Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiesz co, nie wiem czy tu czasem trochę nie chodzi o to, że jak gracz zapłacił to ma mieć dostęp do całego contentu.

Pamiętam, że w którymś momencie była taka narracja tylko nie pamiętam czy to przy diablo 3 czy właśnie 4. No ale że ktoś zapłacił za grę no to powinien mieć dostęp do wszystkiego a nie tylko tego co wybrani (w tym przypadku chodziło o dobrych/bardziej pro graczy).

Mnie osobiście brakuje czegoś takiego np. żeby był jakiś item powiedzmy zbroja jakas unikatowa, którą ciężko jest wyfarmić/zrobić i wymaga ona poświęcenia sporej ilości czasu i dobrej znajomości mechanik gry.

Bo pamiętam, że były te mityczne przedmioty w D4, które było łatwo znaleźć no ale potem były te wersje co miały większe prefixy, to z tymi gwiazdkami.

Dla mnie dalej to nie było to bo poza mocniejszym statem w wersji z gwiazdkami ten przedmiot przecież niczym się nie różnił.

Opublikowano
13 minut temu, Misticzx napisał(a):

Tak, tylko żeby mieć problemy w Diablo trzeba wybrać bardzo wysoki poziom trudności, a wtedy wszyscy wrogowie w całej grze będą bardzo trudni.

Poziom wybieramy przechodząc na niego w miarę przygotowani, ta gra nie polega na graniu na jednym poziomie od zera do bohatera, gra się nie kończy na fabule. Tak ją skonstruowali, że wraz zwiększeniem poziomu zdobywamy coraz lepszy sprzęt i odkrywamy dalsze "atrakcje" w grze.

13 minut temu, Misticzx napisał(a):

Tylko na bossa specjalnego na poziomie Udręka. Bossy z fabuły są dziecinnie proste.

Ty cały czas trzymasz się fabuły, a ta gra jest jak Battlefield czy inne multi, aRPG itd. Po skończeniu wprowadzenia jakim jest fabuła otwiera się przed nami tak na prawdę prawdziwa gra, w której odkrywamy pozostałą zawartość która jest zablokowana. Tak będzie w dodatku te wszelkie nowości będą odblokowane w end game, fabuła to tylko taki początek naszej przygody. Tak samo jak Call of Duty czy Battlefield, te gry są stworzone do grania po fabule. 

• Upvote 1
Opublikowano
15 godzin temu, galakty napisał(a):

4 to już za dużo, 12 to żart :E 

Zalezy od systemu skalowania. Jak w PoE2 to jest ok ale jak w D3 gdzie beda skoki co kilka lub kilkanascie poziomow - to nie ok :) 
A biorac pod uwage wprowadzenie setow i fakt, ze juz buildy byly definiowane przez unikaty ktore dawaly ogromny przyrost mocy - czarno to widze xD 

Opublikowano

Tu jest jednocześnie za łatwo i za ciężko. Taki Palladyn wystarczyło dostać unikat i aspekty i kosisz wszystko, ALE żeby zebrać mythics na GA większym od 2 z dobrym rollem to już by trzeba dziesiątki, może setki godzin poświęcić. 

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Reddzik napisał(a):

Po skończeniu wprowadzenia jakim jest fabuła otwiera się przed nami tak na prawdę prawdziwa gra

Dla mnie gra zaczyna się na fabule i kończy na fabule. Nie ma fabuły, to nie gram, bo nie widzę w tym celu. Granie po to żeby się ulepszać do samych walk na sztucznie wybranym wysokim poziomie trudności po skończeniu fabuły nie jest dla mnie.

Przykładowo w Final Fantasy są też dodatkowi (nieobowiązkowi), bardzo silni przeciwnicy, ale ja z nimi nie walczę po przejściu gry fabularnej, ale na pewnym etapie fabuły (blisko końca gry). Wzmacniam postacie zawsze przed ukończeniem fabularnej części gry, bo jak przejdę fabułę to grę porzucam.

Edytowane przez Misticzx
  • Haha 1
Opublikowano
52 minuty temu, Misticzx napisał(a):

Dla mnie gra zaczyna się na fabule i kończy na fabule. Nie ma fabuły, to nie gram, bo nie widzę w tym celu. Granie po to żeby się ulepszać do samych walk na sztucznie wybranym wysokim poziomie trudności po skończeniu fabuły nie jest dla mnie.

Przykładowo w Final Fantasy są też dodatkowi (nieobowiązkowi), bardzo silni przeciwnicy, ale ja z nimi nie walczę po przejściu gry fabularnej, ale na pewnym etapie fabuły (blisko końca gry). Wzmacniam postacie zawsze przed ukończeniem fabularnej części gry, bo jak przejdę fabułę to grę porzucam.

Skoro to Ci sprawia frajdeto spoko. Kazdy w grach szuka to, co lubi
Swojego czasu - wiele osob zadowalalo sie demkami gier z CD-Action

Jedni lubia fabule, inni grind, sa tez tacy co spedzili dziesiatki godzin lowiac ryby ... w FarCry 5