Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

My dyskutujemy czy benzyna czy diesel itd. 

A tak na prawdę lobby i wielki biznes tym rządzi. 

Wszystkie normy spełniłyby auta na LPG. 

Gdyby były wypuszczane z fabrycznym, dopracowanym LPG nie tylko tanie auta to by nas i euro 8,9,10 nie bolało. 

• Upvote 1
Opublikowano
11 godzin temu, Katystopej napisał(a):

Jak miał niski przebieg to po co ktoś go wycinał? Zapchany dpf to skutek, przyczyna zapewne została. Mi Outlander też nie kopcił w dzień, wstawiłem mu fabrycznie nowe wtryski, ale było w nocy widać jak dałem po garach w reflektorach aut ile tego szajsu leci do atmosfery. 

To samo w poprzednim Ceed miałem, aż mi głupio było przed autami wciskać gaz do oporu :E 

Opublikowano (edytowane)

To u mnie w obu zero dymka, w C5 przy podnoszeniu mocy głównym wymogiem było że ma być bezdymnie, w 508 jeszcze nie ruszałem mocy, choć korci dłubnąć na ~200/450.

307 młodego nadrabia za wszystkie :hihot:

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano (edytowane)

Nie zmienia to faktu, że śmierdzi, że jest drażliwy i trujący. 

To, że sąsiad pali starymi meblami nie oznacza, że Ty możesz palić mokrym drewnem, bo inni robią gorzej...

Poza tym diesla trzeba tankować w rękawiczkach jednorazowych, a niech Ci kapnie na buta... ;)

Edytowane przez marko
  • Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, marko napisał(a):

Nie zmienia to faktu, że śmierdzi, że jest drażliwy i trujący. 

To, że sąsiad pali starymi meblami nie oznacza, że Ty możesz palić mokrym drewnem, bo inni robią gorzej...

Poza tym diesla trzeba tankować w rękawiczkach jednorazowych, a niech Ci kapnie na buta... ;)

Jest trujący i nie jest zakazany. Żyj i daj żyć innym. 

Przysrałeś się do diesla strasznie. 

Opublikowano
3 minuty temu, galakty napisał(a):

Miałes diesla? Ja raz zatankowałem bez rękawiczek, nigdy więcej ;) Wystarczy kropla i walisz cały dzień.

No mam, od 8 lat? Nie wiem jak wy, ale ja myję ręce po prostu :E

Opublikowano

To widocznie was nie ochlapało nigdy :E Może na mojej stacji większy problem jest, ile bym nie szturchał to zawsze coś na końcu zostanie :E 

Teraz benzynka to spokój, nawet jakbym sie oblał to perfumy będą :hihot: 

Opublikowano

@galakty ma rację. Ten zapach nie jest taki łatwy do usunięcia. No i to nie trzeba się oblać paliwem. Sam pistolet jest po prostu tłusty. Jakby było tak łatwo to usunąć, to by nie wieszali rękawiczek przy dystrybutorze.

Do diesla mam "ale" od zawsze. Bo w większości kupują to ludzie, którzy takiego auta nie potrzebują, a potem kombinują, bo co część to olaboga jakie drogie, da się jeździć bez i nikt się nie przypieprza, to git. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

A ja DPFa nie mam. Fabrycznie :)  EGR wyprogramowany bo się zacinał, szarpał i jeszcze się rurka od chłodniczki przepaliła i śmierdziało strasznie spalinami, zaślepione.

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
19 minut temu, Kyle napisał(a):

Ja tam nie szturcham pistoletem, tylko po prostu powoli wyjmuję i jak najszybciej przechylam "lufę" w górę, by z niej nie wyciekło.

Ja mieszkam przy granicy gdzie Niemcy lądują po 3 kanistry jeszcze i im się przelewa. Pistolety całe mokre.

Opublikowano

I wszystkich Marko traktujesz jedną miara. To że jest patologia motoryzacyjna nie zmienia faktu,.że ktoś inny dba o auto. Nie wrzucaj mnie czy innych świadomych użytkownikow do jednego worka z tymi co wycinają DPF. Mój samochód jest zrobiony na niemalże tip top, nigdy nie użyłem do naprawy nawet tanich części, zawsze renomowane firmy, nigdy po kosztach.

I właśnie dlatego tego auta nie sprzedam bo żaden kupujący nie rozważył tego podczas zakupu. Dla mnie ważne że ja wiem co mam w aucie i jak zrobione.

Więc jak masz kogoś z dieslem się czepiać to tych co wycinają DPF, bawią się z EGR itd a nie tych co mają diesle i o niego dbają.

• Upvote 1