tomcug 2 894 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 12 minut temu, Pentium D napisał(a): a tam też jest test 15 A skąd wiesz, że test jest taki sam, a nie tylko np. ma ten sam numer? Porównywałeś plik z konfiguracją? Pajacujesz w tradycyjnym dla siebie stylu, jak się sypie, to oczywiście wina testu, a nie niestabilności 3
MarcoSimone 896 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 51 minut temu, Grolshek napisał(a): Ogólnie jestem zdrowy, mam tylko gruźlicę. Reszta organizmu bez zarzutu. Spadłem z krzesła. Złoto 1
leven 686 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Godzinę temu, Pentium D napisał(a): Dodane po 10 mV dla rdzeni P i E, RAM puszczony na profilu XMP a i tak błąd na teście 15. Wychodzi na to, że ten test tak dociska, że daje wynik fałszywie pozytywny. Test sobie wyedytowałem aby kręcił się głównie na 13 i 15 teście i czasem błąd jest, czasem nie ma. W nocy godzinę tak chodziło i były dwa błędy. Jak ktoś chce u siebie sprawdzić czy to samo jest to niech stworzy sobie test albo weźmie podlinkowany. Ja zaraz zrobię test na Jedec 4800 i jak też będzie zgłaszać błąd to trzeba będzie unikać testu nr 15 bo to jakiś bubel. Extreme 15 @ anta777.cfg 3.38 kB · 0 pobrań Pentium, a Ty w między czasie coś jesz ? Jedzenie !! ... papu, papu Noce i dnie testujesz, taki film jest
bourne2008 1 427 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Był tu taki co testował 14900K 24h/7 Rośnie godny następca. 1
Pentium D 1 453 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 49 minut temu, tomcug napisał(a): A skąd wiesz, że test jest taki sam, a nie tylko np. ma ten sam numer? Porównywałeś plik z konfiguracją? Pajacujesz w tradycyjnym dla siebie stylu, jak się sypie, to oczywiście wina testu, a nie niestabilności Spojrzałem teraz i faktycznie są różnice w czasie i wzorcu. Na 4800 na razie bez błędu. Czyli problemem może być napięcie ale nie proca tylko kostek ram lub kontrolera itp. Wyciąganie wniosków na podstawie posiadanych informacji to nie pajacowanie. Obecnie 102 minuty bez błędu
tomcug 2 894 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 1 minutę temu, Pentium D napisał(a): Wyciąganie wniosków na podstawie posiadanych informacji to nie pajacowanie. Sugestia, że to test jest niedobry, a nie Twój sprzęt niestabilny, to jest pajacowanie. 1 1
Pentium D 1 453 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 39 minut temu, MarcoSimone napisał(a): Spadłem z krzesła. Złoto Ale bclk podkręcone? 31 minut temu, leven napisał(a): Pentium, a Ty w między czasie coś jesz ? Jedzenie !! ... papu, papu Noce i dnie testujesz, taki film jest Tak. 1
MarcoSimone 896 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) @Pentium D what? @Pentium D nie dałem rady Edytowane 2 godziny temu przez MarcoSimone
leven 686 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 35 minut temu, bourne2008 napisał(a): Był tu taki co testował 14900K 24h/7 Rośnie godny następca. Pipek ? 6.2GHZ na każdym rdzeniu można ? można i 1
Pentium D 1 453 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 10 minut temu, tomcug napisał(a): Sugestia, że to test jest niedobry, a nie Twój sprzęt niestabilny, to jest pajacowanie. Stary i ze sklerozą. Nigdy nie było buga w sterownikach od GPU, aktualizacji Windowsa czy dowolnego oprogramowania? Napisałem w trybie przypuszczającym a nie, że na mur beton i unikać. "Ja zaraz zrobię test na Jedec 4800 i jak też będzie zgłaszać błąd to trzeba będzie unikać testu nr 15 bo to jakiś bubel." @MarcoSimone no się zastanawiam czy zdąrzyłeś ocnąć przed spadnięciem. Edytowane 2 godziny temu przez Pentium D
leven 686 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 42 minuty temu, Pentium D napisał(a): Tak. Jak jestem od prawie 20 lat na forach, to tak mocno uzasadnionej opowiedzi jeszcze nie miałem Edytowane 2 godziny temu przez leven
Grolshek 764 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, leven napisał(a): Pipek ? 6.2GHZ na każdym rdzeniu można ? można i I teraz biedny Pentium musi się z tym procem Pipka męczyć 2 1
tomcug 2 894 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, Pentium D napisał(a): Stary i ze sklerozą. Nigdy nie było buga w sterownikach od GPU, aktualizacji Windowsa czy dowolnego oprogramowania? To jest test stabilności RAM, a nie sterownik GPU czy łatka od Microshitu 2 1
MarcoSimone 896 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Pentium D, Wallec, Pipolinio - Trzej Muszkieterowie IT 3
leven 686 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, Grolshek napisał(a): I teraz biedny Pentium musi się z tym procem Pipka męczyć Nie ma się z czego śmiać. Pipek wymęczał proce, a potem je oddawał na Outlet. Kur..a. za to go nie lubię, a że sobie tam kręci sprzęt, to mnie
Pentium D 1 453 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @tomcug program to program a w configu można pomylić , z . Nie ma sensu dalej pierniczyć 3po3. 2 godziny i błędu nie ma więc musiało to być minimalne niedowoltowanie ramu.
tomcug 2 894 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 16 minut temu, Pentium D napisał(a): a w configu można pomylić Co można pomylić? Zrobić taki test, że niestabilny sprzęt nie będzie go przechodzić to ma być ta pomyłka? Mnie tam jakoś magicznie Extreme od anta się nie sypie. Widocznie błąd w Matrixie. 1
leven 686 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Tomek ? Matrixa, to ja mam w grze Wiedźmin 3 Zauważyłem, że jak mam niestabilny RAM, to gra się sypie. Tak, dobrze czytasz, RAM !!! A ja kombinowałem z grafiką, dupa, to niestabilny RAM w W3 powoduje zwiechy gry
tomcug 2 894 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu To normalne, że RAM wywala grę 2
Pentium D 1 453 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) @tomcug Przecież napisałem co może się zdarzyć a nie co jest. Nie ma sensu dalej spamować bo zaraz przyjdzie ktoś znudzony i Edit: Trzy pełne cykle na jedecu 4800 i bez błędów. Edytowane 1 godzinę temu przez Pentium D
Hard Reset 113 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 3 godziny temu, SebastianFM napisał(a): @Hard Reset, na i9-14900K jest dokładnie tak samo. A czemu nie jest dostępne w przypadku 13 i 14 generacji dla większej ilości gier? Odpowiedź jest prosta. Po prostu nie zwiększało to wydajności. Dzięki za info ze na 14gen jest tak samo bo już miałem grzebać w sterownikach . Chociaż na stronie ta lista wpieranych gier jest dużo dłuższa : https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000098266/processors.html edit: spytałem się na live chat na stronie intela, oto odpowiedz: " Why the Supported Games List May Be Shorter on Your i5-13600K Processor? Some games may not be visible in the Intel® Application Optimization user interface, even if they are listed under Advanced Mode in the Intel® Application Optimization List of Games. This is due to compatibility and performance uplift criteria specific to your processor and system configuration. Intel® Application Optimization is designed to show only games that can benefit from optimization on your specific setup, ensuring the best possible gaming experience. If a game does not provide optimization benefits for your processor, it will not appear in the list." Edytowane 1 godzinę temu przez Hard Reset
Rekomendowane odpowiedzi