Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze negatywa z automatu dostaniesz jak anulujesz zamówienie gdy stwierdzisz, że jednak coś tu śmierdzi, lub że nie potrzebujesz tego przedmiotu. Nie wiem komu takie negatywy mają w czymś pomóc. Jak ktoś u ciebie kupuje i widzi, że masz ze sprzedaży 4,5+ a kilka jedynek bo się rozmyśliłeś i nie kupiłeś to i tak kupią od ciebie. Sprzedających te jedynki też nie chronią bo może u ciebie taki anulowacz kupić i np zdjąć ogłoszenie z wykupionym podbiciem a po paru minutach anulować zamówienie. W tym przypadku zatwierdzenie sprzedaży jak na OLX jest dobre. 

Opublikowano
12 minut temu, Yedi napisał(a):

Jak marzysz o paczkach w workach na śmieci to jest to prawilne miejsce (jesli kupujesz z zagramanicy - ci nasi są zazwyczaj normalni :)) :E

Jakoś platforma kojarząca się z ciuszkami od samego początku nie wydawała mi się dobrym miejscem na handel elektroniką ;) 

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

Jak doświadczenia z Vinted? Ja tam nic jeszcze nie kupowałem/sprzedawałem i jakoś mnie nie ciągnie ;) 

A spoko, 2 razy brałem, raz chyba Bułgaria. raz nie pamiętam skąd jechało.

Drobnica (RAM) i zestaw mobo, cpu, ram i chyba cooler do tego. Pakowanie średnie bym powiedział jak na międzynarodowy transport ale dojechało całe, taki trochę poziom lepszego janusza z olx.

W obu przypadkach jeszcze przed zakupem zaproponowałem niższą cenę i się zgodzili. Trzecia transakcja nie doszła do skutku, bo nie chciał koleś zejść z ceny. W sumie w każdej ofercie ceny niższe i tak niż u nas były więc jak dla mnie ma plus.

Edytowane przez blabla123
Opublikowano (edytowane)

Tia - tylko wysyłka w porównaniu z PL to x2/2x4. Czasem dil ma sens - czasem nie ma.I generalnie ciezko sie dgadać jesli cos jest nie tak ... 

Teraz juz wszyscy mają przycisk negocjuj ale najlepiej to wg mnie działa na Vinted.

Edytowane przez Yedi
Opublikowano

Ja z vinted brałem parę rzeczy, i generalnie byłem zadowolony ale dostałem bana za logowanie się z paru urządzeń na konto i teraz chcą ode mnie skan karty kredytowej więc ich olałem, ani Allegro/Allegro lokalnie czy olx nie banuje mnie za to że używam czterech urządzeń do logowania.

OLX robi się mało opłacalne przy kupowaniu taniej drobnicy, już widzę że wysyłka około 10 zł Plus usługa serwisowa i ciach extra 20zł, chyba zacznę się pytać o możliwość wystawienia na Allegro lokalnie.

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem tam z 5-6 przedmiotów i poleciał ban, często korzystam z internetu w roamingu ale olx czy allegro nie banują od razu tylko wystarczy podać kod weryfikacyjny i śmiga dalej, skanować karty nie mam zamiaru więc olałem vinted.

Edytowane przez Keleris
Opublikowano

Kiedyś dla kolegi chciałem zrobić lekki upgrade starszego komputera z używanych części (poniżej 1000 zł) żeby był nieco lepszy od starszego, ale okazało się, że ceny były tak wygórowane (np. za sumę 3 podzespołów wychodziło około 700 zł), że opłacało się kupić nowe (udało się zmieścić do 1000) i wtedy różnica wydajności była ogromna. Były czasami takie ogłoszenia że ceny były odpowiednie typu 50-100 zł, ale to po drugiej stronie Polski a potem chcieli zrobić takie sztuczki z przelewami czy z dostawą.

Opublikowano

Mam czas na odbiór paczki do jutra do 8 rano. Nie chcę mi się iść dzisiaj. Chyba nie zablokują mi odbioru tylko dlatego, że się spóźniłem nie? Bo kurier jutro na pewno jej nie wyjmie. Kiedyś normalnie można było odebrać po terminie, dopóki nie zabrał, a jak jest teraz?

Opublikowano

Czy OLX i ich wysyłka w jakiś sposób chroni sprzedających? Sprzedaję dość drogiego smartwatcha i mam multum pytań o wysyłkę, zastanawiam się nad tym co musiałbym zrobić by zabezpieczyć się przed oszustwem. Oczywiście wysyłka przez OLX, nie magiczne linki podsyłane na watsappa :E 

Opublikowano
28 minut temu, trepek napisał(a):

Czy OLX i ich wysyłka w jakiś sposób chroni sprzedających? Sprzedaję dość drogiego smartwatcha i mam multum pytań o wysyłkę, zastanawiam się nad tym co musiałbym zrobić by zabezpieczyć się przed oszustwem. Oczywiście wysyłka przez OLX, nie magiczne linki podsyłane na watsappa :E 

Ja przy drogich zakupach nagrywam film z pakowania i wysyłania.. Raz się przydał.