Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Cappucino napisał(a):

Ale ci napisałem, pierwszy serwis jest po dwóch latach a nie po roku i po tym okresie też raczej nie wymieniają tarcz. A jak już to ze względu na zużycie a nie rudą. 

wspomniane badanie tech sa co 3-4 lata. i tak. tarcze sa wymeniane na nowe jezeli sa zniszczone/zardzewiale

Opublikowano
Godzinę temu, Gret napisał(a):

A z tyłu fajny bęben? :E

Swoją drogą tyłem się mało hamuje i te bębny nie są jakimś problemem... Fakt wygląda to okropnie ale mechanicznie przy elektryku i tak większość działa na przedniej osi + silniku elektrycznym. NA zwykłym bębnie też zblokujesz koła także mocy wystarczy. 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Cappucino napisał(a):

Ale ci napisałem, pierwszy serwis jest po dwóch latach a nie po roku i po tym okresie też raczej nie wymieniają tarcz. A jak już to ze względu na zużycie a nie rudą. 

Ale On Ci odpisał wcześniej - VW nie ma takiej rekuperacji jaką ma Tesla stąd nie ma problemów z rdzewieniem tarcz. W VW musisz używać hamulcy by zahamować i się zatrzymać. W Tesli nie musisz. 
Do tego w VW musisz pojawić się co 2 lata na obowiązkowym serwisie gwarancyjnym inaczej stracisz gwarancję na baterie. W Tesli nie masz takiego obowiązku. Będąc na takim przeglądzie masz ocenę hamulcy. 

Ostatnio miałem okazję pojeździć Mercedesem EQ 250 CLA i tu jest wybór trybu rekuperacji. Można ją całkowicie wyłączyć lub ustawić inteligentną tak, że hamuje również hamulcami. 
Dziala to bardzo dobrze ale i tak największy odzysk energii z rekuperacji jest w Tesli. 

Gdyby Tesla wprowadziła to u siebie całkowicie rozwiązała by problem z hamulcami, które są punktowane na przeglądach choć trzeba zaznaczyć, że Tesla ma 3 tryby rekuperacji i ten najsłabszy wymaga używania hamulcy to jednak nikt z niego nie korzysta a jest on domyślnym trybem ;)

Edytowane przez DjXbeat

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Dokładnie o tym mówię  ,  ale  też są oferty gdzie  jest tylko kurier   pisałem do sprzedawcy w tej sprawie i dostałem odpowiedź ze to niby allegro  "blokuje"  nie daje możliwości innej dostawy niż  kurier    . Dla mnie to  patologią zalatuje i ostrym monopolem  ,nie wiem jak to wygląda na linii allego-sprzedawca  ale ...  Owszem czynnik ludzki ma duże znaczenie ,ale czemu  jak zamawiam ze strony ww ze sklepu  towar  dostarcza go DPD  płacę za to 14.99 i dostaje maila z DPD z numerem paczki i pełnym śledzeniem , w dniu dostawy info  ze paczka będzie dosatrczona pod adress XXX między godziną XX a XX    kurier JAREK tel XXX XXX XXX  .   I dokładnie miedzy podanymi godzinami dzwoni kurier na tel za za 10min będzie czy ktoś jest w  domu , tak jest  i  fak za 10 min kurier jest dzwonek do drzwi  dziędoby dziękuję  do widzenia .   Teraz zamówienie z Allegro  wysyłka KURIER  AD   ....DPD   całe info do śledzenia to ze paczka w drodze  ,lipny numer kontaktowy   przedział godzinowy dostawy 7-22 XD     ,paczka ląduje pod bramą lub w żabce  XD    To i  to niby DPD  ,ale jak chcę obecnie złożyć reklamację to DPD odsyła do Allegro bo to oni dostarczają    , a dpd pośredniczy  i tak naprawdę   nikt odpowiedzialności nie bierze  . Czyli mam rozumieć ze paczki rozwozi człowiek zatrudniony przez allegro pod szyldem DPD /DHL  czy jak ?   Ostatnimi czasy jakoś tak się złożyło ze 3-4 paczki musiałem zamówić i był tylko ten cholerny kurier AD  w opcji  dostawy  ,po pierwszej dostawie pomyślałem ze poprostu zdarzyło się  po drugiej ze pech ,ale 3-4  te same cyrki to coś tu nie  halo .
    • https://swiatoze.pl/7-zl-za-litr-paliwa-i-kontrola-uokik-konflikt-na-bliskim-wschodzie-czy-niedozwolone-praktyki/      Chróstny to jedyny dobry urzędnik jakiego cenię, a który pozostał po PiS. Fakt, że w 2022 roku odwalił manianę bo wydali raport mówiący, że tamto trzymanie cen było OK, ale domyślam się, że nie mógł sobie pozwolić na nic więcej. A działania z marketami czy np. Dellem, które podejmuje są naprawdę OK.  Jeden z kolegów na forum ostatnio dojadał właśnie zapasy covidowe  
    • no to 40% na ratę i 10% na opłaty stałe, mniej więcej się zegra.    Dla mnie max komfort to rata 30%, więcej już bym się bał ale nie dlatego że zabrakłoby kasy, tylko za mało bym nadpłacał/inwestował. Lubię po prostu płynność finansową i poduszkę. Zanim wziąłem kredyt to uzbierałem na 6 msc życia bez pracy. Ale ja to boi dupa jestem  
    • Trzeba bombardować rezydencie irańskich elit, składy ropy naftowej. To obali rezim.
    • Dostają bo widzą co się dzieje z cenami przy dystrybutorach, jakby Orlen trochę odpuścił i wolniej podnosił ceny to sraka była by mniejsza a tak to sam wygenerował ten popyt a co gorsza myślę że dokładnie wiedzą co robią, zysk ponad wszystko.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...