Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Katystopej napisał(a):

Ogólnie wyszło że coś tam podnieśli, coś tam obniżą, głównie ropa, więc finalnie będzie ciut taniej ale w dalszym ciągu drogo :E

to walić to jutro zatankuję do pełna, przy moim zbiorniku w sumie żadna różnica, na wwekend jeszcze jest -20g z apki. 

33 minuty temu, huudyy napisał(a):

zatankuj za 50zł i czekaj na rozwój sytuacji. 

PS na BP -35gr na litrze, 8 tankowań :E

jestem za leniwy żeby tak robić :E

Opublikowano

Jako że 307 się kończy, to kupiłem młodemu kolejne wozidło, żeby miał czym do roboty jeździć 😆

IMG_20260327_160513006_AE.jpg

Najważniejsze to zdrowa buda, zero rdzy (nawet w miejscach typowych dla modelu) co nie jest tak oczywiste w prawie pełnoletnim Oplu 😆

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)

@Gretmercedes będzie pewnie, ale najpierw trza na niego zarobić, jak 307 stanie to nie będzie czym w ogóle jeździć do tej roboty...a stanie prędzej niż później, stąd wyciąga z niego to nowe turbo które wkładał w listopadzie, nowe lampy przednie, audio (radio, głośniki, sub) i reszta na żyletki :E 

Co do merca to tak poważnie dogrywa otrzymanie w124 mojego ojca i doprowadzenie go do ładu. Także tu plany się zmieniły.

Edytowane przez Krzysiak
  • Upvote 2
Opublikowano
28 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Jako że 307 się kończy, to kupiłem młodemu kolejne wozidło, żeby miał czym do roboty jeździć 😆

IMG_20260327_160513006_AE.jpg

Miałem służbowe. Jak na ten segment i cenę spoko auto. Miałem 100 konną 1.4. trochę paliła.

Dziś zatankowałem Diesla za 8,99 zł. 

Opublikowano

Ja siedzę cicho, bo mam wycięty dpf w passacie :E taki już kupiłem w 2019r.  To był jedyny minus tej sztuki. Poza tym miała dość niski i wiarygodny przebieg, cały ori lakier, prawie pełen wypas i świetny stan techniczny, więc nie cudowałem. Przy pełnym bucie w dzień nic nie widać, by dymił :) jak będzie trzeba, to przywrócę fabrykę. 

Opublikowano
27 minut temu, dannykay napisał(a):

Ja siedzę cicho, bo mam wycięty dpf w passacie :E taki już kupiłem w 2019r.  To był jedyny minus tej sztuki. Poza tym miała dość niski i wiarygodny przebieg, cały ori lakier, prawie pełen wypas i świetny stan techniczny, więc nie cudowałem. Przy pełnym bucie w dzień nic nie widać, by dymił :) jak będzie trzeba, to przywrócę fabrykę. 

Jak miał niski przebieg to po co ktoś go wycinał? Zapchany dpf to skutek, przyczyna zapewne została. Mi Outlander też nie kopcił w dzień, wstawiłem mu fabrycznie nowe wtryski, ale było w nocy widać jak dałem po garach w reflektorach aut ile tego szajsu leci do atmosfery. 

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Z tego co wiem, to zostało to zrobione przy okazji czipa, więc nie zdziwiłbym się :E

btw 

przecież to nie żadna tajemnica, bo jak go kupilem, to berg zaraz namierzył i wrzucił ogłoszenie, w którym to było napisane, a potem ja wrzuciłem raport od autotesto

Edytowane przez dannykay
  • Upvote 1
Opublikowano

To pewnie tak było, tym bardziej że to jeszcze były czasy, że dpf był wrogiem narodu. Ja teraz przy chipie powiedziałem, że ekologia zostaje na miejsu i ma to być tak zrobione, żeby jej nie zabić po miesiącu, gdybym zdecydował się usunąć to miałby 180+ zamiast 171 kucy.

Opublikowano

Osobiście też bym nie wycinał. Natomiast już widzę, jak odpuszczacie taką sztukę w tamtym czasie, bo filtra mi ma :) 

zrobiłem nim już 120k km i nic grubego nie robiłem. Z grubszych to dwumasa (okazało się, że niepotrzebnie) i ostatnio komplet amorów DCC. Tak to eksploatacja. 

Opublikowano (edytowane)

Znam takich co kupowali auto z salonu i pierwsze co to DPF out ;) trzymali w garazu na odsprzedaż auta :E 

Ja bronie diesle'a w kontekście SCT ale zarazem jestem zdania, że jak był DPF to ma być. Ja u siebie dbam o takie kwestie. 

Edytowane przez larry.bigl
  • Upvote 1