Skocz do zawartości

Intel Raptor Lake - 13/14 generacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnie zadziwia, że Intel sprzedaje te i5 14600K tak tanio ... różne były promocje, ale jedynie 699zł, to chyba nie widziałem. Co jest powodem mnie ciekawi. Przecież takie i5 14500 jest gorsze a drożej sprzedawane. :hmm:

Opublikowano
2 godziny temu, Kyle napisał(a):

Te BarletLake zapowiadają się na totalnie odgrzewane kotlety (nawet będą w wersji z małymi rdzeniami i część ma być nawet na AlderLake). Także ... dziwny ruch.

Narazie to nic nie zostalo zapowiedziane na rynek konsumencki ;) 

Opublikowano
W dniu 22/08/2025 o 16:34, Kyle napisał(a):

Mnie zadziwia, że Intel sprzedaje te i5 14600K tak tanio ... różne były promocje, ale jedynie 699zł, to chyba nie widziałem. Co jest powodem mnie ciekawi. Przecież takie i5 14500 jest gorsze a drożej sprzedawane. :hmm:

To nie Intel a polscy dystrybutorzy, tu masz ceny z rynku FR.

U fryców tez drożnej za wyjątkiem X-KOM i reszta

Opublikowano (edytowane)

No tak w odpowiedzi na twoje zapytanie do ktorego daja, a ktorego nie i dziwnym trafem wrzuilem wycinek z twojego linka. Po czym Ty mi wrzucasz to samo jakbym nie wiedzial bo przeciez nie musialem w niego wejsc zeby to wyciac i nie widnieje na nim  napis 14600K :hihot: Emejzing!

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, ket_rab napisał(a):

@Phoenix. Wrzuciłeś malutki kawałek strony ;)

Ciekawe czy będzie wysyp na OLX po 500 bez kodów :D

Będzie wysyp kodów do BF6. :przytul:

Jestem bardzo ciekaw jaka perełka się trafi, bo z i5 13gen szczęścia nie miałem. xD

Edytowane przez Doamdor

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Patryk Jaki wyjaśnia ceny paliwa  może teraz sznaucerek zrozumie i tłumaczenie tvn że paliwo musi być droższe bo Polacy wszystko wykupią i nie będzie, no i kto tu jest inteligentny  inaczej, tego przekazu chyba nawet najbardziej zatwardziałe łuby nie łykną? chociaż po wyborcach tfuska i dupiarza wszystkiego można się spodziewać     
    • Panowie kolejne pytanie. Ma ktoś z was doświadczenie z wiatami? Robię wiatę pod przyczepę kempingową. Na dach planuję dać OSB oraz gont. Jakie płyty OSB dać najlepiej? Zwykłe + impregnacja czy te droższe, OSB-3? Pod gont i tak planuję dać jakąś papę hydroizolującą.
    • Nie to ty kpisz. W chwili podjęcia decyzji o ataku na Iran USA już wiedziało, że zginie duży% cywilów irańskich to jest zimna kalkulacja. Szacunki wskazują, że na 1-3 żołnierzy/wojowników irańskich ginie jeden cywil to są proporcje od 1:1 do 3:1  a nie że cywile stanowią promil czy ułamek. Takie proporcje to działania identyczne jak ataki terrorystyczne, a cel jest jeden ma zaboleć drugą stronę.   "Organizacja Human Rights Activists News Agency (HRANA) z siedzibą w Waszyngtonie podała z kolei, że po stronie irańskiej zginęło do soboty 1172 cywilów, w tym 194 dzieci. Irańska dyplomacja przekazała w piątek, że w konflikcie zginęło 1332 irańskich cywilów." To są potwierdzone dane a nie manipulowane informacje jednej czy drugiej strony. Teraz policz to proporcjonalnie ilość dni ataków amerykanów do ilości dni ataków ruskich...   Jeśli przyjąć najniższe potwierdzone dane ofiar cywilnych dla Mariupola (chyba największa rzeź), proporcje śmierci cywilów było niższe niż w konflikcie z Iranem. Jeśli przyjąć często podawane szacunki 20–25 tys. proporcje śmierci cywilów w Mariupolu było podobne lub wyższe niż w Iranie.   To by było na tyle jeśli chodzi o humanitaryzm USA, a rzymianie jeszcze dla sportu eksterminują ludność cywilną w Gazie w tym dzieci (nawet ataki snajperów). "Dane ONZ/OCHA (lista ofiar do marca 2025) 15 613 dzieci zabitych w Gazie co stanowi ok. 31% wszystkich zabitych".   Patrząc na twój tok myślenia to najlepiej zrzucić tam atomówkę i przy okazji wykosić Irańczyków, Palestyńczyków i Żydów to wtedy będzie spokój...   
    • Nie ma co się martwić na zapas, strzelania zazwyczaj więcej w punktach fabularnych poza to nadal masz walking, można pobawić się Boba budowniczego, w kuriera DHL/DPD i robić wszelkie misje czy to omijając wszelkie zagrożenie, a nawet jak chce się postrzelać to też można skorzystać z całego nowego arsenału jaki dostaniemy w grze. Jeśli rozwalimy cały obóz z przeciwników, to będzie spokój na jakiś czas, ale takie obozy też mogą "ewoluować" więc z czasem mogą być trudniejsi przeciwnicy.  Mogę uchylić rąbka tajemnicy odnośnie broni, to mamy np CKM postawimy i napieprzamy ile wlezie, mamy też nowe ciężarówki z działkiem jak i podnoszeniem paczek- nie trzeba zatrzymywać ciężarówki wysiadać zbierać i wsiadać, wszystko jest zautomatyzowane 
    • Przypomniało mi się jeszcze, jak bardzo chinole kopiują logo lepszych od siebie producentów: 1. BYD:   Podobieństwa do BMW? Wcale     2. Chery      3. Changhan i logo wcale nie podobne do Toyoty:     Po krótkim okresie oryginalności postanowili ukraśc logo Acury:     4. Emgrand, czyli marka Geely:     5. Kolejna marka Chery, czyli "riich":   6. Kolejna marka Chery:        
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...