I co byś w tym czasie zrobił? Nauczył się nowego języka? Uratował świat? Czy biadolił na inny nieistotny problem, np. że piesi wolno chodzą i stare baby tamują chodnik?
Sorry ale straszna słoma Ci z butów wychodzi.
Tez jestem kierowcą i nigdy się nie śpieszę, przed pasami jeżeli nie mam odpowiedniej widoczności to zwalniam. Jak widzę, że ktoś stoi to zatrzymuje, normalna sprawa przecież. Wszystkim się wszędzie śpieszy jak patrzę po drogach. Mnie się raz śpieszyło, zderzyłem się z ciężarówką, przewieźli mnie do szpitala. Od tamtego czasu nigdy już się nie śpieszę nigdzie i jeżdżę zachowując limit prędkości. Widzę, że denerwuje to innych kierowców ale wychodzę z założenia, że to ich problem, nie mój.
@azgan tak — dziś zainteresowanie jest duże, wręcz “AAA-duże” jak na grę, która latami była w zawieszeniu i wielu już ją skreśliło. Najlepszy twardy wskaźnik pre-premierowy to wishlisty i tu Crimson Desert odpaliło rakietę.
TL;DR (stan na 23.02.2026):
- >2 mln wishlist (milestone komunikowany przez Pearl Abyss, cytowany w mediach) — (KitGuru, XboxEra).
- Na samym Steam z trackerów wychodzi ok. 1,72 mln wishlist i #11 miejsce globalnie — (Raijin, Games-Popularity).
- Szybki wzrost: Raijin pokazuje ok. +240k w 7 dni (+16,2%) — (Raijin).
- Trailery/featurette’y kręcą setki tysięcy do kilku milionów wyświetleń (czyli nie jest to niszowy szum) — np. trailer z TGA ~3,9M — (YouTube TGA 2024).
gpt-5.2-2025-12-11
Rekomendowane odpowiedzi