Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Kadajo napisał(a):

Sprawdzicie, czy nie idziecie blisko limitu Vram jak pojawiają się problemy z FG ;)

U mnie w 1440p to nie ma problemu, bo z FG żre 15-16 GB, ale w 4K na start bierze 20, jakieś wycieki i faktycznie może być problem.

7 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Wersja Steam czy GP?

steam

Przetestowałem gierkę też na RTX 3090, to 1440p z PT DLAA < 30 fps, z DLSS Q daje w dżungli 30 z hakiem więc jak ktoś lubi cinematic experience to lock na 30 FPS i da radę zagrać. Z DLSS P + FSR FG jak będzie to może i 70-80 FPS wyciągnie się na 3090.

Edytowane przez cichy45
Opublikowano (edytowane)

Gram po polsku, niecące mi się grzebać w systemie, aby zmienić język. :E Przyzwyczaiłem się i doceniam brak konieczności czytania napisów. ;) Już nie pamiętam kiedy grałem ostatnio w polskim dub. :D

Ładnie lata ta gierka 70-100fps, zero skuterów.

Edytowane przez Jaycob
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, cichy45 napisał(a):

Nie mam żadnego problemu z FG. Odpalam grę i gram. Żadnego stutteru itd. Poza tym że w cutscenkach FG się dezaktywuje, ale to pewnie krótce naprawią,

W Stalkerze jest to samo (teoretycznie, bo tam z 80 zrywa na 40).
Na szczęście tutaj, scenki mi ścina do 60 fps.
Nie do 59, nie do 61. Idealne 60 fps.
Z czego to wynika (?), te równe 60 fps, nie wiem.

Hehe. Stary dobry Indy, stare dobre INFANTYLNE kino i kurde... no tu też tak jest i wcale mi się to nie podoba.

Spoiler

"O! Okno! Rozbite! Pewnie nim właśnie uciekł sprawca!".
Serio !? Gracz szukający sprawcy sam nie wpadłby na to bez tego debilnego komentarza?
JAK JA TEGO NIE LUBIĘ! :placz2:

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano (edytowane)

Wyłączenie niskiego opóźnienia w panelu sterowania nvidia dla tej gry ponoć rozwiazuje problem z FG. Ja juz tego nie sprawdzilem. 

Zauwazylem, ze jak wylacze FG i zalacze z powrotem to nie dziala. Trzeba wyjsc z gry i uruchomic ponownie lub kombinowac z tymi okienkami. Ja to zostawiam na razie. Cos z ta wersja GP jest chwilowo nie tak.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
24 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Gram po polsku, niecące mi się grzebać w systemie, aby zmienić język. :E Przyzwyczaiłem się i doceniam brak konieczności czytania napisów. ;) Także doceniam. Już nie pamiętam kiedy grałem ostatnio w polskim dub. :D

Ładnie lata ta gierka 70-100fps, zero skuterów.

I tak trzeba dać napisy dla innych języków bo nie zakapujesz.

24 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Problem z FG zniknal, gdy zminimalizowalem gre do paska i przywrocilem. Zapierdziela teraz z FG az milo.

Zuzycie vram caly czas na poziomie 19gb

Mówiłem...

Opublikowano

Faktycznie jest jakiś błąd z FG, w nocy po 1wszej jak grałem go nie miałem, zapewne z tego powodu, że odpaliłem gierkę bez FG i następnie dopiero bawiłem się opcjami.

Dzisiaj odpaliłem gierkę gdzie miałem już FG ON w opcjach zapisany i co ciekawe po odpaleniu gry FG w ogóle mi działał 8:E Wchodziłem w opcje ON i OFF i bez zmian, nie działa i nie reaguję na zmianę w opcjach gry.
Ustawiłem FG na off w opcjach. Wyłączyłem gierkę.

Odpaliłem gierkę ponownie następnie w opcjach włączyłem FG, i działa, ale pojawił się ten stutter masakrator o którym pisaliście.
Więc kolejny raz w opcje, dałem off, następnie on i gram już ~1.5h, FG działa, zero stutteru tak samo masełko jak wcześniej grałem.

Opublikowano
39 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Hehe. Stary dobry Indy, stare dobre INFANTYLNE kino i kurde... no tu też tak jest i wcale mi się to nie podoba.

Ukryj zawartość

"O! Okno! Rozbite! Pewnie nim właśnie uciekł sprawca!".
Serio !? Gracz szukający sprawcy sam nie wpadłby na to bez tego debilnego komentarza?
JAK JA TEGO NIE LUBIĘ! :placz2:

No tak tak, czuć tutaj vibe klasycznych filmów przygodowych, mi to akurat mega odpowiada. ;)Gier, które bardzo poważnie do siebie podchodzą, mamy pod dostatkiem. To w spoilerze odebrałem całkiem inaczej, po prostu jako dialog między Indym, a tym drugim profesorskiem. Tak czy inaczej to nie będzie z pewnością gra, w której łatwo się zgubić. 

• Haha 1
Opublikowano

Panowie mam pytanie... 

Ten hdr jakoś dziwnie działa w tej grze... 

Czy jak macie włączony hdr w windzie (no i w monitorze), to czy jak wyłączyć ie w grze to obraz Wam się robi wyblakły jak powinien czy nie? Bo u mnie jak wł w grze to robi się ogólnie trochę ciemniej a jak wyłączę to jaśniej ale nie ma tego efektu jak zazwyczaj, że kolory blekną... 

Cos mi tu świruje też rtx hdr bo potrafi sam się włączać ale sprawdziłem w nakladce i nie jest aktywny... Sprawdzi ktoś? Najlepiej z oledem. 

Opublikowano

Skradanie w tej grze zostało potraktowane tak trochę po macoszemu. Wychylić się można tylko do góry z tego co widzę, jak zdzielisz od tyłu gościa że aż się krzesło pod nim rozpadnie, hałas nie bardzo ściąga w to miejsce innych przeciwników. Chyba twórcy zachęcają w ten sposób do otwartego rozwiązywania spraw.

Trochę śmieszna jest też animacja biegu, gdzie Indy macha lewą ręką, a przedmiot w prawej trzyma sztywno bez ruchu. Ogólny feeling postaci jest za to fajny.

Opublikowano

Na mojej 4080S na supreme wszystko i full pt z dlssq i FG w dżungli miał 45 do 60 fps.... W pomieszczeniach ponad 100 I w dół do 70... Stutteringu nie ma bo gsync ogarnia, raz jak grzebałem w opcjach to wyłączyło mi FG i musiałem przełączyć z full screen na borderless. Gra mi się podoba nawet, lubiłem filmy to i tu będzie git. 

Opublikowano

Te gongi na łeb to ma być załatwianie "po cichu" faktycznie trochę śmieszne, co on Batman? też "nie zabija" ale sprzedaje takie gongi jak predator że przecież z czasem delikwent padnie od jakiegoś krwiaka mózgu czy coś ale oficjalnie "na miejscu nie zabija" :D