baQus 26 Opublikowano 14 Października 2025 Opublikowano 14 Października 2025 6 minut temu, Oldman napisał(a): Toyota wprowadza na rynek nową markę CENTURY (zorientowani w temacie kojarzą że to najbardziej luksusowe auto w historii firmy), marka Century bedzie pozycjonowana oczywiscie wyżej od Lexusa co zapewne wywoła bóldupizm u niektórych ortodoksyjnych lexusiarzy Ale jest nadzieja że być moze w końcu takie auta będą miały wygłuszone drzwi i inne elementy nadwozia oraz ocynkowaną karoserię https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/toyota-ma-nowa-marke-century-jest-pozycjonowane-jeszcze-wyzej-niz-lexus/enk9vmk Przez inny znaczek byłem pewien, że od zawsze to była osobna marka
Gość Petru23 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 Ja tylko przypomnę, że IT to nie tylko programiści. To również dostawcy, serwisanci, szkoleniowcy, instalatorzy, itp itd
dannykay 1 084 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 (edytowane) 13 godzin temu, Gret napisał(a): filmik mikiciuka a corvette dla widzów gdzie? Edytowane 15 Października 2025 przez dannykay
Gret 1 019 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 6 minut temu, dannykay napisał(a): a corvette dla widzów gdzie? Nie wiem, oglądam jego filmy jeden na 20 czasami do obiadu
galakty 5 063 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 16 godzin temu, Gret napisał(a): MERCEDES za grosze Prawie nowy Szczerze to mi się nowsze Mercedesy nie podobają za grosz. Na zewnątrz może jeszcze, ale środek totalnie mi nie pasuje. 1
duniek 428 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 miesiac temu mialem stłuczke babka z lewego pasa chciala opuscic rondo, (jest tam ciągła linia) EWIDENTNA JEJ WINA ja na spokojnie, oczywiscie babka jak i mąz nakreceni na początku ze moja wina itp, po 10 min bezskuteczengo wyjasniania chcialem dzwonic na policje no ale prosze nie dzwonic itp, po kolejnych 10min tlumaczen, w koncu przyjeła swoją wine i podpisalismy oswiadczenie zlozylem wszystkie papiery do ubezpieczalni, wycenili dosc szybko, no ale od 2 tygodni nic sie nie dzialo dzis telefon z ubezpieczalni ze proszą o przesłanie nagrania - mowie im, ze przeciez wysylalem w zalaczniku no ale ze nie maja - no to pytam, ze po co im nagranie skoro mam oswiadczenie o winie to mi powiedzieli ze jednak sprawczyni sie nie poczuwa i prosimy o nagranie - oczywiscie nagrania mam i w tej chwili im to wysyłam no ale lekko mi sie cisneie podniosło, bo jakbym nie miał nagrania to jestem ciekawy co by było 1
GordonLameman 10 156 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 (edytowane) 36 minut temu, galakty napisał(a): Szczerze to mi się nowsze Mercedesy nie podobają za grosz. Na zewnątrz może jeszcze, ale środek totalnie mi nie pasuje. Mnie się coraz bardziej GLC/GLE podobają @duniek Postsowiecka mentalność. "Załatwić" coś z pracy to duma. Uniknąć odpowiedzialności za coś to duma. Oszukać rodaka to spryt. Wykorzystać dobroduszność sąsiada to chwała Edytowane 15 Października 2025 przez GordonLameman 1
galakty 5 063 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 1 minutę temu, GordonLameman napisał(a): Mnie się coraz bardziej GLC/GLE podobają Meh Mi się starsze (tak 2012-2013) C klasy podobają, C63 oraz SLS
GordonLameman 10 156 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 Ja to skupiam się na tym co jest - teoretycznie - w zasięgu. No i Taki GLC300 mógłby wjechać. Nie jest jeszcze aż tak drogo jak przy GLE
dannykay 1 084 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 kurła 100/2pkt 65/50. Jechałem w kolumnie aut chyba jako trzeci. Wszyscy równo i nie spojrzałem na licznik. 2
trepek 1 926 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 21 godzin temu, GordonLameman napisał(a): Higieną? Dokładnie, higieną Zamień lekarz na prawnik. 2
GordonLameman 10 156 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 2 minuty temu, dannykay napisał(a): kurła 100/2pkt 65/50. Jechałem w kolumnie aut chyba jako trzeci. Wszyscy równo i nie spojrzałem na licznik. Kurde, myślałem zę tylko pierwszej zatrzymują w takiej sytuacji
trepek 1 926 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 17 godzin temu, galakty napisał(a): To kremowe gówno? IS-F proszę mi tu znaleźć. W Olkuszu taki jeden był jeszcze w wakacje.
dannykay 1 084 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 Tylko mnie zatrzymali. Może policjant prywatnie jeździ audi
dannykay 1 084 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 3 minuty temu, marko napisał(a): Po prostu jechałeś tyle, bo wszyscy tak jeżdżą, a nie że nie spojrzałeś na licznik. A co to za różnica. Za szybko, to za szybko. Przecież się nie wymiguję.
dannykay 1 084 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 A skąd ten wniosek?
duniek 428 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 (edytowane) Godzinę temu, GordonLameman napisał(a): @duniek Postsowiecka mentalność. "Załatwić" coś z pracy to duma. Uniknąć odpowiedzialności za coś to duma. Oszukać rodaka to spryt. Wykorzystać dobroduszność sąsiada to chwała jestem w stanie zrozumiec logike idącą za nieprzyznaniem sie JESLI: 1. oswiadczenie byloby spisane bez dokladnego opisu sytuacji itp, skoro opisalismy jak kto jechał i wynik kolizji, a sprawca to podpisuje to chyba wie co podpisuje, jakby to nie była prawda i nie chciala podpisac to wiadomo ze wtedy policja i wtedy kazdy opisuje swoją wersje i jest to rozwiązane na miejscu 2. babka wiedziala ze nagranie mam i nawet jej pokazywałem - co prawda na telefonie wiec jakosc jest przycinana wg mnie jak w rodzinie i u znajomych opisala tą sytuacje to jej nakręcili makaron na uszy ze ona jak z lewego jedzie to moze na lewy a ja mam na prawy , w sumie nie dziwi takie podejscie bo w sumie na tych rondach to 90% osob tak jedzie i 90% jedzie zle Edytowane 15 Października 2025 przez duniek
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 (edytowane) 1. Cwaniara stwierdzi że była w szoku i podpisała co jej podałeś. 2. Nagranie w sądzie zakwestionuje i sędzia nie uzna jak stwierdzi cwaniara że pokazywałeś że ją puszczasz. Tak sie cwaniara może tłumaczyć. Edytowane 15 Października 2025 przez SylwesterI.
dannykay 1 084 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 1 godzinę temu, marko napisał(a): Bo sam to napisałeś Nie spinaj się tak Nic takiego nie napisałem i nie spinam się. Jeśli chodzi o ten tekst o Audi to takie odniesienie do żartów bmw vs Audi. Później podlinkuje przykładowy film.
duniek 428 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 (edytowane) 3 godziny temu, SylwesterI. napisał(a): 1. Cwaniara stwierdzi że była w szoku i podpisała co jej podałeś. 2. Nagranie w sądzie zakwestionuje i sędzia nie uzna jak stwierdzi cwaniara że pokazywałeś że ją puszczasz. Tak sie cwaniara może tłumaczyć. jakby to tak wygladalo to jeszcze, ale sama pisała jak doszlo i jak kto jechal - nikt nikogo nie zmuszał na policji bylem niestety pendriva nie wykrywalo, kazali na plycie nagrac , wiec nie udalo mi sie nic zglosic dzisiaj niepomyslalem ze moge to wrzucic na google dysk, no ale juz trudno, moze jutro podjade jeszcze raz i im to dam szkoda tylko ze nie koniecznie moze dostac mandat, mogą ją pouczyc i tyle - a w sumie terapia szokowa 1500 + 10pkt by sie jej przydala - szkoda ze nie mam telefonu do niej bo bym przedzwonił i powiedział ze za marnowanie mojego czasu to 1000zł i nie zgłaszam edit najlepsze to ze jesli twierdzi ze nie jej wina to jednak wina musi byc moja, czyli wg logiki to powinna sama to na policje zgłosic i zglosic szkode jako ze ja jestem sprawcą i zeby z mojego oc naprawic jej auto no ale raczej tak nie zrobiła tak czy inaczej ja zglaszam i zobaczymy co bedzie, zle trafila bo zima i nie mam co robic to zglosze dla zasady Edytowane 15 Października 2025 przez duniek 2
JeRRyF3D 2 074 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 6 godzin temu, SylwesterI. napisał(a): 2. Nagranie w sądzie zakwestionuje i sędzia nie uzna jak stwierdzi cwaniara że pokazywałeś że ją puszczasz. Tak sie cwaniara może tłumaczyć. Żaden argument. Przepisy regulują... przepisy, nie użytkownicy. Moja córka oblali na prawku, gdy złapała za lewarek, bo ktoś ją puszczał.
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 No właśnie przepisy, każda wątpliwość działa na korzyść oskarżonego, jeśli da sędzi powód do wątpliwości, nie uzna nagrania. W ten sam sposób działa myk z zasłoną przeciwsłoneczną w aucie, ustawiasz nisko, byle coś widział i mandaty z fotoradarów masz z głowy, jeśli na zdjęciu widać połowę twarzy to nie przyjmujesz mandatu, mogą iść do sądu, wezwą biegłego i on nie ustali, kto kierował, bo na 100% nie będzie w stanie stwierdzić, że to byłeś np. ty. A w sądzie opierają się o dowody, nie prawdopodobieństwo. Niestety są firmy, w których ludzie pracują dużo samochodami i mają wręcz pogadanki co robić po wypadku. Są również w necie strony, czy tematy na forach, jak się zachowywać. Niestety znam również ludzi, którzy wręcz chwalą się tym jak "przechytrzyli" system, dla poszkodowanych to jest szokujące, na jakiej podstawie mogą nic nie wskórać po wypadku. 1
Gang 454 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 @GordonLameman W sprawie karnej można nie donosić na kogoś z rodziny. W sensie odnowić zeznań. Czy w przypadku fotoradaru też tak można? Odpisujesz im, że korzystasz z prawa odmowy zeznań bo rodzina? 1
GordonLameman 10 156 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca przez GordonLameman
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 praktyka pokazuje że cfaniacy radzą sobie bardzo dobrze, niestety znam kilku takich którym sie upiekło "Zgodnie z art. 45 par. 1 kodeksu wykroczeń karalność wykroczenia ustaje jeśli od jego popełnienia minął rok. Jeżeli w tym czasie wszczęto postepowanie to wykroczenie przedawnia się po 2 latach. Z tym, że zgodnie z art. 97 par. 1 pkt 3) kpw organ ma 90 dni na wystawienie mandatu za niewłaściwe parkowanie, jeśli sprawca nie został złapany na gorącym uczynku, a 180 dni na wystawienie mandatu (wezwanie alternatywne nie jest mandatem) od dnia wykroczenia zarejestrowanego przez fotoradar, gdy sprawca NIE ULEGA WĄTPLIWOŚCI." Dla tego zasłonięcie połowy twarzy rozwiązuje sprawę, zanim dostaniesz mandat, muszą udowodnić w 100% tożsamość kierowcy, mają na to 180 dni i nie nie zastosują żadnych innych kar bo skończy im się termin, po 180 dniach sprawa jest zamknięta. 1
Rekomendowane odpowiedzi