Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
59 minut temu, bleidd napisał(a):

Urzędasy nie lubią się przemęczać, a tak problem "rozwiązany" i cyk pora na CSa.

i dlatego tez m.in mimo , ze zawsze jade ok 20km/h w "strefach zamieszkania ", to musze przejezdzac przez progi spowalniajace, ktore powstaja tam dla debili. jezeli w spoleczenstwie wiekszosc ludzi ma problemy z mysleniem abstrakcyjnym, niestety pozostala mniejszosc bedzie "ciepiec". tak to dziala i bedzie dzialac i akurat prawo jak i "urzedasy" musza dostosowac sie do "wiekszosci".  

Opublikowano
29 minut temu, Katystopej napisał(a):

Wystarczyłoby Euro 4 i porządne badania cząstek stałych w spalinach, a tak mamy idiotyczny zamordyzm i miasto dla najbogatszych, którzy swoją Gelendą g63 mogą wjechać bez problemu.

SCT nie jest od CO2.

Opublikowano
1 godzinę temu, bleidd napisał(a):

Oczywiście, że powinni się zabrać za patologię, która kupuje stare A4 w dieslu, wycina DPF, zaślepia EGR, robi "czipa" w stodole, wtryski leją, zostawia chmure dymu bo nie stać na normalne serwisowanie. Jak nie stać, to niech Sebix jeździ Punto 1.4 77 KM ale nie, musi być szpan. Ale łatwiej pozorować działania albo stosować odpowiedzialność zbiorową - wszystkim zakazać. Urzędasy nie lubią się przemęczać, a tak problem "rozwiązany" i cyk pora na CSa.

Gorzej mają Ci którzy chcą kupić dzisiaj auto które na papierze ma Euro6 a w rzeczywistości nie ma nic bo ekologia się zepsuła i była za droga do naprawy. Nieświadomy klient kupuje śmietnik. Mało kto odpala VCDS'a i sprawdza przy zakupie jakie parametry rzeczywiste ma silnik itp

Takich przykładów jest setki

Opublikowano
24 minuty temu, Gret napisał(a):

@bleidd

Pewnie nie jeden seba tam 150 wieczorkiem sunął 

Na pewno, dzień w dzień w mojej okolicy po 18:00/19:00 się te bezmózgi uaktywniają w swoich gruzach z przelotem zamiast tłumika - u nas policja jak się pojawia to tylko w 7-18, nikt ich nie widział później.

Dziwi mnie jednak lokalizacja, dosłownie 100m dalej są już domy, dosłownie z 200m wcześniej też a oni walnęli pośrodku niczego.

Opublikowano
18 minut temu, bleidd napisał(a):

Na pewno, dzień w dzień w mojej okolicy po 18:00/19:00 się te bezmózgi uaktywniają w swoich gruzach z przelotem zamiast tłumika - u nas policja jak się pojawia to tylko w 7-18, nikt ich nie widział później.

Dziwi mnie jednak lokalizacja, dosłownie 100m dalej są już domy, dosłownie z 200m wcześniej też a oni walnęli pośrodku niczego.

Próg przed domem jest mocno uciążliwy. Tak mówi sąsiad któremu załatwiłem próg :E 

• Haha 5
Opublikowano
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Próg przed domem jest mocno uciążliwy. Tak mówi sąsiad któremu załatwiłem próg :E 

Próg to jest jedyna metoda na Polaków. U mnie na osiedlu co się odwala. Wszędzie są dzieci więc ja jeżdżę 30 do 40 w miejscu gdzie jest dobra widoczność. Ci sami ludzie których dzieci bawią się na osiedlu i jeżdżą hulajnogami/rowerami po drodze:

- wchodzą w zakręt tak, że nie raz musiałem odbijać na parking bo nie mieścili się w zakręcie 

- nie ogarniają reguły prawej strony 

- są jednostki co potrafią mocno depnąć

- ścinają zakręt przy wjeździe na osiedle jakby nazywali się Colin McRae ( a jest ograniczona widoczność więc nie raz hamowałem bo bym przywalił)

W tym kraju to każde osiedle musi być zawalone programi bo ludzie we własne gniazdo srają. Osiedle nie jest przejezdne.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Katystopej napisał(a):

Dla tego napisałem że porządne badania techniczne, wtedy te z niesprawnym czy usuniętym dpf i adblue by dostały nega i tak.

Też jestem za tym aby badania były porządnie robione. Nie podoba mi się "segregacja" ludzi na tych z nowymi i starymi samochodami. Jak ktoś ma samochód, który był homologowany do danej normy i spełnia tę normę to ma prawo wjechać gdzie chce. Obecnie SCT są dziurawe jak ser szwajcarski bo nowy podrutowany diesel bez DPFa, AdBlue i EGRa, z lejącymi wtryskami wjedzie do strefy SCT a zadbany diesel spełniający Euro 4 (faktycznie, bo robiony na czas) nie wjedzie. To jest chore!

Jak kupujesz jakiś pojazd i dbasz o niego to czemu masz być karany? A jak wprowadzasz zmiany niezgodne z homologacją to jesteś promowany. Absurd.

Godzinę temu, KiloKush napisał(a):

W tym kraju to każde osiedle musi być zawalone programi bo ludzie we własne gniazdo srają. Osiedle nie jest przejezdne.

Bo nikt nie dba o przestrzeganie przepisów więc trzeba batem wymuszać ich egzekwowanie. 

Edytowane przez trepek
  • Upvote 4
Opublikowano
21 minut temu, trepek napisał(a):

.

Bo nikt nie dba o przestrzeganie przepisów więc trzeba batem wymuszać ich egzekwowanie. 

W tym kraju ludzie są naprawdę tępi, egoistyczni i nawet przepisów nie potrafią zrozumieć, a co dopiero się do nich stosować. Dziś widziałem film na Facebooku jakiejś tępej dzidy, która jechała na ledach na długich i nagrała z tym film. Ludzie zarzucili jej, że oślepia innych kierowców do sama nagrała. Ta twierdzi, że zazdroszczą jej auta i skoro takie auto jest dopuszczone do ruchu to nie jej problem. Nie rozumie, że skoro automatyczne światła nie działają to ma obowiązek przełączyć sama.

Opublikowano

Przed świętami, podpis prezydenta. Może w poniedziałek? Może wtorek? 

7 godzin temu, bleidd napisał(a):

U mnie w okolicy walnęli w takim miejscu :E Długa prosta - fakt, że zabudowany i 50 km/h ale nawet nie ma w okolicy domów / sklepu / szkoły, jedynie Żabka i...

d37768f2-7739-4368-b45c-62f8b7a87162.jpg

Przystanek autobusowy. Żeby przypadkiem dziecko nie walnąć jadąc x km/h. Na wioskach/pobocznych drogach często jeżdżą rajdowcy.