Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie. Klikasz sobie przepis jaki Cię interesuje i prowadzi za rączkę. 

Moja akurat chciała Lidlomixa, bo nie widziała sensu dopłaty do TM i po 4 latach nadal nie widzi sensu dopłaty. Jeśli ktoś uważa, że robi dokładnie to samo co zwykły robot kuchenny, to jest w błędzie  

BTW. mam małą wagę kuchenną, ale większe paczki ważę na Lidlomixie. Stawiam na garnek i wiem, jaką paczkę mam wybrać u kuriera :E

Edytowane przez marko
  • Like 1
Opublikowano

Nie no ja rozumiem, ale dla mnie TM to totalny kaprys i niepotrzebny gadżet. 

Koleżanki mojej w pracy jej nasrały do bani jakie to super i potrzebne, a ja tylko rzuciłem "daj mi przepis z TM którego nie zrobię w domu" i wyszło że one gotują totalne bzdury :E :E 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galakty napisał(a):

Nie no ja rozumiem, ale dla mnie TM to totalny kaprys i niepotrzebny gadżet. 

Dla mnie też, często gotuję (przynajmniej 2 razy w tygodniu) gdy mam wolne i nigdy nie skorzystałem mimo że stoi na blacie, ale rozumiem iż inni z tego korzystają na każdym kroku...jak pisałem wyżej, u niektórych bez niego co najwyżej kanapki są do jedzenia :hihot:

Edytowane przez Krzysiak
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Może, ja nie jestem jakimś gigantycznym fanem, ale trochę to nie zasługuje na hejt jaki dostaje :E 

Jak popatrzysz na to urządzenie jak na SUMA(TABLET Z PRZEPISAMI/ROBOT PLANETARNY/WAGA/BLENDER/MULTICOOKER) to będzie dość akuratne spostrzezenie :) 

Gdyby kosztował max 3k to zgoda, ale nie tyle ile sobie życzą.

To jak jakaś Roomba itp, płącisz za lans i markę, a potem marka ogłasza bankructwo bo inni robią to samo za 1/4 ceny.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

Gdyby kosztował max 3k to zgoda, ale nie tyle ile sobie życzą.

To jak jakaś Roomba itp, płącisz za lans i markę, a potem marka ogłasza bankructwo bo inni robią to samo za 1/4 ceny.

No jednak to nei to samo. 

Lidlomix jest ze 2 razy większy? To taki brzydki klocek :E 

A roborock faktycznie był lepszy niż roomba. :) 

3 minuty temu, bergercs napisał(a):

Jak porównasz cenę do Lidlomixa (1800 a w black week 1600) to chyba jednak zasluguje.

Porsche też zasługuje na hejt za cenę? :E 

Opublikowano
17 minut temu, marko napisał(a):

Zapomnieliście, że w TM trzeba jeszcze bulić za nowe przepisy.

a to fakt. Jeszcze teraz jak chcesz zmieniać ilość porcji to musisz mieć jakiś wyższy abonament, za to należy im się kij w wiecie co :) 

A w ogóle - nie podobają mi się wasze argumenty, zaraz was wszystkich pozgłaszam i się skończy! :E 

• Haha 2
Opublikowano
22 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Jeśli będzie droższe ponad trzykrotnie od samochodu: o takich samych osiągach, mocy, jakości i trwalości to tak.

I przypominam, że poprzednia generacja TM wyglądala tak:

obraz.thumb.png.8012cc591d879bdc1b3b1bfdae365b6b.png

No nie wiem czy to takie piękne i stylowe. 7 już o niebo lepiej, ale ci co kupili ostatnie 6 generacji to doplacali za co?

Lidlomix:

obraz.thumb.png.5254b0c3fc33d7586aca11d7d182c893.png

Teraz, GordonLameman napisał(a):

A w ogóle - nie podobają mi się wasze argumenty, zaraz was wszystkich pozgłaszam i się skończy! :E 

Zapomnialeś jeszcze wspomnieć, że jesteś prawnikiem :E

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, bergercs napisał(a):

Czyli jednak glówny argument - uruchamiam i wsystko robi sam, można iść w tym czasie w pizdu, jest tak samo prawdziwe, jak to, że Prawo I Sprawiedliwość się zwzięlo od prawa i sprawiedliwości.

Tak jak pisalem - im więcej czytam argumentów, tym bardziej się umacniam, że większość ludzi, którzy to kupili próbują teraz zaklinać rzeczywistość. Ale spoko - też kupuję sporo gadżetów "impulsowo", jedyna różnica że  nikomu nie wciskam, że potrafią więcej niż w rzeczywistości.

Ale ja nikomu niczego nie wciskam - sam uważałem, że TM jest dla osób, które totalnie nie umieją gotować. Ale kiedy teściowa sobie wzięła, zacząłem używać to widzę jego zalety. Stąd decyzja o zakupie. Wady też ma, chociażby to co wymieniłeś ale bez przesady - wymagać od robota zupełnie wszystkiego, począwszy od przygotowania składników to jak wymagać od samochodu, żeby sobie sam olej wymieniał. Nie przesadzajmy. Ma swoje zalety, ma swoje wady.

A argument o kupowaniu nowych przepisów jest totalnie z doopy, cookido kosztuje tyle co netflix. I możesz podzielić na 5, bez blokady regionalnej. Ale nawet bez tego, 2 paczki fajek (chociaż nie wiem czy nie 1 teraz, nie palę to nie wiem) miesięcznie to nie jest oszałamiający koszt. 

I co ciekawe - przepisy z TM można zrobić na normalnej kuchni! Nikt tego nie sprawdza, serio.

I 7 jest zdecydowanie lepsza od 6, teściowa chyba trochę żałuje, że kupiła tę 6 z pół roku temu. Ale kto wiedział, że wypuszczą nową wersję. I nie, nie trzeba umawiać prezentacji, żeby kupić, ja kupiłem normalnie na allegro i to dużo taniej niż normalnie. 

9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Jeszcze teraz jak chcesz zmieniać ilość porcji to musisz mieć jakiś wyższy abonament, za to należy im się kij w wiecie co :) 

Jest coś takiego? Nie widziałem takiej opcji - w sensie poziomu abo. 

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, GordonLameman napisał(a):

No jednak to nei to samo. 

Lidlomix jest ze 2 razy większy? To taki brzydki klocek :E 

A roborock faktycznie był lepszy niż roomba. :) 

No ale Porsche nikt nie wciska w formie MLMu i prezentacjach w domu. Dla mnie czego by nie sprzedawali to nie akceptuję takiego modelu sprzedaży. Sam parę rzeczy z Amway mogę polecić bo są po prostu dobre i nie drogie ale cała machina palcowania jaka za tym stoi już mnie zniechęca. 

Edit: Miało być pajacowania z pokazami w domu 

Edytowane przez KiloKush
  • Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

to fakt. Jeszcze teraz jak chcesz zmieniać ilość porcji to musisz mieć jakiś wyższy abonament, za to należy im się kij w wiecie co :) 

Kolejny argument, żeby tego gówna nie kupować. Płacić worek siana i potem dopłacać za MOŻLIWOŚĆ ZMIANY ILOŚCI PORCJI? Ojp, co za syf. 

9 minut temu, bergercs napisał(a):

No nie wiem czy to takie piękne i stylowe. 7 już o niebo lepiej, ale ci co kupili ostatnie 6 generacji to doplacali za co?

Lidlomix:

Ten Lidlomix imo ładniejszy :E ale to kwestia gustu 

6 minut temu, lesiu155 napisał(a):

argument o kupowaniu nowych przepisów jest totalnie z doopy, cookido kosztuje tyle co netflix.

Ile kosztują przepisy w Lidlomixie? 

7 minut temu, lesiu155 napisał(a):

Ale nawet bez tego, 2 paczki fajek (chociaż nie wiem czy nie 1 teraz, nie palę to nie wiem) miesięcznie to nie jest oszałamiający koszt.

W dalszym ciągu to ebanie klienta w bambuko (moim zdaniem) 

• Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, huudyy napisał(a):

Ile kosztują przepisy w Lidlomixie? 

Nie wiem, pewnie 0. A ile ich jest i ile jest w TM?

W ogóle tutaj ta dyskusja nie ma sensu bo to już gadanie o gustach, jeden lubi fiołki, a drugi jak mu nogi śmierdzą. Każdy zainteresowany wie, co każdy sprzęt oferuje i jakie konsekwencje idą za jego kupnem. I albo się na to godzi, albo nie. Ja mogę tylko dodać, że kupowanie TM bez cookido mija się z celem. 

Opublikowano

Jeśli będzie droższe ponad trzykrotnie od samochodu: o takich samych osiągach, mocy, jakości i trwalości to tak.

Czyli europejskie vs chinczyki według niektórych :E 

I przypominam, że poprzednia generacja TM wyglądala tak:

Lidlomix:

A widziałeś jaka piękna kuchnia? :E 

Zapomnialeś jeszcze wspomnieć, że jesteś prawnikiem :E

Nie mam tego w sygnaturce? 8:E 

Godzinę temu, lesiu155 napisał(a):

Jest coś takiego? Nie widziałem takiej opcji - w sensie poziomu abo. 

Racja - było przez moment. Ja miałem stary abonament, więc mogłem przejśc na wyszą cenę alboi zachować cene bez m. in. tej funkcji. :) 

54 minuty temu, KiloKush napisał(a):

No ale Porsche nikt nie wciska w formie MLMu i prezentacjach w domu. Dla mnie czego by nie sprzedawali to nie akceptuję takiego modelu sprzedaży. Sam parę rzeczy z Amway mogę polecić bo są po prostu dobre i nie drogie ale cała machina palcowania jaka za tym stoi już mnie zniechęca. 

Edit: Miało być pajacowania z pokazami w domu 

https://allegro.pl/oferty-produktu/robot-kuchenny-thermomix-tm7-2000-w-czarny-afda7785-002c-4d17-a3f9-127112d0290f

:) 

54 minuty temu, huudyy napisał(a):

Kolejny argument, żeby tego gówna nie kupować. Płacić worek siana i potem dopłacać za MOŻLIWOŚĆ ZMIANY ILOŚCI PORCJI? Ojp, co za syf. 

Jednak nieco inaczej było - wyjaśniłem wyżej. 

Opublikowano
3 godziny temu, bergercs napisał(a):

Powiedz mi, jak jednocześnie na nim robisz zupę, gotujesz ziemniaki (lub smażysz frytki) smażysz schabowego i surówkę z marchewki z jablkiem. Bo może po prostu nie ogarniam, że się nie da.

W termomixie, podobnie jak w żadnym garnku, nie da się smażyć. Po drugie smażenie nie jest zdrowe, lepiej coś w airfryerze przyrządzić.

Ale można zrobić kilka rzeczy bo jest funkcja gotowania na parze. Więc bez problemu da się zrobić zupę/sos, warzywa i mięso.