sklepu i nic się nie dzieje. no chyba że brak wysyłki jest takim problem w jednym z największych miast w Polsce.  

tutaj duże znaczenie będzie miała cena. :P

Opublikowano
8 minut temu, galakty napisał(a):

Będzie grubo jak zaczną ścigać za kupno używanych GPU, spore hajsy tu siedzą :E 

Od momentu otrzymania tej wiadomości mam wyfiltrowane karty graficzne do 950pln. Nie dam im ani grosza z moich ciężko zarobionych pieniędzy.

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, Grolshek napisał(a):

Od momentu otrzymania tej wiadomości mam wyfiltrowane karty graficzne do 950pln. Nie dam im ani grosza z moich ciężko zarobionych pieniędzy.

Panienka mieszka w lepiance w bieszczadach bez cywilizacji, czy zapomnial od czego jest gotowka?

2 godziny temu, galakty napisał(a):

Będzie grubo jak zaczną ścigać za kupno używanych GPU, spore hajsy tu siedzą :E 

2 godziny temu, sideband napisał(a):

Już to widzę :lol2:

To bardziej niz pewnik, kwestia czasu. Jak ktos sprzedal chociaz 1szt 5090 jako scalper, to z automatu sprawdzaja czy kupujacy zaplacil. O ile czesc sprzedajacych sie wykreci, bo pojdzie bajka ze im sie produkt nie spodobal i po 14 dniach nie mogli oddac do sklepu, to za jakis czas ktos peknie i sie przyzna ze US go za gpu dorwalo.

Opublikowano
1 godzinę temu, ryba napisał(a):

Panienka mieszka w lepiance w bieszczadach bez cywilizacji, czy zapomnial od czego jest gotowka?

Chłopaczek wie co to jest przesyłka OLX i do czego służy 24-godzinna możliwość przetestowania dokładnego karty? No się chłopaczku musisz jeszcze długo, dłuuuuugo uczyć.

Opublikowano
Godzinę temu, Grolshek napisał(a):

Chłopaczek wie co to jest przesyłka OLX i do czego służy 24-godzinna możliwość przetestowania dokładnego karty? No się chłopaczku musisz jeszcze długo, dłuuuuugo uczyć.

I w jak magiczny sposob to omija Twoj pierwotny placz, ze trzeba zaplacic PCC od zakupu >1k?

Opublikowano

Dajcie spokój z tym PCC, to takie medialne sranie aby było przy czym reklamy wyświetlić w sezonie ogórkowym. Nikt o to nie pyta przy rejestracji używanego auta to przy GPU też nikt pytał nie będzie. Mnie nikt nie zapytał czemu PITu nie złożyłem od 14 lat :E 

Opublikowano (edytowane)

Ja ostatnio sprzedaję coraz mniej używek. Wyleczyli mnie z tego Polacy. Kupuję mnóstwo dość drogich ciuchów, więc często je zmieniam. Czasem ponoszę coś dosłownie kilka razy i mi się nudzi. W końcu przyszła pora na porządki w szafie, bo nie ma już miejsca. Postanowiłem dać szansę Vinted i wystawiłem kilka rzeczy. Najbardziej mniej ubawił przypadek butów z Bossa za ponad tysiaka, które nosiłem tylko przez dwa tygodnie na zeszłorocznych wakacjach. Mam już kolejne z nowej kolekcji, ale szkoda wyrzucić wciąż świetne obuwie. Wystawiłem za 199zł. Kwota dla mnie niemająca jakiegokolwiek znaczenia, ale myślę sobie: niech się ktoś się ucieszy z dobrego zakupu. No i się zaczęło. Pierdylion wiadomości. Na pewno jak nówki? To nie podróbki? Na pewno Boss? Bez uszkodzeń? Dam 40zł. Dam 50zł. Jprd... Wywaliłem wszystkie ogłoszenia i posłałem InPostem na ekozwroty. Polska cebula jednak nie zna granic. Szkoda czasu na robienie zdjęć i umieszczanie ogłoszenia. W międzyczasie odkryłem też fajną opcję na Zalando. Można im odesłać używane ciuchy zakupione u nich. Dają kartę upominkową o wartości około 1/3 wartości nowych ciuchów ważną pięć lat. Wygodne. Przy okazji nie wystawiam się na tą nową dyrektywę UE.

Edytowane przez Karister
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
18 godzin temu, Karister napisał(a):

Ja ostatnio sprzedaję coraz mniej używek. Wyleczyli mnie z tego Polacy. Kupuję mnóstwo dość drogich ciuchów, więc często je zmieniam. Czasem ponoszę coś dosłownie kilka razy i mi się nudzi. W końcu przyszła pora na porządki w szafie, bo nie ma już miejsca. Postanowiłem dać szansę Vinted i wystawiłem kilka rzeczy. Najbardziej mniej ubawił przypadek butów z Bossa za ponad tysiaka, które nosiłem tylko przez dwa tygodnie na zeszłorocznych wakacjach. Mam już kolejne z nowej kolekcji, ale szkoda wyrzucić wciąż świetne obuwie. Wystawiłem za 199zł. Kwota dla mnie niemająca jakiegokolwiek znaczenia, ale myślę sobie: niech się ktoś się ucieszy z dobrego zakupu. No i się zaczęło. Pierdylion wiadomości. Na pewno jak nówki? To nie podróbki? Na pewno Boss? Bez uszkodzeń? Dam 40zł. Dam 50zł. Jprd... Wywaliłem wszystkie ogłoszenia i posłałem InPostem na ekozwroty. Polska cebula jednak nie zna granic. Szkoda czasu na robienie zdjęć i umieszczanie ogłoszenia. W międzyczasie odkryłem też fajną opcję na Zalando. Można im odesłać używane ciuchy zakupione u nich. Dają kartę upominkową o wartości około 1/3 wartości nowych ciuchów ważną pięć lat. Wygodne. Przy okazji nie wystawiam się na tą nową dyrektywę UE.

za ile bys nie wystawił to beda sie targowac

ja kompa wystawilem za 1800 (pomyłka) bo mialobyc za 2800 to pisali ze dam 1400/1500 (samo gpu bylo warte 1300)

• Like 1
Opublikowano

Bo wystawiac to tez trzeba z glowa. Dajesz buty za ~1k w cenie 200zl mowiac ze smigane 2 tygodnie i ludzie mysla ze fake :E Tlumaczac na nasze: wystaw 9800X3D za 500zl mowiac ze sie znudzil po kwatrale i chcesz zmienic na 9950X3D - co bys sobie pomyslal o takiej ofercie?

Opublikowano
8 minut temu, ryba napisał(a):

Tlumaczac na nasze: wystaw 9800X3D za 500zl mowiac ze sie znudzil po kwatrale i chcesz zmienic na 9950X3D - co bys sobie pomyslal o takiej ofercie?

Pomyslalbym, czy są rdzenie pod IHSem czy trzeba dokupic osobno :E 

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Winter napisał(a):

"Na nasze". Wkleję Ci kiedyś wpisy od pedalków z Amsterdamu. Ci to są dopiero zabawni.

srednio mnie interesuje gdzie sie zabawiasz jak kobita daje bana, zachowaj to dla siebie

Opublikowano
21 godzin temu, Karister napisał(a):

Ja ostatnio sprzedaję coraz mniej używek. Wyleczyli mnie z tego Polacy.

To prawda, moim zdaniem wynika to z upowszechnienia internetu, gdzie każdy analfabeta już "jest online".

Brakuje allegro sprzed 15-20 lat, gdzie można było kulturalnie i bezpiecznie sprzedawać.

Wiele razy się (głównie) sprzęt PC sprzedawało i ludzie byli jacyś "sensowniejsi", często, nawet jak ktoś nie kupił to można było po prostu popisać o sprzęcie, wymienić się uwagami itd. 
Parę "znajomości" w ten sposób zawarłem.

Teraz to naprawdę żulernia - jak w temacie.

Odechciewa się.

• Upvote 1
Opublikowano
37 minut temu, Winter napisał(a):

Ciebie tylko interesują rzeczy o których nie masz pojęciach ledowcu :rotfl2:

masz racje, nie mam pojecia co to znaczy zle wybierac w zyciu partnerki :E rozwod i kolejna krejzolka z kolezankami w akcie desperacji na obczyznie.

Opublikowano
11 godzin temu, krukkpl napisał(a):

To prawda, moim zdaniem wynika to z upowszechnienia internetu, gdzie każdy analfabeta już "jest online".

Brakuje allegro sprzed 15-20 lat, gdzie można było kulturalnie i bezpiecznie sprzedawać.

Wiele razy się (głównie) sprzęt PC sprzedawało i ludzie byli jacyś "sensowniejsi", często, nawet jak ktoś nie kupił to można było po prostu popisać o sprzęcie, wymienić się uwagami itd. 
Parę "znajomości" w ten sposób zawarłem.

Teraz to naprawdę żulernia - jak w temacie.

Odechciewa się.

Ludziom nawet dzisiaj się nie chce pakować do wysyłki bezpiecznie. Widziałem memy jak ktoś odbierał paczkę Inpost i towar zawinięty był w reklamówkę dyskontu... Niby mem ale na discordzie czasem ludzie wrzucają swoje paczki i tam już chyba z 3 razy widziałem takie pakunki :lol2:

A zabezpieczenie? Ile to już razu dosłownie w paczce były jakieś śmieci?

Niestety nie wszystko masz w okolicy i trzeba zamawiać wysyłkowo.