xtn 77 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia W dniu 9.01.2025 o 22:12, RaViV napisał(a): Parę dni temu również ukończyłem przygodę z Indianą. Pozytywnie gra mnie zaskoczyła, bawiłem się przy niej świetnie. Super się nie zapowiadała, ale wchłonęła mnie ta przygoda. Strzelanie trochę słabo wyszło, wolałem tłuc nazistów różnymi przedmiotami do tego przeznaczonymi. Do tego masz Wolfensteina. Tutaj ma być przygoda jak w filmach, a tam nie było seryjnego zabijania, tylko bardziej unikanie walki.
raul_ole 155 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) Przyznaje świetna gra. Nie byłem przekonany czy mi się spodoba ale porwała mnie. Przepiekna grafika. Doszedłem dopiero do Watykanu. Zapowiada się super przygoda Edytowane 16 Stycznia przez raul_ole 1
PaVLo 921 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Watykan to dopiero rozgrzewka przed na prawdę ciekawymi lokacjami 1
raul_ole 155 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Giza też fajna. Bardziej podoba mi się niż uncharted. Wole ten model rozgrywki, bardziej się wpasowuje niż nadmierne strzelanie i skakanie jak tarzan po ścianach 1
Faflucy 312 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Gra ukończona, zajęło mi niecałe 50h gry. Co tu dużo mówić, fajna gra 5
ODIN85 3 507 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Szkoda że tam nie dostataliśmy otwartej mapy zamiast dżungli.
raul_ole 155 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Minus do oceny za to jak odpalili i wystartowali samolotem w Szanghaju....lol
Zdzichon 69 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Eee tam, motyw bardzo w duchu Indiany. 1
ODIN85 3 507 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia 7 godzin temu, raul_ole napisał(a): Minus do oceny za to jak odpalili i wystartowali samolotem w Szanghaju....lol Chyba za skakanie po skrzydłach.
raul_ole 155 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Kończę dżunglę już i zostaje ostatnia mapa, bardzo dobra gra. Uświadomiłem sobie że przez ostatnie 4 lata z singli przeszedłem cyberpunk na premierę na pc, god of war Ragnarok na premierę ps5 i teraz dopiero porwał mnie indiana pc.......... W kolejce Alan 2 i Jedi Gra skończona 8/10 pozytywne zaskoczenie. Fajna przygoda, ciekawe lokacje, bardzo dobra grafika, fajne zagadki, dobrze zrobiony dubbing. Frustrujaca ostatnia walka, skradanie takie z przymrużeniem oka. Edytowane 24 Stycznia przez raul_ole
Isharoth 597 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia (edytowane) Ależ się zdziwiłem jak PT zarżnęło moją 4080S. Nawet w Cyberpunku chyba tak nie było. Musiałem wyłączyć odbicia PT i dać DLSS na 'Równowaga' żeby mieć 60-70fps w 3440x1440. Aaa dobra, to chyba VRAM brak. Teraz na Full PT mam 95 fps w lokacji początkowej Też macie migający obraz na krawędziach ekranu i różnego rodzaju poświaty przy obracaniu kamerą przy włączonym FG? Edytowane 25 Stycznia przez Isharoth
Kadajo 7 426 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Sprobuj zmienic ustawienie "Texture Pool Size" na nizsze
JohnyWol 81 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Tak, u mnie ustawienie Texture Pool Size na jeden stopień ponizej max sprawiło że zacięcia zniknęły na RTX 4080 super
Phoenix. 4 732 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia https://www.ppe.pl/news/362230/indiana-jones-i-wielki-krag-zostanie-ulepszony-tworcy-potwierdzili-pierwsze-szczegoly.html
PaVLo 921 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia Teraz, jak już skończyłem Nawet nie pobieram, poczekam na dodatek, który ma wyjść kiedyś tam
kanon7 600 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) Od premiery Indiana... aplikacja nVIDIA nie pozwala zoptymalizować grę. Jest to jedyny tytuł z którym spotkałem się z takim "problemem". Aktualizacja sterowników, przeinstalowaniem aplikacji nVIDIA itd. nic nie przyniosło rezultatu? Może być po prostu że nVIDIA od premiery nie przygotowała pod Indianę pakietu optymalizacji dla swojej aplikacji? Edytowane 30 Stycznia przez kanon7 1
Isharoth 597 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego (edytowane) A czy ktoś też ma problemy z Frame Gen w wersji z GP? Już sprawdzałem na różnych ustawieniach i nie jest to raczej problem z brakiem VRAM. Frame Gen nie działa poprawnie, kiedy mam jednocześnie odpalony Path Tracing. Co 2-3 sekundy mam takie mocne spowolnienia, ale nie jakby spadały FPS, tylko jakby dosłownie ktoś zwolnił tempo gry. Nawet kursor ma ogromne opóźnienie. Odechciało mi się grać przez te problemy techniczne. W dniu 30.01.2025 o 20:27, kanon7 napisał(a): Może być po prostu że nVIDIA od premiery nie przygotowała pod Indianę pakietu optymalizacji dla swojej aplikacji? Raczej po prostu ta funkcja w Nvidia App nie działa jak należy. Przedwczoraj trochę się z tym bawiłem i miałem coś takiego w profilach dla większości gier. Dopiero jak zainstalowałem jeszcze raz na czysto sterowniki wraz Nvidia App, to magicznie zaczęło działać. Ale niektórzy piszą że po reinstalu nadal u nich nie działa. Czyli tak jak u ciebie. Edytowane 1 Lutego przez Isharoth 1
j4z 946 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego Ja z FG miałem laga. Grałem bez. W dniu 30.01.2025 o 20:27, kanon7 napisał(a): Od premiery Indiana... aplikacja nVIDIA nie pozwala zoptymalizować grę. Jest to jedyny tytuł z którym spotkałem się z takim "problemem". Aktualizacja sterowników, przeinstalowaniem aplikacji nVIDIA itd. nic nie przyniosło rezultatu? Może być po prostu że nVIDIA od premiery nie przygotowała pod Indianę pakietu optymalizacji dla swojej aplikacji? Ktoś mi mówił że te optymalizacje to i tak lipa, ale ile w tym racji?
Isharoth 597 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego (edytowane) To nawet nie tyle optymalizacja co możliwość zmiany ustawień sterowników pod konkretną grę. Tego też nie można zrobić. Czyli nie możesz np. nadpisać sobie profilu DLSS (nowa funkcja). O, @kanon7 wczoraj u mnie też nie działało, a dziś patrzę i nagle działa. I udało mi się naprawić Frame Gen. Trzeba w Nvidia App ustawić dla gry Tryb Niskiego Opóźnienia na wyłączony. Ehhh kupa. Mam jakieś powidoki z boku ekranu z tym generatorem klatek... To chyba dlatego że w 21:9 gra nakłada cienkie czarne paski po bokach ekranu (to nie jest prawdziwe 21:9). EDIT: Rozwiązaniem jest zmiana kadrowania obrazu. Edytowane 1 Lutego przez Isharoth 1
kanon7 600 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego (edytowane) 4 godziny temu, Isharoth napisał(a): O, @kanon7 wczoraj u mnie też nie działało, a dziś patrzę i nagle działa. Pokaż mi większy zrzut ekranu - masz takie coś u góry - na zielono, czy na dole na szaro? Edytowane 1 Lutego przez kanon7
Isharoth 597 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego 47 minut temu, kanon7 napisał(a): Pokaż mi większy zrzut ekranu - masz takie coś u góry - na zielono, czy na dole na szaro? 1
Isharoth 597 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego Też nie miałem wczoraj. Samo się naprawiło. Ta Nvidia App trochę pobugowana jest.
Vulc 2 195 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Trochę na raty, bo nie było tyle czasu, ale jest - gra ukończona. Zamknąłem się w około 30h, jeśli wierzyć informacji na sejwie. Świetny czas jak na taki tytuł, a przecież nie wyczyściłem każdej mapy do zera, zrobiłem za to chyba wszystkie duże zadania poboczne. W skrócie, wyśmienita produkcja. Scenariusz iście filmowy, z charakterystycznymi dla wersji srebrnoekranowej elementami. Kapitalny voice acting Indiego i reszty składu (Voss, Gina), same postaci oddane bezbłędnie, choćby main villain świetnie się tutaj sprawdził. W końcówce liczyłem na więcej emocji, choć nie mogę uczciwie powiedzieć, że jestem rozczarowany. Na pewno nie zabrakło rozmachu. No i chemia między dwójką głównych bohaterów - tak to się powinno robić. Lokacje zróżnicowane i dobrze przemyślane, zachęcające do zwiedzania i odkrywania sekretów. Czuję tutaj jednak mały niedosyt, bo liczyłem na trochę bardziej rozbudowane podziemia, przykładowo wnętrza piramid. Można było się pokusić o coś obszerniejszego. No i zagadki, zdecydowanie zbyt łatwe. A były możliwości na tej płaszczyźnie, bo w grze można zmienić ich poziom trudności. Walka nie należy do specjalnie skomplikowanych, ale wraz z ogólnymi mechanikami idealnie współgra z całością. Przebrania płynnie odblokowują dostęp do nowych lokacji czy też po prostu ułatwiają ich zwiedzanie. Rozwój postaci wyraźnie ułatwia konflikty i przemierzanie miejscówek, okładanie nazistów po gębach nie nudzi do samego końca. Wielki Krąg to przykład doskonałego wykorzystania licencji, co w tej branży zdarza się rzadziej niż częściej. Zwłaszcza w przypadku tak głośnych marek. Gra, która może nie błyszczy w żadnym aspekcie, ale też gra, w której nie jestem w stanie przyczepić się tak naprawdę do niczego konkretnego. Większość elementów zrealizowano minimum poprawnie, od strony technicznej brak większych bugów (prócz jednego, którym dostałem po napisach końcowych). Nikt tej produkcji specjalnie nie wyglądał i zdecydowanie miała ona za słaby marketing. A szkoda, bo to perełka w zalewie bylejakości w ostatnich latach. 3 2
Rekomendowane odpowiedzi