Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

brakuje mi paru emotek z laba . :sex: , :boink: , :poke: , :thumbup/down: itd itp.  no ogolnie te starsze , ze starej wersji forum ....

no i w wiekszych tematach zeby mozna ten pasek boczny tez zminimalizowac "top uzytkownicy , popularne dni , popularne posty , grafiki " ..

Edytowane przez hwdp43
Opublikowano
Godzinę temu, hwdp43 napisał(a):

brakuje mi paru emotek z laba . :sex: , :boink: , :poke: , :thumbup/down: itd itp.  no ogolnie te starsze , ze starej wersji forum ....

To już lepiej hurtem cały zestaw tych starych. Te stare emotikony miały swój charakter.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Te stare emoty, które były na forach czy GG miały swój charakter. Były miłe, zabawne i łatwo je było dopasować do tonu rozmowy, były "jakieś". A te, które obecnie mamy w Androidzie, na FB itd. są usilnie miłe, takie ocenzurowane. Ciężko mi to właściwie powiedzieć, mam nadzieję, że mnie rozumiecie.

Edytowane przez Pawelek6
Opublikowano
W dniu 8.11.2024 o 12:55, Pawelek6 napisał(a):

To ja mam coś nietypowego, co było na PCL, ale jeszcze na poprzedniej wersji forum. Na obecnej (umierającej) to zlikwidowano, a z czego często korzystałem i było wygodne wg mnie mnie. Możliwe, że ludzie nie pamiętają.

Mianowicie gdzieś z lewej strony postu jak jest avatar, liczba napisanych postów/reakcji, to był jeszcze przycisk "Przewiń do góry". I tak przy każdym poście. Było to o tyle pomocne, że nie trzeba było przewijać rolką, tylko od razu lądowało się na górze strony po naciśnięciu. Dzięki czemu można było sobie od razu przejść następnie do swojego profilu, innego działu, portalu itp. Taka jakby rolka maks. do góry strony po naciśnięciu.

Przy każdym poście to może być przesada ;) Testowo dodałem ikonkę do przewinięcia na samą górę, w prawym dolnym rogu.

W dniu 4.11.2024 o 09:32, some1 napisał(a):

Cześć, jest możliwość, żeby linki do youtube nie zajmowały całej szerokości strony? Na pclab był chyba określony maksymalny rozmiar, jaki może zajmować okienko z filmem, więc wideo nie rozjeżdżało tak forum w trybie pełnoekranowym, jak np.

Dałem na 90% szerokości. Czy taki efekt jest wystarczający?

Opublikowano
28 minut temu, tomcug napisał(a):

Dałem na 90% szerokości. Czy taki efekt jest wystarczający?

Hmm, liczyłem że górny limit da się ustawić w pikselach. Obrazki wstawiane na forum są chyba automatycznie zmniejszane do 1250 px jeśli ten rozmiar przekraczają, np tutaj: https://forum.ithardware.pl/topic/8052-migracja-pclab-na-ith-sugestie-zmian-na-forum/?do=findComment&comment=36898

Ale wideo rozciąga się na całą szerokość okna przeglądarki.

Opublikowano

Na pewno da się tak zrobić, ale będę musiał jeszcze podłubać w stylach, żeby się to dobrze skalowało (łącznie z wysokością).

14 minut temu, some1 napisał(a):

Hmm, liczyłem że górny limit da się ustawić w pikselach.

Teraz ok? Ustawione jak dla obrazków.

Opublikowano
W dniu 10.11.2024 o 13:00, Paw79 napisał(a):

Druga sprawa: na większości forów kliknięcie banera portalu na samej górze powoduje przekierowanie na główną stronę portalu i jest to dość naturalne.
Natomiast tutaj kliknięcie na baner ITHardware powoduje przekierowanie na stronę główną forum.
Nie jest to jakiś wielki problem, bo poniżej widnieje link "ITHardware Portal", ale myślę że większość jest jednak przyzwyczajona do pierwszego rozwiązania (kliknięcie w baner = przekierowanie na stronę główną portalu).

I jeszcze jedna drobnostka, zrobione.

• Like 1
Opublikowano

@tomcugTo teraz by można wywalić ith portal kawałek niżej. Inaczej po co dwie opcje nawigacyjne na portal obok siebie :P. I jeśli jest to możliwe - zwiększyłbym trochę "Forum" na jeszcze niższej belce - obok regulaminu. Jakby ktoś chciał łatwiej wbić na główną forum, skoro główne logo teraz przekierowuje na portal.

Opublikowano
W dniu 3.11.2024 o 19:43, Wodzu napisał(a):

Być może już ktoś o tym pisał - tu nie znalazłem a na Labie była kategoria "Hi-fi, RTV, AGD" do pisania o wszelkim "niekomputerowym" sprzęcie. :)

Nieśmiało się przypomnę z moją propozycją. ;)

Opublikowano

@stefan999 Widziałem tę propozycję wcześniej i jest to już zrobione, tylko zapomniałem o tym napisać. Sekcja nazywa się "Najnowsze na portalu" i jest widoczna także w wersji mobilnej forum, tyle że razem z innymi widżetami na dole, a nie po prawej jak na PC, ale to już kwestia dostępnego miejsca w orientacji pionowej i tego, w jakiej kolejności w takim widoku IPB układa sobie poszczególne rzeczy.

1 minutę temu, Wodzu napisał(a):

Nieśmiało się przypomnę z moją propozycją. ;)

Dodane w Off-topicu.

10 godzin temu, Kelam napisał(a):

@tomcugTo teraz by można wywalić ith portal kawałek niżej. Inaczej po co dwie opcje nawigacyjne na portal obok siebie :P. I jeśli jest to możliwe - zwiększyłbym trochę "Forum" na jeszcze niższej belce - obok regulaminu. Jakby ktoś chciał łatwiej wbić na główną forum, skoro główne logo teraz przekierowuje na portal.

W sumie zastanawiam się, czy to na pewno był dobry pomysł, z uwagi na wersję mobilną strony. Teraz nie da się tak prosto wrócić na główną i trzeba najczęściej kilku kliknięć...

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Isharoth napisał(a):

Zrobimy tą ankietę co do kolorków cytatów i rang przy profilu itp.? Zobaczylibyśmy ile osób lubi bordo :E 

Ani się waż dotykać tego kolorku! :E

A serio to... zimne niebieskie światło jest bardziej szkodliwe dla oczu. Nawet nauka jest na waszą niekorzyść świecenia niebieskim po gałach.

• Haha 1