Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Za malowanie elementów zapłacisz więcej, złóż reklamacje na wycenę i żeby jeszcze lampę/lampy uwzględnili

Nie no to jest cena za sam element bez malowania. Ale warsztat mi mówi, że nawet zamiennik jest parę razy droższy niż to co oferują. Na allegro w tej cenie można mieć używany szrot a Ford akurat na dobrą historię, auto bezwypadkowe, jedna drobna stłuczka poza tą. 

13 minut temu, marko napisał(a):

Odpisałbym im, że za bezczelność auto idzie na naprawę bezgotówkową. 

No właśnie 11 letnie auto z przebiegiem obecnie 330 tys. ma już tą wadę, że zrobienie go na cacy w warsztacie według sztuki nie za bardzo sie opłaca:/

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Katystopej napisał(a):

:boink:

Czego nie rozumiesz? Dwójka musi się zatrzymać, jedynka tylko zwolnić. Skoro drugie MUSI się zatrzymać, a to pierwsze nie, to sprawa prosta jak drut. Inaczej postawiliby znaki odwrotnie...

:E 

Edytowane przez marko
Opublikowano
37 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

@KiloKush

A nie możesz tego zgłosić rzeczywiście na naprawę bezgotówkową ?

No niby można ale wolałbym 3k na nowe auto niż zrobić to za 6k bezgotówkowo. I tak kto nie przyjdzie będzie jęczał na przebieg i rok...

Opublikowano

Opisywałem jakiś czas temu jak oddałem auto na naprawę "bezgotówkową", więc z tym też bym uważał. Musiałem dopłacić ~550 zł z własnej kieszeni. Pierwsze odwołanie było nieskuteczne (odpowiedź z generatora, że goń się Pan, nic nie oddamy). Jutro wysyłam kolejne i jeśli dalej nie będą chcieli oddać pieniędzy to zostaje zwrócić się do Rzecznika Finansowego. 

Przy drobnej szkodzie i starym aucie, odwołałbym się żeby uzyskać rynkową kwotę na naprawę auta, naprawił auto w pakiecie "minimum", a za resztę pojechał na wakacje czy cokolwiek innego. 

Opublikowano
5 minut temu, kapcer napisał(a):

Opisywałem jakiś czas temu jak oddałem auto na naprawę "bezgotówkową", więc z tym też bym uważał. Musiałem dopłacić ~550 zł z własnej kieszeni. Pierwsze odwołanie było nieskuteczne (odpowiedź z generatora, że goń się Pan, nic nie oddamy). Jutro wysyłam kolejne i jeśli dalej nie będą chcieli oddać pieniędzy to zostaje zwrócić się do Rzecznika Finansowego. 

Przy drobnej szkodzie i starym aucie, odwołałbym się żeby uzyskać rynkową kwotę na naprawę auta, naprawił auto w pakiecie "minimum", a za resztę pojechał na wakacje czy cokolwiek innego. 

Ja raz drzwi robiłem bezgotówkowo to wyszło 1500 zł w ASO Forda ale machnęli mi lakierem felgę :/ kiedyś robiłem ta maskę i samą maskę wyliczyli na 4000 zł więc się nie kłóciłem :E

Opublikowano (edytowane)

Niech mnie jeszcze ktoś kiedyś zapyta, dlaczego nie chcę wracać do ojczyzny :E

Szkoda na pierwszym aucie (nie z mojej winy): auto oddane do warsztatu, za 2 tygodnie odebrane. "tu podpiszesz, resztą zajmiemy się sami"

Szkoda na drugim aucie (z własnej winy): auto oddane do warsztatu, 3dni później odebrane. "tu podpiszesz, resztą zajmiemy się sami"

Szkoda na skuterze: wysłałem po prostu maila do ubezpieczalni ze zdjęciami i dopiskiem, że nie chce mi się tego wozić do rzeczoznawcy na wycenę, bo to bez sensu, nie przy tej wartości pojazdu. I wiecie co? Przysłali mi wycenę (godną) i czy to akceptuję i zamykamy sprawę. Po temacie.

Ja nie kombinuję, oni nie kombinują. 

Edytowane przez marko
Opublikowano
18 minut temu, KiloKush napisał(a):

Ja raz drzwi robiłem bezgotówkowo to wyszło 1500 zł w ASO Forda ale machnęli mi lakierem felgę :/ kiedyś robiłem ta maskę i samą maskę wyliczyli na 4000 zł więc się nie kłóciłem :E

Do odwołania możesz użyć Chata GPT. Napisz my zeby napisał odwołanie, językiem formalnym ale przystępnym, zwarte, z nagłówkami i akapitami.

Wskaz, że ma kontestować wycenę maski i roboczogodziny, niech zrobi mały benchmark do tych kwot.

• Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, marko napisał(a):

Niech mnie jeszcze ktoś kiedyś zapyta, dlaczego nie chcę wracać do ojczyzny :E

Jak mi rodowita Helga jebła w Outlandera na parkingu u teściowej, to gdyby nie sąsiad rodowity Hans który ją zatrzymał uja bym wiedział kto, jak i kiedy. Warsztat z ASO nie robił problemów, mieli tylko trochę przepychanek z Allianz DE, dopiero jak Allianz PL ich wsparło to DE się ugięło :red:

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, marko napisał(a):

Szkoda na drugim aucie (z własnej winy)

Tu się do tego nie wolno przyznawać...boś ujowy kierowca i już! Lepszy od Ciebie ten co w chipsach prawko znalazł, robi 1000 rocznie, ale nie ma na koncie szkody :E 

Edytowane przez Krzysiak
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, kapcer napisał(a):

ASO? Kiedyś myślałem, że ASO to super sprawa, wszystkim się zajmą, ale chuu prawda. 

1. Szkoda z OC na kilkadziesiąt tysięcy złotych, blisko 100k. ASO daje mi papier do podpisania, że jak naprawią i nie dostaną pełnej kwoty to muszę pokryć różnice o_O

2. Szkoda na kilkanaście tysięcy, inne ASO, kalkulacja i tekst, że jak nie chce szkody całkowitej to pokombinują, ale 10% z własnej kieszeni muszę dodać.

3. Szkoda z OC, tym razem nie ASO. Samochód naprawiony, ale nie oddali mi go póki nie uzyskali w pełni odszkodowania i tekst, że mogę zabrać samochód, ale muszę wpłacić depozyt brakującej kwoty jakby jednak ubezpieczyciel nie zapłacił. 

W pierwszym przypadku się zgodziłem, na szczęście dostali pełną kwotę w drugim już dużo bardziej doświadczony tylko ich wyśmiałem i zabrałem samochód...

Teraz korzystam tylko z jednego warsztatu, 1,5h drogi ode mnie, znalezieni przez traf losu, ale po przeżyciach z ASO i innym polecanym serwisem stwierdziłem, że co mi szkodzi spróbować. Gość się zatrzymał po szkodzie i zapytał czy nie potrzebujemy holowania, auta zastępczego i naprawy, bo ogarniają kompleksowo :EOd tamtej pory robiłem już u nich z 5 samochodów, zarówno OC jak i AC. Wpadam do biura, podpisuje upoważnienia i resztą się zajmują oni. 

Może ktoś pamięta sytuację jak odmówili wypłaty odszkodowania pomimo oświadczenia sprawcy itd? Mało tego, prowadzili śledztwo w sprawie ewentualnego wymuszenia odszkodowania i na końcu odmówili wypłaty za naprawę? Ten serwis też to ogarnął, bez mojego udziału, sprawa trafiła do sądu i tylko dostałem info, że udało się. Przez cały ten czas jeździłem naprawionym samochodem, w ASO w życiu by to nie przeszło, napewno by mi kazali iść walczyć o odszkodowanie, a samochód byłby uziemiony na kilka miesięcy. 

Tak, że tak... :D Trochę tych napraw mam za sobą i póki co tylko ten najnowszy serwis się u mnie w pełni sprawdził. 

Edytowane przez LYCONE
Opublikowano

Zawsze będę zwolennikiem pokręteł i przycisków, przynajmniej od audio i temperatury oraz nawiewu. Reszta może być na tablecie, tylko niech ten table będzie ładnie wkompowany, a nie doklejony na kropelkę do deski xD