Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

Znowu obgryzasz nogawki więc po raz kolejny mówię pas, nie wygram z twoim doswiadczeniem, choć już dałem sie sprowadzić do twojego poziomu, niestety. 

Ja? Nie, to Ty ciągle do mnie szczekasz o MOJEJ umowie, MOIM aucie, MOIM zawodzie. Bo ty masz z nimi problem, a ja nie. I po tym właśnie widać jak ci się ulewa frustracja ;) 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, galakty napisał(a):

Bo Ford jako nieliczny nadal to stosuje, nie wiem czy Renault ma dalej. Kia ma tylko podgrzewanie miejsca spoczynku wycieraczek. 

Omoda 9 to sroga cena, rozumiem kupić Chińczyka za te 90-120k z fajnym wyposażeniem, ale 200k to już przesada i wolałbym europejskiego/japońskiego 2-3 latka. 

Uuuuuu panie tutaj butelki trzeba zwracać do sklepu, a nie odpalać ropniaka na 15 minut jak nikt nie siedzi.... Unia Cię dojedzie! 

KGM (Ssang Yong) też stosuje pełne podgrzewanie czołowej.

Mam we fordzie i w maździe i w obu grzeje cała ;)

Edytowane przez Petru23
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galakty napisał(a):

Że Mazda ma to pojęcia nie miałem :E 

Miała, teraz jest podgrzewanie części pod wycieraczkami, czyli jakieś 10cm dołu. 3BL natomiast ma pełne grzanie, tak samo jak stołki ;)

Grzana szyba to podstawa u mnie. Używam również do szybkiego odparowania, bo nie używam klimy zbyt często a nawet staram się wcale.

Edytowane przez Petru23
Opublikowano
7 minut temu, bergercs napisał(a):

Zacisk do MG  nr OE 17495236514. Taniutko...

Na wypadek, gdyby komuś przeszkadzało, że OE, to są zamienniki xD

I uwaga - jest nimi zainteresowanie, bo u nas "product manager" ściągnął kilka "na półkę.

1500 ZŁ ZA ZACISK? 

jesus christ, a na moją markę premium narzekałem :E tyle to ja dałem za wymianę 2 zacisków i tarcz u siebie :E

Opublikowano
12 minut temu, bergercs napisał(a):

Zacisk do MG  nr OE 17495236514. Taniutko...

Na wypadek, gdyby komuś przeszkadzało, że OE, to są zamienniki xD

I uwaga - jest nimi zainteresowanie, bo u nas "product manager" ściągnął kilka "na półkę.

To tylko kwestia dostępności pompuje cenę? Czy jest tam jakaś zaawansowana chińska technologia? :E 

Opublikowano

Dedykowany do jednego g..a. 

Macie niskie koszty produkcji, dotowanie przez rząd - jak wygryzą z rynku europejskie, koreańskie itp marki to zamiast "tanich chińczyków" będą "bardzo drogie chińskie auta z bardzo drogimi częściami" (tak działa monopol.

• Upvote 2
Opublikowano
40 minut temu, bergercs napisał(a):

Dedykowany do jednego g..a. 

Macie niskie koszty produkcji, dotowanie przez rząd - jak wygryzą z rynku europejskie, koreańskie itp marki to zamiast "tanich chińczyków" będą "bardzo drogie chińskie auta z bardzo drogimi częściami" (tak działa monopol.

Nie tylko, polska gospodarka dość mocno bazuje na niemieckiej motoryzacji, no chyba że będą się cieszyć ze zwolnień :E 

• Upvote 1
Opublikowano

Sonax scratch remover+meguiars ultimate compound + autoglym resin polish. Szybki touch up zanim w Irlandii pogoda zmieni się na zimową. Na przyszły rok chce kupić ADBL roller + pasty od menzerny I spróbować samemu zrobić korektę. 

IMG_20251021_145521.thumb.jpg.23d036b6136d104fa2e708cafd9eac80.jpgIMG_20251021_143019.thumb.jpg.c0e77512e4e2bcaae691b29944aa7801.jpgIMG_20251021_143830.thumb.jpg.21b274ad7ed5ff3f18945a4c31d440da.jpg

Opublikowano

Holenderski kolega kupił sobie czerwoną mazdę 3 hatchbacka, kolor piękny, wszyscy się zachwycali, a po roku sieczka na lakierze jak by to było farbkami wodnymi malowane, najgorzej, że znaleźć lakiernika, który to ogarnie, to nie tak łatwo, a i furę ojro będzie kosztowało.

Opublikowano
33 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Kumpel ma cx5. Walczy z samootwierajacym sie bagażnikiem. 

To lepsze niż samo otwierające się szyby w przedlifcie, którego użytkowałem (Kuga). Próba domknięcia szyb przednich często kończyła się niekontrolowanym otwarciem danej szyby (niekiedy również obu) bez możliwości reakcji. Musiały całe się schować by później "manualnie" czyli trzymając cały czas przycisk w górze podnieść je. 

Wkurzające głównie w zimie na autostradzie podczas śnieżycy lub ulewy 8:E

• Haha 2