Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 8.02.2026 o 21:02, larry.bigl napisał(a):

Honda CR-V to samo chyba..

Nie wiem jak CR-V, ale z tego co natknąłem się w kwestii HR-V (bo akurat o nim myślałem), to w jednym miejscu pisali, że ocynku nie ma, a w innym napisali że już ma - no i wszystko jasne x-P

9 godzin temu, trepek napisał(a):

Nie siedziałem :(

EDIT:

Łukasz Bąk, zwany przekupionym przez VW niszczycielem chińskich kolumn kierowniczych, mieści się z tyłu:

... co on wyprawia? Nie widzi, że to "trzymadło" na telefon/tablet jest kolokwialnie mówiąc do dupy?

Edytowane przez Kyle
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, kapcer napisał(a):

Nie takie straszne poleasingowe. Z filmu: "9/10 nadaje się do zakupu. Nie ma co liczyć, że ktoś wymieniał olej co 10k km. Zazwyczaj zadbane z zewnątrz i wewnątrz."

Jak ktoś wymieniał co ~20 k km olej silnikowy, to auto lekko podminowane - dzisiejsze auta to nie stare wolnossące benzyny sprzed parunastu lat, gdzie takie lekkie zaniedbanie mogło ujść jeszcze na sucho. Dzisiaj do byle czego nawet benzynowego: GPF, turbo, wtrysk benzyny pompą pod ciśnieniem kilkaset bar - w tym trzeba zmieniać olej często, jak ma służyć.

Edytowane przez Kyle
Opublikowano
2 godziny temu, bergercs napisał(a):

Jedni lubią zapalić po seksie, inni pojeździć na motorze po lodzie :E

Pamiętam jak kumpel kupił L3GT z 2.0T...przesiadł się z pandy. Przychodzi do roboty i "Krzychu awruk to jest lepsze niż seks!! Do 3 w nocy jeździłem bez celu!" :rotfl2:

Opublikowano
5 godzin temu, KiloKush napisał(a):

Plus taki, że przy leasingu auto musi mieć AC. Więc wszelkie szkody nikt się nie bawi w kombinowanie tylko wstawia do ASO lub do dobrego warsztatu.

No niestety nie jest aż tak kolorowo...bardzo wielu się bawi w kombinowanie :hihot:

Co to się podziało że nie można dawać reakcji? :hmm:

Jakiś czas mnie w moto nie było i przeoczyłem :E 

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, KiloKush napisał(a):

Przy najmnnie tak. Ale przy leasingu większość lessingow nie akceptuję polisy gdzie masz udziały wlasne.

No to właśnie napisałem. Że przy leasingu nie ma zdjęcia udziału, to robią często na własną rękę jak coś drobniejszego do naprawy (chociaż u mnie w przedlifcie drobnicą bym tego nie nazwał ;) ).

Głównie dlatego wziąłem w najmie. 

Edytowane przez Petru23
Opublikowano
22 minuty temu, dannykay napisał(a):

ale za to możesz dostać warna z :dupa:

Potwierdzam XD 

Płatki śniegu everywhere. 

27 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Administracja wyłączyła W offtopie, chyba nie podobało im się że offtop był popularniejszy Od hw :E

Opublikowano
26 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Jakiś czas mnie w moto nie było i przeoczyłem :E 

Chyba tydzień temu je wyłączyli w offie, pojawił się niespełniony redaktorzyna z zielonym kolorem, odpiął moto blablę bo tak mu się uwidziało, zaczął spamować bezsensownymi tematami z ankietami i dawać zpp na 25h jak mu twoja wypowiedź nie wpasuje się w narrację. Chłopa pewnie nie przyjęli do Motora czy innego Auto Świata i wyżywa się na nas :E

Opublikowano
42 minuty temu, Petru23 napisał(a):

No to właśnie napisałem. Że przy leasingu nie ma zdjęcia udziału, to robią często na własną rękę jak coś drobniejszego do naprawy (chociaż u mnie w przedlifcie drobnicą bym tego nie nazwał ;) ).

Głównie dlatego wziąłem w najmie. 

Inaczej. Firma leasingowa nie przyjmuje AC z udziałami własnymi, franszyzami, amortyzacjsmi części itp. Ma być pełne AC bez oszczędzania tak, że w razie szkody nie będą stratni bo to oni są właścicielem auta i nie chcą się później z klientem siłować bo chciał oszczędzić na ubezpieczeniu.

Opublikowano
7 godzin temu, marko napisał(a):

Dziwne te leasingi w Polsce :E

Jak pojedziesz do Czech i policja zabierze Ci blachy, bo auta polskiego leasingodawcy miały w Czechach nieopłacone mandaty, to robi się jeszcze "dziwniej" :rudolf:

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ja w najmie nie mam udziału własnego :) 

No spoko. Tylko jak patrzę teraz na wysokość rat w tym najmie, to nie jest to atrakcyjna oferta. Rzekłbym, że ten udział własny bulisz co miesiąc. Owszem, jak rozbijasz się co chwilę, to ma to sens. A tak płacisz "na wszelki wypadek"

Edytowane przez marko