Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja znowu sobie robie przerwe od kompow - mam raczej starsze sprzety za czasow intela 2-6gen - jakis czas temu wystawilem 99% sprzetu i takich normalnych cenach i poprostu czekam

a jako ze totalnie mu juz nie zalezy to nawet zwiekszylem ceny - jak pojdzie to pojdzie 

chłop sie pytal co miesiac o mobo za 200zl czy za 150 pojdzie, wkurzylem sie i zwiekszylem na 299 

po 3 dniach ktos zaproponowal 250 

a mobo wisialo z pol roku ponad

Opublikowano (edytowane)

Zdrożało, teraz trzeba wysyłać zapytanie czy wystawią na Allegro lokalnie bo usługa serwisowa plus wysyłka to już się mało kalkuluje przy tanich przydasiach. Też już kupę czasu nie widziałem promocji z wysyłką za złotówkę gdzie w tamtym roku dosyć często były.

Edytowane przez Keleris
Opublikowano

co to allegro robi to WTF albo ja jestem GUPI:

przykladowo szukam czesci: o kodzie
5QE915681BP

najtansza 500zł

wpisuje to jakos w google i wyskakuja roznce linki z tym do jednego z ceną 425zł

to samo z innymi przedmiotami
szukam tez wiązki o konkretnym kodzie ceny 200-250-300 - wpisuje w google - wyrzuca pare linkow (niewiele tego jest) cena 159 a w allegro tego nie szuka

dodatkowo znalazlem wiązke w kategorii wiązki - a jak wpisze ten sam numer czesci typowo w tej kategorii to nie dosc ze nie znajduje to wyrzuca mnie z tej kategorii do ogolnej i wypluwa tysiac randomowych ogloszen wogole nie zwiazana z tym

:/ 

Opublikowano
13 godzin temu, leven napisał(a):

Jak wpisuję numer, który podałeś, to mi Frajerfox takie stronki wyświetla:

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=5QE915681BP

https://allegro.pl/oferta/modul-stacja-ladowania-vw-e-up-e-tron-5qe915681bp-12349561372?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_vehicle-parts_moto-acc_pla&ev_adgr=general&ev_campaign_id=22200845169&utm_keyword=&gad_source=1&gad_campaignid=22200845169&gbraid=0AAAAAD24kbNlBNmjWoQ3UO7VIAzL2Al_e&gclid=Cj0KCQjwornRBhCrARIsAON5exGW7uFQtn_DDEFuKGyRXb0BzMYvPm3uWR8CvFlA3Vr1JKcP0ftbh04aAstKEALw_wcB

w przewodach ladowania, i teraz wklejam ten part number na gorze do szukarki i juz tego nie wyszukuje  - mega dziwne

a zeby nie bylo off topa - zauwazylem dziwny "trend" na allegro lokalnie (bo wsumie tylko tam sprzedaje) widac tam czy ktos odczytal wiadomosc - w ostatnim miesiacu dostalem chyba z 5 wiadomosci - czy aktualne i czy mozna odebrac jutro osobiscie

odpisuje odrazu, ze tak albo nie ale to nie ma znaczenia bo widac ze osoba tego nie odczytala, wszedlem w wiadomosci nawet sprzed miesiaca i dalej widnieja jako nie odczytane - niewiem czy to jakies boty czy po co ludzie piszą,

Opublikowano
W dniu 9.06.2026 o 13:22, Pentium D napisał(a):

Wysyłka na OLX zdrożała? Kiedyś za 6,99 zł był InPost w teraz najmniej widzę po 10,50 - 11 zł.

Tak - od niedawna .. Teraz drobnicę już tylko Vinted pchać.

Opublikowano

czy sprzedajecie na olx/allegro lokalnie z przesyłką pobraniową? 

co jakiś czas dostaje propozycje gdzie kupujący chce przesyłkę pobraniową a ja zastanawiam się gdzie jest haczyk.

nie są to drogie przedmioty, do 300 zł max. 

Opublikowano (edytowane)

Ja lubię pobranie, bo i tak kupujący nie dostanie paczki, dopóki nie zapłaci, a  przeważnie odbywa się poza portalami, więc nie trzeba pamiętać o prowizji oraz liczbie/wartości przedmiotów sprzedanych w roku (dac7).

Edytowane przez j4z