Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, JeanPepin napisał(a):

Świetna jest ta gra, najprzyjemniejszy tytuł w jaki grałem w tym roku jeżeli chodzi o nowości. Gize skonczylem i teraz jest już korytarzowy etap, fajnie by było jakby dalej też była jakas mapka do pozwiedzania (bez spoilerowania Odin 1000!)  Aż mi sie nie chce po tym wracać do szaro burego stalkera :E

🤭😉

no-t1000.gif

43 minuty temu, PaVLo napisał(a):

Mam nadzieję, że ktoś odkryje czy to do czegoś jednak służy, czy tylko można sobie ponosić, bo obszedłem z tym wszędzie gdzie mogłem, ale nie znalazłem zastosowania :E

tNC8VfT.jpg

Zachęta do kupienia "tarczy wojownika", taki przekaz podprogowy :lol2:

doom-dark-ages-doom-slayer-holding-shiel

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Siemka mam problem z grą , mialem 5 h przygody za sobą , dziś chciałem kontynuować odpalam grę i niestety nie ma opcji kontynuacji tylko gra startuje od początku wiecie co może być nie tak ? 

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Indianę Jonesa według chronologii wydarzeń należy oglądać następująco:

„Indiana Jones i Świątynia Zagłady” (1984)

„Poszukiwacze zaginionej Arki” (1981)

„Indiana Jones i Ostatnia Krucjata” (1989)

„Indiana Jones i Królestwo Kryształowej Czaszki” (2008)

„Indiana Jones i Artefakt Przeznaczenia” (2023)

Dwóch ostatnich nie polecam ale stare części wymiatają i warto nadrobić lub nawet sobie odświeżyć przed lub po ograniu.

To jest to czego brakuje w współczesnym kinie i co widać również po dwóch "najnowszych" częściach.

Na szczęście gra czerpie garściami z tego co dobre czyli stara szkoła i wychodzi jej to świetnie.

giphy.gif

Edytowane przez azgan
Opublikowano

Niektóre mechaniki takie se, np.

Spoiler

Zakonnica sapie w bibliotece, że nie może sięgnąć książki, Indy sięga i kładzie koło niej, ona dziękuję "wow gentleman, dziękuję", odwraca się na pięcie i... idzie izdu ;), a książka zostaje na blacie. :) Kurtyna. 

Opublikowano (edytowane)

@azgan a gdzie się podział Indiana Jones i Wielki Drąg?

(scenariusz, reżyseria oraz główna rola Rocco Siffredi)

Takie niedopatrzenie... :E 

Już nie wspomnę o fanowskiej pozycji Indiana Dżons i Wielki Wąs :P 

edit: byłbym zapomniał

Spoiler

„Poszukiwacze zaginionej szpArki” (1981)

Edytowane przez lamparcicho
Opublikowano
26 minut temu, azgan napisał(a):

Indianę Jonesa według chronologii wydarzeń należy oglądać następująco:

„Indiana Jones i Świątynia Zagłady” (1984)

„Poszukiwacze zaginionej Arki” (1981)

jak już tak polecasz oglądać ( choć chyba nie ma takich osób które tego nie widziały ) i nie ma to po prawdzie żadnego znaczenia...

to Świątynia jest traktowana jako zakończenie serialu " Kroniki Młodego Indiany Jonesa " choć ten wiadomo powstał sporo później. Pamiętam jak szedł w tvp1 w niedziele wieczór, rodzice mi nagrywali żebym mógł spokojnie w tygodniu obejrzeć...  nigdy już później nie natrafiłem na niego w jakimś remasterze, pamiętam że niektóre odcinki były naprawdę dobre, widać tam było " piniądz" wsadzony w efekty, kostiumy itd

Na samej świątyni zagłady byłem pamiętam na prapremierze w kinie Kijów, co ciekawe było to sporo przed premierą oficjalną jeszcze, film nie posiadał napisów, ścieżkę czytał lektor, który siedział a małej kabinie na górze schodów, obok najwyższego rzędu. A film wtedy miał tytuł po prostu " Indiana Jones ". Młodzi nie znajo, ale takie filmy wchodziły wtedy do kin nawet 2 lata po premierze zachodniej ...

• Like 1