kanon7 800 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca W dniu 17.02.2026 o 16:06, Pan Mateoo napisał(a): wy chyba nie sledzicie forum, tylko nawalacie polityką.. reakcje w innych dialach zostaly przywrocone bo to czesc interakcji i w tym nie ma nic zlego jak np ktos podlinkuje bardzo fajną piosenke i inni ją polubią. wszelkie reakcje w offtopie Dyskusje na tematy różne zostaly wylaczane bo tam zwierzeta uzytkownicy nabijaja sobie do rankingow etc - a to zbedne i polityka to tylko dodatek wiec po co podliczac to do rankingow? @tomcug Czyli nie ma szans na przywrócenie reakcji do samego tematu "Politmemy, czyli wojna na polityczne memy (każdy mile widziany)" ? Akurat budowa tego tematu, czyli wklejanie prześmiewczych memów (bez komentowania!), jest naturalnym efektem, aby użytkownicy tego forum mogli w tym temacie używać reakcje / emotikony - jako "odpowiedź". Grzecznościowo pytam tylko
Pawelek6 364 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Czy można zrobić aby litera "x" pomiędzy cyframi w przypadku kiedy nie ma odstępów w postaci spacji, nie zamieniała się z automatu w znak mnożenia? Dla przykładu: RTX 50x0. Natomiast: 50 x 0, jest ok jako działanie.
kalderon 1 223 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca Jest tu na forum możliwość ignorowania użytkownika żeby więcej nie widzieć jego postów?
Grolshek 1 227 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca 44 minuty temu, kalderon napisał(a): Jest tu na forum możliwość ignorowania użytkownika żeby więcej nie widzieć jego postów? Jest ale niestety widzisz każdy cytat jak go ktoś cytuje, widzisz w nieprzeczytanych postach. Apelowałem do administracji żeby dało się coś z tym zrobić tak jak na JoeMonsterze że dekiel znika całkowicie z twojego życia ale "niedasie". 1
kalderon 1 223 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca Cytowane posty przeboleję. 56 minut temu, Pan Mateoo napisał(a): Chodzi tobie o inną funkcje niz ta? Chodziło o tą, myślałem że to będzie jakiś przycisk przy poście czy profilu użytkownika którego chcę zablokować.
Pan Mateoo 779 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca jak w jakims WATKU najedziesz na czyjsc profil to masz opcje dodania do ignorowanych. mozesz to zrobic tez przez swoj profil recznie wpisujac nick
tomcug 3 952 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca 20 minut temu, Grolshek napisał(a): Jest ale niestety widzisz każdy cytat jak go ktoś cytuje, widzisz w nieprzeczytanych postach. Apelowałem do administracji żeby dało się coś z tym zrobić tak jak na JoeMonsterze że dekiel znika całkowicie z twojego życia ale "niedasie". Bo się nie da. Invision nie ma takiej opcji. 1
Bono_UG 332 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca 26 minut temu, Grolshek napisał(a): Jest ale niestety widzisz każdy cytat jak go ktoś cytuje, widzisz w nieprzeczytanych postach. Apelowałem do administracji żeby dało się coś z tym zrobić tak jak na JoeMonsterze że dekiel znika całkowicie z twojego życia ale "niedasie". Taki mechanizm rozwala ciągłość i sens dyskusji. Próbowałem kiedyś ignorować na innym forum, gdzie faktycznie wycinało ale przestawało dać się czytać, bo kontekst wątku zaczynał się gubić. IMO najlepsza opcja, to zwijanie wypowiedzi ignorowanych. Wtedy nie trzeba tego czytać, a jednocześnie widać co się w temacie dzieje i kto komu odpowiada. Jak już coś blokować, to możliwość cytowania siebie przez ignorowanego, przywoływania itp. rzeczy powodujących powiadomienia.
Grolshek 1 227 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca 47 minut temu, tomcug napisał(a): Bo się nie da. Invision nie ma takiej opcji. A może chociaż dodać opcję "dział polityka niewidoczny nigdy"? Po diabła w ogóle taki śmietnik na forum sprzętowo-komputerowym? 50% wyświetlanych "nieprzeczytanych" to szambo stamtąd. 2
Pan Mateoo 779 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca mozesz zwinac kategorie - co prawda calą ale coz
Grolshek 1 227 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca (edytowane) 2 godziny temu, Pan Mateoo napisał(a): mozesz zwinac kategorie - co prawda calą ale coz Niczego to nie daje. Nadal jest widoczny w nieprzeczytanych. Mam tak cały czas: A tutaj nadal go widać więc opcja jest bezsensowna. Więc nadal widzę wynurzenia homofobów i pożytecznych idiotów fiutina. Pytanie jest jedno: PO CO na forum sprzętowo-technicznym dział z polityką? Mało tego szamba mamy dookoła? Potrzebne to jak świni siodło. W oko mi się rzuciło że nie tylko polityka to bagno Edytowane 30 Czerwca przez Grolshek
zlatan1981 13 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca Było już kilka apeli o usunięcie tego ścieku z forum, ale nadal nic z tym nie zostało zrobione. 1
Wu70 970 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca Ale wiecie że po stronie klienta możecie sobie filtrować i ukrywać co tylko chcecie? Wystarczy kilka minut z AI.
Grolshek 1 227 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca 14 minut temu, Wu70 napisał(a): Ale wiecie że po stronie klienta możecie sobie filtrować i ukrywać co tylko chcecie? Wystarczy kilka minut z AI. Coś bliżej?
Pawelek6 364 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca A nie prościej po prostu nie klikać tego czego się nie chce?
Grolshek 1 227 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca 12 minut temu, Pawelek6 napisał(a): A nie prościej po prostu nie klikać tego czego się nie chce? Wyskakuje w nieprzecztanych.
Wu70 970 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca 23 minuty temu, Grolshek napisał(a): Coś bliżej? Przykładowy skrypt do Tampermonkey w Chrome, ukrywa wybrane tematy z listy tematów, najnowszych postów, aktywności i nieprzeczytanych: Spoiler // ==UserScript== // @name ITHardware - ukrywanie wybranych tematów // @namespace local.ithardware.hide-topics // @version 1.0.0 // @description Ukrywa wybrane tematy z list działów, najnowszych postów, aktywności i nieprzeczytanych na forum ITHardware / Invision Community. // @match https://forum.ithardware.pl/* // @run-at document-start // @grant none // ==/UserScript== (function () { 'use strict'; /* Jak dodać kolejny temat? Z URL-a: https://forum.ithardware.pl/topic/7993-polityka-w-polsce-i-na-świecie-wątek-ogólny/ bierzesz ID po /topic/, czyli tutaj: 7993 Dodajesz np.: { id: 12345, title: 'Nazwa tematu opcjonalnie' }, */ const HIDDEN_TOPICS = [ { id: 7993, title: 'Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny', }, ]; const OPTIONS = { debug: false, // false = ukrywa temat z list i aktywności, ale jak ręcznie wejdziesz w URL tematu, strona się otworzy // true = także blokuje bezpośrednie wejście w ukryty temat blockDirectTopicPage: false, // gdzie przenieść użytkownika, gdy blockDirectTopicPage = true directTopicRedirectUrl: 'https://forum.ithardware.pl/', }; const HIDE_CLASS = 'tm-ith-hidden-topic'; const STYLE_ID = 'tm-ith-hidden-topic-style'; const ITEM_SELECTORS = [ // widok działu / listy tematów 'li.ipsDataItem', 'div.ipsDataItem', 'tr.ipsDataItem', // aktywność / discover / unread 'li.ipsStreamItem', 'div.ipsStreamItem', 'article.ipsStreamItem', // różne warianty Invision / widgety 'li.cForumRow', 'li[data-rowid]', 'article', // fallback dla widgetu "Najnowsze posty" 'li', // fallback dla tabel 'tr', ]; function log(...args) { if (OPTIONS.debug) { console.log('[ITH hide topics]', ...args); } } function injectStyle() { if (document.getElementById(STYLE_ID)) return; const style = document.createElement('style'); style.id = STYLE_ID; style.textContent = ` .${HIDE_CLASS} { display: none !important; } `; const target = document.head || document.documentElement; target.appendChild(style); } function safeDecode(value) { try { return decodeURIComponent(value); } catch { return value; } } function normalizeText(value) { return safeDecode(String(value || '')) .replace(/\s+/g, ' ') .trim() .toLowerCase(); } function escapeRegExp(value) { return String(value).replace(/[.*+?^${}()|[\]\\]/g, '\\$&'); } function hrefMatchesTopicId(href, topicId) { const id = escapeRegExp(topicId); return ( new RegExp(`/topic/${id}(?:-|/|\\?|#|$)`, 'i').test(href) || new RegExp(`[?&](?:topic|showtopic)=${id}(?:&|$)`, 'i').test(href) ); } function linkMatchesHiddenTopic(anchor) { const rawHref = `${anchor.getAttribute('href') || ''} ${anchor.href || ''}`; const href = normalizeText(rawHref); const text = normalizeText(anchor.textContent); return HIDDEN_TOPICS.some(topic => { if (topic.id && hrefMatchesTopicId(href, topic.id)) { return true; } if (topic.urlParts) { const matchesUrlPart = topic.urlParts.some(part => href.includes(normalizeText(part)) ); if (matchesUrlPart) { return true; } } if (topic.title) { const wantedTitle = normalizeText(topic.title); // Celowo sprawdzamy tekst linku, nie cały kontener, // żeby nie ukrywać przypadkowych wpisów tylko dlatego, // że ktoś wspomniał nazwę tematu w treści posta. if (text.includes(wantedTitle)) { return true; } } return false; }); } function currentUrlMatchesHiddenTopic() { const href = normalizeText(window.location.href); return HIDDEN_TOPICS.some(topic => { if (topic.id && hrefMatchesTopicId(href, topic.id)) { return true; } if (topic.urlParts) { return topic.urlParts.some(part => href.includes(normalizeText(part))); } return false; }); } function findHideContainer(anchor) { const direct = anchor.closest(ITEM_SELECTORS.join(',')); if ( direct && direct !== document.documentElement && direct !== document.body ) { return direct; } // Fallback: idziemy kilka poziomów w górę i szukamy sensownego kontenera. let el = anchor; for (let i = 0; i < 8; i++) { el = el.parentElement; if (!el || el === document.body || el === document.documentElement) { break; } const className = String(el.className || ''); if ( /ipsDataItem|ipsStreamItem|cForum|cTopic|ipsWidget/.test(className) ) { return el; } } return null; } function hideAnchorOwner(anchor) { const container = findHideContainer(anchor); if (!container) { log('Nie znaleziono kontenera dla linku:', anchor); return; } container.classList.add(HIDE_CLASS); container.setAttribute('data-tm-hidden-topic', '1'); log('Ukryto element:', container); } function scan(root = document) { if (!root || !root.querySelectorAll) return; injectStyle(); if (OPTIONS.blockDirectTopicPage && currentUrlMatchesHiddenTopic()) { window.location.replace(OPTIONS.directTopicRedirectUrl); return; } const anchors = root.querySelectorAll('a[href]'); for (const anchor of anchors) { if (linkMatchesHiddenTopic(anchor)) { hideAnchorOwner(anchor); } } } let scanQueued = false; function queueScan() { if (scanQueued) return; scanQueued = true; window.requestAnimationFrame(() => { scanQueued = false; scan(document); }); } injectStyle(); if (document.readyState === 'loading') { document.addEventListener('DOMContentLoaded', () => scan(document), { once: true, }); } else { scan(document); } const observer = new MutationObserver(queueScan); function startObserver() { const target = document.body || document.documentElement; if (!target) { window.setTimeout(startObserver, 50); return; } observer.observe(target, { childList: true, subtree: true, }); scan(document); } startObserver(); // Invision czasem doładowuje / podmienia widoki bez pełnego reloadu. const originalPushState = history.pushState; const originalReplaceState = history.replaceState; history.pushState = function (...args) { const result = originalPushState.apply(this, args); queueScan(); return result; }; history.replaceState = function (...args) { const result = originalReplaceState.apply(this, args); queueScan(); return result; }; window.addEventListener('popstate', queueScan); })();
Grolshek 1 227 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca @Wu70 Serdecznie dziękuję za czas poświęcony oraz zaangażowanie. Jest tylko mały problem: wyobraź sobie człowieka który pierwszy raz widzi na oczy samochód a ty mu mówisz "Staaary to proste, wsiadasz, odpalasz wrzucasz jedynkę i jedziesz". Mniej więcej tyle zrozumiałem z tych szlaczków choć zapewne dla kogoś kto wie co z nimi zrobić to jest łatwe proste i przejrzyste jak dla mnie jazda samochodem
Pan Mateoo 779 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca Skrypt najprawdopodobniej jest wygenerowany prezz sztuczna inteligencje. Autor wspomina by wklepac go w wtyczke o nazwie Tampermonkey w przegladarkach opartych na chromium - nie firefox. Wiec zeby to dzialalo musisz pobrac wtyczke i przeklepac kod - jak to dziala? nikt nie wie bo to ai wygenerowalo - ale dziala. Jesli ci sie nie spodoba to mozesz go usunac i odswiezyc forum 1
Wu70 970 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca @Grolshek jasne rozumiem ale myślę że dasz radę. Google -> "Chrome Tampermonkey" (to najpopularniejszy menadżer skryptów i instalujesz lub bezpośrednio link: https://chromewebstore.google.com/detail/tampermonkey/dhdgffkkebhmkfjojejmpbldmpobfkfo Potem w zasadzie robisz tylko kopiuj wklej tamtego skryptu, jest bardzo prosty i nawet sprawdziłem że działa. 1
Grolshek 1 227 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca (edytowane) Mam Chroma mam wtyczkę wiem gdzie wkleić. Proste się skończyło. Czy to jest skrypt?: // ==UserScript== // @name ITHardware - ukrywanie wybranych tematów // @namespace local.ithardware.hide-topics // @version 1.0.0 // @description Ukrywa wybrane tematy z list działów, najnowszych postów, aktywności i nieprzeczytanych na forum ITHardware / Invision Community. // @match https://forum.ithardware.pl/* // @run-at document-start // @grant none // ==/UserScript== (function () { 'use strict'; Edytowane 3 Lipca przez Grolshek
Pan Mateoo 779 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca Niby jest ale to nie to. wejdz na strone 27 i przekopiuj to co wrzucił inny user w SPOILERZE - tam masz tez opisane jak z tego korzystac
Grolshek 1 227 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca (edytowane) 9 minut temu, Pan Mateoo napisał(a): Niby jest ale to nie to. wejdz na strone 27 i przekopiuj to co wrzucił inny user w SPOILERZE - tam masz tez opisane jak z tego korzystac Słońce ty moje. Ja to wszystko wiem i zrobiłem. Jedyny problem że ja z tego nic nie rozumiem. Nie mam pojęcia co to jest skrypt, gdzie się zaczyna, gdzie kończy, jak go uruchomić. Mogę to czytać jak nawet nie wiem od której strony zacząć. Doszedłem do tego: Włączyłem zezwalanie na skrypty użytkownika. Ale dalej klikam jak małpa w maszynę dopisania Edytowane 3 Lipca przez Grolshek
Rekomendowane odpowiedzi