Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, galakty napisał(a):

W Polsce żyje więcej ludzi niż na tym forum :E Myślisz że nikt nigdy nie zapłacił? 

Oj, na pewno ktoś płacił. Gdyby tak nie było to te firemki szybko by upadały.

Sek w tym, że te firmy mocno naciągają prawo. Usiłują przedstawić te swoje wezwania jako mandaty, więc UOKIK wali kary. 

Mnie też kiedyś zablokowali z 10-12 lat temu. Jechałem wtedy range roverem Vogue szefa i stanąłem niedaleko sądu. Założyli blokadę i nie chcieli zdjąć jeśli nie zapłacę. Podpisałem zobowiązanie do zapłaty 400 zł w ciągu 7 dni (a na miejscu chyba było 150 zeta). Na odwrocie im napisałem, że czekam na pozew. No i tak czekam…. :) 

Opublikowano (edytowane)

Kilka lat temu na jakimiś forum prawnym czytałem, że trzeba płacić bo człowieka na 100% dojadą bo można za opłatą z chyba cepik zdobyć dane właściciela pojazdu i te firmy to właśnie robią niby, wysyłają wezwania do zapłaty do domu. :E 

Edytowane przez Digger
Opublikowano (edytowane)

Jak ma się uzasadniony interes prawny to niby można dostać dane właściciela pojazdu.

Ale wątpię że te firmy zakładały sprawy w sądzie, możliwe że wysyłali przedsądowe wezwanie do zapłaty i na tym się kończyło. Wielu ludzi po takim piśmie mogło się przestraszyć i zapłacić.

Edytowane przez Digger