Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Áltair napisał(a):

Po raz ostatni coś wystawiam na OLX. Dosłownie każda oferta sprzedażowa i piszą do mnie oszuści, którzy chcą maila bez małpy albo zrobić płatność przez WhatsAppa. Teraz już nie wiem, czy ta oferta z obrazka to kolejny wałek. Przyszło powiadomienie na maila, ale podejrzanie wyglądają te kolorowe ikonki. Kupujący nie odpisuje Co sądzicie?

tu.jpg

Po prostu wejdź na swojego OLX i tam w odpowiedniej zakładce będziesz miał to zamówienie i możesz zatwierdzić. Nie musisz tego robić z linku z maila. Jak mam jakiekolwiek podejrzenia czy to z banków czy z takich serwisów czy spotify, netflixa itp zawsze tak robię

Opublikowano (edytowane)

Na OLX w panelu właśnie nie było żadnej zakładki z potwierdzeniem. Jedynie przez odnośnik z maila z tego mojego wcześniejszego obrazka. W panelu na OLX była paczka Inpostu do wyboru po kliknięciu w ten link, ale tylko z moimi danymi. Kolejny mail to wysłanie numeru do napisania na paczce/kodu QR, więc niby ok. Dopiero w drugim mailu pojawił się adres kupującego. Po sprawdzeniu jego na OLX okazało się, że konto założył teraz w grudniu i nie ma żadnych ocen. Wyczulenie mam po przygodach z portalem.

Edytowane przez Áltair
Opublikowano (edytowane)

allegro lokalnie - do konca grudnia promo i brak prowizji od sprzedazy (sa jakies warunki ale ja na dwoch kontach sie załapałem)

w koncu mam jakas motywacje zeby wiecej badziewia wysytawic

do tego smart i za kazdą paczke po limicie ja płace 5zł

wiec kupujacy oszczedza 6zł i wieksza szansa na sprzedaz jakichs tańszych badziewi

Edytowane przez duniek
Opublikowano
W dniu 8.12.2024 o 12:52, duniek napisał(a):

allegro lokalnie - do konca grudnia promo i brak prowizji od sprzedazy (sa jakies warunki ale ja na dwoch kontach sie załapałem)

w koncu mam jakas motywacje zeby wiecej badziewia wysytawic

U mnie tego promo na allegrolokal brak, pewnie promo dla wybranych.

Opublikowano
11 godzin temu, Butu PCL napisał(a):

U mnie tego promo na allegrolokal brak, pewnie promo dla wybranych.

w ostatnim czasie trzeba bylo sprzedac chyba 1-2 rzeczy , cos mi takiego mignelo w regulaminie - ale nie wiem