Skocz do zawartości

Migracja PCLab na ITH - Sugestie zmian na forum

Isharoth

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 5.11.2024 o 20:51, Sawyer1916 napisał(a):

I jak panowie, da radę zrobić widoczne punkty reputacji na telefonach?

Zrobione, w następnej kolejności się zajmę niepotrzebnym znaczkiem nowego użytkownika i przeniesieniem rangi z awatara.

Co do niewidoczności niektórych przycisków w Bravo 6, to zgadzam się, że trzeba to ogarnąć i będzie zrobione.

Zgodnie z wolą ludu, dział chłodzenie, obudowy i zasilacze zrobiony na wzór Labowy:

chlodzenia.png

zmiana kolejności działów w SPRZĘT

obecnie na górze są " zestawy komputerowe " które zazwyczaj są oblegane przez naganiaczy sklepowych i tylko ich,

potem "chłodzenie "

moja propozycja żeby było podobnie jak na pclab, czyli na samej górze superpopularny dział  procesory, potem płyty głowne , w tych działąch się cały czas coś dzieje

a zestawy i chłodzenie niżej, pod pamięciami

pisałem juz chyba o tym :)

1 godzinę temu, tomcug napisał(a):

Zgodnie z wolą ludu, dział chłodzenie, obudowy i zasilacze zrobiony na wzór Labowy:

chlodzenia.png

Elegancko! Ale mamy teraz dwa działy modding, jeden osobny i drugi nowy wspólny.

Zasadniczo ten stary można usunąć chyba w całości bo jest dość wystarzaly, poza tematem pentiuma d, który można przenies do workloga. Dzięki 

Ciemny motyw Bravo 6 otrzymał kolejne poprawki:

• zwiększona widoczność niektórych elementów, których wcześniej prawie nie było widać
  • zmieniony styl prywatnych wiadomości (aktualnie wczytana konwersacja w kolorystyce takiej jak np. cytaty)

W razie jakichkolwiek efektów ubocznych zmian pisać! xD

bravo1.png

bravo2.png

bravo3.png

• Like 2
  • Upvote 2

Z mojej perspektywy brakuje jeszcze tylko jednego istotnego elementu, który mocno by ułatwił przeglądanie nowych treści w bardziej rozbudowanych wątkach. Jak się kliknie dany temat i przycisk "ostatnia strona" to mógłby on prowadzić po pierwszym kliknięciu do pierwszej nieprzeczytanej treści i na nią przewijać, albo mógłby powstać jakiś dodatkowy przycisk do tego. Na labie było to już tak intuicyjne, że w sumie nie pamiętam jak to tam działało, a i sprawdzić teraz już nie ma za bardzo jak. 

8 godzin temu, mimuszek napisał(a):

moja propozycja żeby było podobnie jak na pclab, czyli na samej górze superpopularny dział  procesory, potem płyty głowne , w tych działąch się cały czas coś dzieje

Polać koledze bo dobrze prawi :piwko:

Ps.

Dział AUDIO i NOŚNIKI DANYCH też można śmiało scalić w jedno.

Edytowane przez kamilos69

8 godzin temu, mimuszek napisał(a):

obecnie na górze są " zestawy komputerowe " które zazwyczaj są oblegane przez naganiaczy sklepowych i tylko ich,

potem "chłodzenie "

pisałem juz chyba o tym :)

Warto to chyba jednak ulepszyć. Na samym szczycie powinien być najbardziej popularny komponent do wymiany - czyli karty graficzne. Niżej procesory, płyty i ram - czyli baza podstawki. Potem dyski. Potem combo - Chłodzenie, obudowy, zasilacze i modyfikacje, a po tym monitory. Potem zestawy jako zbiorczy na podsumowanie, skoro najważniejsze komponenty do kompa są wyżej. Na koniec reszta - urządzenia wskazujące, audio, internet. Modding do wywalenia, bo są już w zbiorczym chłodzenie++. 

1 godzinę temu, LeBomB napisał(a):

Z mojej perspektywy brakuje jeszcze tylko jednego istotnego elementu, który mocno by ułatwił przeglądanie nowych treści w bardziej rozbudowanych wątkach. Jak się kliknie dany temat i przycisk "ostatnia strona" to mógłby on prowadzić po pierwszym kliknięciu do pierwszej nieprzeczytanej treści i na nią przewijać, albo mógłby powstać jakiś dodatkowy przycisk do tego. Na labie było to już tak intuicyjne, że w sumie nie pamiętam jak to tam działało, a i sprawdzić teraz już nie ma za bardzo jak. 

Może korzystałeś z tego jakoś inaczej bo ja korzystam na ith i pcl z tego samego przycisku obok nazwy tematu który przenosi do pierwszej nieprzeczytanej wiadomości  ;) więc działa jak trzeba 

@Wu70 No z tego przycisku nie korzystałem w ogóle :D 

Na PCL działało jeszcze coś takiego, że np. dostałeś powiadomienie że ktoś zareagował na twoją odpowiedź, to klikało się i przerzucało do jakiegoś tematu. Potem wystarczyło kliknąć bodajże przycisk ostatniej strony ( >> ) i pierwsze co to przenosiło do pierwszej nieprzeczytanej odpowiedzi :) 

24 minuty temu, LeBomB napisał(a):

Na PCL działało jeszcze coś takiego, że np. dostałeś powiadomienie że ktoś zareagował na twoją odpowiedź, to klikało się i przerzucało do jakiegoś tematu. Potem wystarczyło kliknąć bodajże przycisk ostatniej strony ( >> ) i pierwsze co to przenosiło do pierwszej nieprzeczytanej odpowiedzi :)

Natomiast ja z tego nigdy na Labie nie korzystałem, zawsze przycisk o którym pisał Wu 8:E Także nawet nie wiem, jak dokładnie działała opcja, o której piszesz...

s.png

3 godziny temu, LeBomB napisał(a):

Nie wiem czy o to chodzi ale : ustawienia konta -> zachowanie widoku zawartosci -> przejdz do komentarzy ktorych nie przeczytalem  . No i klikasz w nazwe tematu a nie ostatnia strona i przenosi do ostatniego nie przeczytanego postu . U mnie dziala ...

Edytowane przez hwdp43

@tomcug dobra, nie było tematu :D @hwdp43 wyjaśnił o co chodzi, nie spodziewałem się że to w opcjach może być, ale działa ;) 

Edit: Nawet bym powiedział że działa znacznie lepiej, bo teraz wystarczy że kliknę po prostu w temat, który już czytałem i przenosi mnie do pierwszej nieprzeczytanej odpowiedzi :) 

Edytowane przez LeBomB