Ja miałem patrioty 8000mhz cl38, co się nie kręciły. Znaczy się do 7800cl36 i 6400cl30 potrzebowały okolice 0.1v więcej niż zielone adie co mam. Nie po to się kupuje top bin, żeby pierwsze lepsze aresy się lepiej kręciły...
Ale nie ma co wrzucać wszystkich do jednego worka, trafiłem słabe egzemplarze i tyle w temacie.
Piękny wyidealizowany świat. Te firmy mają kosmiczne pieniądze na marketing i był wielokrotnie przyłapywane na tym, że płaciły swoim partnerom żeby ci nie kupowali żadnych produktów od AMD. W relacjach między Intelem a Dellem czy HP (dostarczają kosmiczne ilości kompów do biur, to dużo większy rynek niż składaki jak twój) liczy się pieniądz, a nie jakość czy wydajność produktu. Tymczasem tak wygląda udział procesorów danej firmy na niemieckim rynku DIY w dużych sklepach:
Na rynku konsumenckim czyli wśród zwykłych ludzi kupujących kompy w sklepach Ryzeny sprzedają się lepiej niemal na całym świecie. Wybierasz więc komputer na podstawie przesłanek które nie świadczą o jakości/wydajności komponentów.
Ja piszę jako osoba, która gra w to tylko jak w singla. Jakieś sezony\endgame to nie moja bajka. Pogram pewnie ze znajomkami bo co-op chyba do 6 osób?
P.S. Po tym zmianie na Vulcana jest git zero zawieszania czy wywalania do pulpitu. Mam nadzieje, że tak już zostanie. Wygląda naprawdę świetnie!
Pierwsze przejscie - ok, fajnie zrobic samemu i sie pomeczyc. Chcesz minmaxowac endgame, to ktos broni zrobic podglad jak topka wyjasnia mechanike gry? To nie Diablo 4, ze kazdy lata w dokladnie tym samym, bo tu jednak RNG dziala i ubierasz co masz i z tego rzezbisz. Ale lepiej wiedziec jakie sa synergie miedzy opcjami wyboru.
Rekomendowane odpowiedzi