Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, huudyy napisał(a):

25k+? Za to idzie dostać sprawne auto, całe :E co tam poszło? 

Sam rozrząd rok temu zaczynał się od 1100zł (tylko OE było na rynku, obecnie Gates jest do kupna w normalnej kasie). Zaczęło się od rozpadniętego napędu pompy oleju (kaseta), potem jakieś problemy z przegrzewaniem i co chwila coś. A do nowszych Złopli masakryczne ceny części.

Edytowane przez bergercs
  • Thanks 1
Opublikowano

Mój kolega swego czasu bardzo dobrze żył z pierwszej insignii.Sciagali je dosłownie na wagę,poprawiali problemy olejowe,zmieniali soft i auta jeżdzą po dziś dzień.Drugi kolega kupił od niego wersję SRI,zrobili mapę na ponad 200koni . Fajne auto ...kiedy jest sprawne :E 

Opublikowano

Jutro będzie robota. Dziś kupiłem piasek, cement, obrzeża, kostkę. Jutro zabieram się za kostkę pod szopę. Tchnęło mnie rano i wszystko ogarnąłem sobie na jutro. Mam nadzieję że raz dwa pójdzie (15m kw). 

Opublikowano
Godzinę temu, dannykay napisał(a):

Ktoś dziś na grupie budowlanej na fb wrzucał wycenę kostki i nie tylko ja miałem lekkie zdziwko :E robocizna za samo układanie 250/m, a gdzie tam podbudowy itp :E

Dlatego właśnie robię sam ;) 4000 w kieszeni, starczy na kolejne 3x materiału gdybym coś spieprzył.

Opublikowano

ja za swoją płaciłem 60zl/m 

za wszystko co i tak wydawało mi i się dużo. 

za chwilę pracę fizyczne będą wyceniane pod kosmos. 

jestesmy w dziale Moto... znaleźć dobrego mechanika to jest jakiś rocket science. 

a nawet jak kogos znajdziesz, wydasz kupę kasy na szkolenia, wdrożenia itp. i nagle go tracisz, bo ubzdura sobie taka zetka, że on by chciał chodzić nagle na 8-16 a nie 6-14/14-22 i z dnia ja dzień L4

• Upvote 1
Opublikowano
9 godzin temu, dannykay napisał(a):

Ktoś dziś na grupie budowlanej na fb wrzucał wycenę kostki i nie tylko ja miałem lekkie zdziwko :E robocizna za samo układanie 250/m, a gdzie tam podbudowy itp :E

Grubo. Ja dawałem 150 za metr z materiałem (bez samej kostki ale cała reszta - żwir, cement, piasek)

Opublikowano (edytowane)

Jakbyś poszedł na wieś, do mięsnego, to Pani by Cię w łeb zdzieliła. Przyjechał jakiś Warszawiak czy inny mieszczuch od mleka bezglutenowego i szyframi nadaje. 

:E

Edytowane przez marko
  • Haha 1
Opublikowano

Szopa zamówiona (3x4m). Miała być 3x5 ale po zobaczeniu od środka gotowej o wymiarze 3x4 stwierdziłem z żoną że wystarczy. 

Zacząłem dziś prace pod kostkę, teren wyrównany, jeden bok obrzeży zrobiony (zacząłem po 15 więc w sumie mało dnia zostało). Jutro robię reszte obrzeży. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Hmm... Jako, że rozpoczęła się kalendarzowa wiosna, postanowiłem dzisiaj przygotować sprzęt rowerowy do wyjazdów.

No i przydało się 65kg ładowności bagażnika rowerowego, bo...  

- mój rower z zamontowanym uchwytem do tandemu (4kg) (z wyjętą baterią) to 29kg,

- drugi rower bez baterii, to 25kg.

- trzeci rower 8kg. 

No i wyszło ~62kg. 

Bagażnik rowerowy wg producenta 21,5kg + 3kg trzecia szyna.

Razem: 86,5kg na haku 😆

Ważone wagą taką do bagażu, więc jakieś przekłamanie może być, ale jak już, to raczej zawyżone. 

Co do wagi baterii:

500Wh - 3070g

625Wh - 3650g

Edytowane przez marko
Opublikowano (edytowane)

Co do rowerów, przeglądam neta, szukam nowej taczki, zakup teoretycznie w przyszłym roku, budżet 6-7k ale kurde może przełożyć jeszcze....

matko, Bianchi w Celeste zawsze było marzeniem :lovin:

1.jpg

Edytowane przez Katystopej
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ten kolor to wyróżnik Bianchi, ale cholera nie bardzo chcę ramę z węgla, bo jednak trzeba na to uważać, mocniejsza gleba i 5 cyfrowa kwota rozpada się jak związek radziecki :E a że rower chcę znowu kupić na 15 lat, to wybór będzie ciężki.

Edytowane przez Katystopej