Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

no i ja się pytam człowieku dumny ty jesteś z siebie zdajesz sobie sprawę z tego co robisz?masz ty wogóle rozum i godnośc człowieka?ja nie wiem ale żałosny typek z ciebie ,chyba nie pomyślałes nawet co robisz i kogo obrażasz ,możesz sobie obrażac tych co na to zasłużyli sobie ale nie święte prawo własności, instytucja tak wyjątkowa i ważna bo to nie jest coś tam takiego sobie że możesz to sobie wyśmiać bo tak ci się podoba nie wiem w jakiej ty się wychowałes rodzinie ale chyba ty nie wiem, nie rozumiesz co to jest wynajem i leasing.jeśli myslisz że jestes wspaniały to jestes zwykłym czubkiem którego ktoś nie odizolował jeszcze od społeczeństwa ,nie wiem co w tym jest takie śmieszne ale czepcie się pedałów albo lewactwa albo innych zwyrodnialców a nie czepiacie się takiej instyticji jak WŁASNOŚĆ! 

:E  :E :E 

Wystarczyło napisać "bez płacenia rat" i trafiony zatopiony jednomasztowiec xD

@Arczevski gratki, niech służy!

Przyjemne wozidło.

21 minut temu, trepek napisał(a):

A w tej bajce były smoki? Srogo odlatujesz.

Tutaj też odlatujesz. Mają być zgodne z zaleceniami producenta.

Civic z filmu jest zgodny z zaleceniami producenta? xD

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, wallec napisał(a):

Wystarczyło napisać "bez płacenia rat" i trafiony zatopiony jednomasztowiec xD

Wystarczy nie wciskać innym nic na siłę - szczególnie swoich wyborów :) 

4 minuty temu, wallec napisał(a):

Civic z filmu jest zgodny z zaleceniami producenta? xD

Civic z filmu jest niezgodny z zaleceniami rozumu :lol2:

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, trepek napisał(a):

Co to Business Lease i Arval?

Arval to dostawca aut na leasing, jak Alphabet czy Lease Plan.

9 minut temu, wallec napisał(a):

Ja odpowiedziałem do Civica z filmu na bazie moich doświadczeń z Business Lease i Arval.

no właśnie, na  bazie TWOICH doświadczeń - widocznie Gordon czy ktoś inny nie mają/nie mieli problemów z leasingiem i wolą mieć użyczone auto z banku, niż bawić się w zakup nówki, która straci 25% na wartości w momencie wyjazdu z salonu.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czemu niektórzy tu mają taki ból dupy o wynajem czy leasing :hmm:

Jeśli komuś taki układ pasuje, to czemu miałby z tego nie korzystać? Nie widzę żeby @GordonLameman, czy @marko każdemu wciskali, iż to jedyna słuszna opcja...piszą że to dobra opcja dla nich. Stąd nie wiem po co jest to co jakiś czas przez kilka osób ciągle wyciągane.

Edytowane przez Krzysiak
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Chyba ból dupy, innego powodu nie widzę. Bo to jest tak natrętne jak telefony z fotowoltaiką :E 

Mój znajomy ma auto w Arvalu i tam faktycznie nie jest kolorowo, ale ja mam dobre doświadczenia z innymi firmami. Teraz mam trzecią - żadna z nich to Arval czy to drugie.

A poza tym wiem na co się pisałem i nie boli mnie to. Zakup za gotówkę byłby gorszy moim zdaniem - problem ze sprzedażą, podatkami przy sprzedaży etc, a do tego ulokowane środki w ETF-ach dają zysk zamiast straty. Dla mnie win-win. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, wallec napisał(a):

Miejsca, z których, po spełnieniu różnych warunków możesz wybierać samochody na warunkach, które zaakceptujesz.

A na co to komu?

A czemu nie wybrać samochodu, który się chce? Który skonfiguruje się wg własnych potrzeb w salonie?

Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Chyba ból dupy, innego powodu nie widzę. Bo to jest tak natrętne jak telefony z fotowoltaiką :E 

Albo ciągle pojawiające się na FB posty piewców idealności samochodów elektrycznych, które już zaczęły na mnie działać jak na @bergercs:E 

Opublikowano
9 minut temu, wallec napisał(a):

Miejsca, z których, po spełnieniu różnych warunków możesz wybierać samochody na warunkach, które zaakceptujesz.

Eee przecież możesz dosłownie skonfigurować sobie to, co Ci pasuje, a jak nie chcesz czekać to bierzesz ze stocku to co pasuje najbardziej.

• Upvote 1
Opublikowano

Skąd wam się wzięło, że ja mam ból dupy o leasing.

Przecież ja tylko napisałem że auto jest bez rat, potem żeby nie kupować na raty tylko za hajs z rat kupować inne rzeczy.

W ani jednym poście nie oceniłem czy najem lub leasing jest dobry lub zły.

To użytkownicy najmu leasingu mają ból dupy o to, że ktoś wspomina o tym że można mieć na własnosc i odbierają to jak atak i dopisują jakieś dziwne historię o pedałach, LGBT i "

No to wychodzi na to, że każdy kto wybiera inne auto to idiota! Tylko Civic kombi nawet jeśli wygląda jak rozjechana żaba ucięta w pół "

jak np @GordonLameman

@Krzysiak przeczytaj posty od mojego ze zdjęciem fury i zobacz kto ma ból dupy xD

Opublikowano
1 minutę temu, Arczevski napisał(a):

Eee przecież możesz dosłownie skonfigurować sobie to, co Ci pasuje, a jak nie chcesz czekać to bierzesz ze stocku to co pasuje najbardziej.

Tak, ale np opon nie zmienisz gdzie chcesz tylko u partnerów. Fajne jest to że ci te opony tam przywiozą, naleją kawy za darmo bo wyglądasz prestiżowo w nowej furze i oddadzą auto gotowe.

Opublikowano
2 minuty temu, wallec napisał(a):

Skąd wam się wzięło, że ja mam ból dupy o leasing.

Z tego co napisałeś :) 

2 minuty temu, wallec napisał(a):

@Krzysiak przeczytaj posty od mojego ze zdjęciem fury i zobacz kto ma ból dupy xD

No, dosłownie przeczytaj. :) 

Teraz, wallec napisał(a):

Tak, ale np opon nie zmienisz gdzie chcesz tylko u partnerów. Fajne jest to że ci te opony tam przywiozą, naleją kawy za darmo bo wyglądasz prestiżowo w nowej furze i oddadzą auto gotowe.

To tylko jeśli wybierzesz opcję z oponami. Ja nie brałem, bo się nie opłaca i sam sobie zarządzam oponami. Wymieniam na jakie chce i gdzie chcę. 

Czego nie rozumiesz? :) 

Opublikowano

@wallec ja tylko przypomnę dyskusję o awaryjności, cenach części, Twojego totalnego niezrozumienia efektu skali, no i wciskania civica gdzie popadnie jako najlepsze co może człowieka spotkać :D Więc nie dziw się, że ludzie tak reagują :D 

Skoro nie masz bólu dupy to po co w ogóle o tym wspominasz? Ja nie mam bólu dupy o to, żaden z moich gruzów nie jest w wynajmie czy leasingu i ani raz nawet nie użyłem żadnego argumentu dotyczącego tych rodzajów finansowania :) 

Opublikowano
2 minuty temu, MadDog napisał(a):

Jak Civic to tylko Type-R.

Kurde, najbrzydsza generacja Civica jak dla mnie. Tego dupska nie da się oglądać :E

Co najlepsze ta gen miała i ma swoich wielbicieli, krótszy właśnie bardzo chwalą auto za wygląd.

Dla mnie ten tyłek jest okropny 🙂