Skocz do zawartości

Intel Raptor Lake - 13/14 generacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, wallec napisał(a):

Jak myślicie kiedy pokapują się k, że teraz najbardziej opłacalnym kompem będzie taki 14600k na b760 i ddr4 3600?

A nie lepiej DDR5 ? 

Już mają w oczach łzy :E 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, wallec napisał(a):

Na tym chipsecie można te wszystkie peele itp rzeczy powyłączać żeby nie żarł prądu jak wściekły? Wiedza o Intelu zakończyła się u mnie na 4770K... Płyta pierwsza klasa na małego builda.

edit: odpada, mam 4x8 ram.

Edytowane przez Grolshek
Opublikowano
20 minut temu, Grolshek napisał(a):

Na tym chipsecie można te wszystkie peele itp rzeczy powyłączać żeby nie żarł prądu jak wściekły?

Raczej tak. Testowałem na płytach opartych co prawda na B760 i Z690, ale chyba na każdej płycie Intel pod LGA1700 da się łatwo ustawić limity.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Grolshek napisał(a):

Na tym chipsecie można te wszystkie peele itp rzeczy powyłączać żeby nie żarł prądu jak wściekły? Wiedza o Intelu zakończyła się u mnie na 4770K... Płyta pierwsza klasa na małego builda.

edit: odpada, mam 4x8 ram.

Już się 7800X3D znudził?

Opublikowano
10 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Już się 7800X3D znudził?

Sprzedałem 7700 i 8400f z całą platformą więc został mi do zabawy 5600. Czym ja się na 5600 pobawię? A intel to same nowości tylko jakąś płytkę na normalnym chipsecie dorwać nawet używkę to droga przez mękę. Wyjąłbym z tej 5600 pamięci, procka i płytę na X570 dał Młodemu i można się bawić od nowa.

Opublikowano (edytowane)

Pany co tam trza ustawić w biosie przy 14600kf na msi b760? Z intelem nie miałem do czynienia od mojego 12600kf na zetce, ale tam było kręcenie pod korek na zdjętych limitach a nie ustawianie żeby się nie grzało i siedziało w zalecanych limitach :E 

Jutro będę miał sprzęt dla kuzyna i trzeba to jakoś ustawić, bo on noga do takich spraw.

Edytowane przez Krzysiak