luk21pl 4 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Jest bo znalazłem jeden wraz z areną
Jaycob 540 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 10 minut temu, luk21pl napisał(a): Jest bo znalazłem jeden wraz z areną To nie jest ostatnia lokacja.
JeRRyF3D 527 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) https://updatecrazy.com/indiana-jones-and-the-great-circle-update-2-patch-notes-dec-17-2024/ Indiana Jones i Wielki Krąg – informacje o aktualizacji 2 – 17 grudnia 2024 r. Poprawki specyficzne dla komputerów PC Cyt: PPE. Poprawiono wydajność na większych poziomach gry podczas korzystania z kart graficznych wyposażonych w 8 GB VRAM. Usunięto błąd, przez który użycie skrótu Alt+Tab uniemożliwiało późniejsze otwieranie ekwipunku. Wprowadzono poprawkę, dzięki której użycie opcji „Cofnij” działa poprawnie w przypadku zmiany trybu graficznego. Poprawiono migotanie płomieni pochodni i zapalniczki podczas gry z wysoką częstotliwością odświeżania obrazu. Naprawiono renderowanie efektów przesypywania się piasku i wyświetlania płomienia pochodni na peruwiańskim poziomie podczas korzystania z karty firmy AMD. Usunięto błąd, przez który jednoczesne włączenie HDR i DLSS mogło powodować wyświetlanie prążków moiré na białych ścianach. Usunięto błąd, przez który podczas scenek przerywnikowych w jaskini w Peru w oczach Indy’ego mogły pojawić się czarne usterki graficzne. Usunięto błąd, który powodował, że na ekranie pojawiały się sporadycznie czarne kwadraty podczas korzystania ze skalowania renderowania w niektórych rozdzielczościach na kartach graficznych AMD. Wprowadzono poprawkę umożliwiającą prawidłowe eksportowanie zdjęć z zapisów w chmurze Steam w przypadku przejścia na zapisy w chmurze Xbox. Przypominamy, że obsługa AMD FSR zostanie dodana w przyszłej aktualizacji gry. Spoiler Informacje o aktualizacji Indiany Jonesa – 17 grudnia 2024 r. Indiana Jones Patch 2 – informacje Ogólne Naprawiono błąd, który powodował, że automaty do gry mogły wyglądać na uszkodzone lub brakujące bez faktycznego problemu. Rozgrywka Naprawiono błąd, który uniemożliwiał graczom wyposażenie się w bicz Indy'ego. Naprawiono błąd, który powodował, że kamera Indy'ego pozostawała na stałe wyposażona. Naprawiono błąd, w wyniku którego gracze mogli stracić kamerę, gdy szybko ją wyposażyli podczas sprawdzania innego pobliskiego przedmiotu. Grafika Naprawiono błąd, który sprawiał, że "podwójne widzenie" utrzymywało się po prawie utonięciu; Powtórzenie "Omal nie utonąłem" usunie teraz tę lukę u graczy, których to dotyczy. Zmniejszono zacinanie się gry spowodowane zduplikowanymi klatkami podczas przerywników filmowych. Misje i zadania Przed nami kilka spoilerów. Naprawiono błąd, który sprawiał, że Gina nie zbliżała się do tajnego wejścia do Skarbca Watykańskiego, co blokowało postępy w misji. Naprawiono błąd, który sprawiał, że Gina mogła przedwcześnie otworzyć zamek wyjściowy w Skarbcu Watykańskim, pomijając kluczowe wydarzenia fabularne. Naprawiono błąd kolizji, który pozwalał graczom spadać przez podłogę w pobliżu ściany zigguratu w Sukhothai. Poprawki specyficzne dla komputerów PC Naprawiono problemy z wydajnością powodowane przez Nvidia DLSS po włączeniu. Naprawiono błąd, który sprawiał, że generowanie klatek Nvidia nie aktywowało się poprawnie z HDR. Rozwiązano problemy z wydajnością w trybie niskiego opóźnienia Nvidia, gdy był używany razem z generowaniem klatek. Naprawiono błąd, w wyniku którego globalne podświetlenie mogło zostać wyłączone w systemach z pamięcią VRAM poniżej minimum. Rozwiązano problem zbyt jasnego oświetlenia we wnętrzach podczas korzystania ze śledzenia ścieżki w średniej lub wysokiej jakości. Znany problem: Generowanie klatek Nvidia może zostać tymczasowo wyłączone, gdy HDR jest aktywowany po raz pierwszy. Aby rozwiązać ten problem, wyłącz i ponownie włącz DLSS (wymagane tylko raz). Nawiasem. Instalator miętosi całe 113 GB od nowa. Edytowane 2 godziny temu przez JeRRyF3D
PaVLo 372 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu No zobaczymy czy też poprawi u mnie FG, bo po włączeniu, było wyczuwalne opóźnienia ruchu kamery.
Butcher358 1 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Siemka, zaktualizowałem grę i teraz nie mogę jej uruchomić , wywala crash ,macie jakiś pomysł na to ?😔 Edytowane 1 godzinę temu przez Butcher358
Phoenix. 489 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu https://bethesda.net/en/article/4lXgd5pRCMbAkv9clGQW6A/indiana-jones-and-the-great-circle-tm-update-2 PC Specific fixes Fixed an issue where Nvidia DLSS may cause performance problems when enabled. Fixed an issue where Nvidia Frame Generation wasn’t activated properly if HDR is in use. Fixed an issue where Nvidia Low Latency Mode could cause performance problems when used with Frame Generation. Fixed an issue where global illumination may be completely disabled when playing with below minimum VRAM graphics cards. Fixed an issue where Lighting may be over bright in interior spaces if Path Tracing (Full Ray Tracing) is set to Medium or High Quality. Known Issue: Nvidia Frame Generation may be temporarily disabled if HDR is activated for the first time. To work around this issue, disable and then re-enable DLSS. This only needs to be done once.
JeRRyF3D 527 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Odnoszę wrażenie, że cut sceny się wygładziły.
Jaycob 540 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 14 minut temu, Butcher358 napisał(a): Siemka, zaktualizowałem grę i teraz nie mogę jej uruchomić , wywala crash ,macie jakiś pomysł na to ? A jak wciśniesz nie to co się dzieje? Edytowane 1 godzinę temu przez Jaycob 1
JeRRyF3D 527 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 16 minut temu, Butcher358 napisał(a): Siemka, zaktualizowałem grę i teraz nie mogę jej uruchomić , wywala crash ,macie jakiś pomysł na to ?😔 Zresetuj kompa. Odpal ponownie. Na GP, po aktu gry, odpaliło się jeszcze jedno aktu, jako nakładka i całkiem długo synchronizowało coś paskiem postępu. Save aktu? Edytowane 1 godzinę temu przez JeRRyF3D 1
Jaycob 540 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Tak poza tym widzę, że OP problemu masz apkę Nvidi zainstalowaną, a z nią jest problem: https://www.purepc.pl/nvidia-app-moze-obnizac-wydajnosc-sprzetu-w-grach-przetestowano-kilka-gier-na-karcie-graficznej-geforce-rtx-4060 https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/we-tested-nvidia-app-performance-problems-games-run-up-to-15-percent-slower-with-the-app Edytowane 1 godzinę temu przez Jaycob 1
Butcher358 1 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 15 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Zresetuj kompa. Odpal ponownie. Na GP, po aktu gry, odpaliło się jeszcze jedno aktu, jako nakładka i całkiem długo synchronizowało coś paskiem postępu. Save aktu? Jak tylko syn skończy grać w Gta to uruchomię PC na nowo i usunę apke NVidia , ostatnio miałem problem z save tzn miałem 5 h gry za sobą i nagle jakby save zniknęły bo gra startowała od początku 😑
RTX5090 67 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Naprawili FG. Nie ma szarpania obrazu, FG można włączyć i wyłączyć bez restartowania gry. Zajętość Vram z FG - > 19 GB 1
DżonyBi 412 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Faktycznie, wskoczyła aktualizacja do wersji GP - 907MB. Jak poprawili FG to bajka teraz. Edytowane 1 godzinę temu przez DżonyBi
Butcher358 1 Opublikowano 44 minuty temu Opublikowano 44 minuty temu 47 minut temu, Jaycob napisał(a): A jak wciśniesz nie to co się dzieje? Nic wtedy gra się w ogóle nie uruchamia, jak kliknę tak to uruchamia sie do pewnego momentu i zwiecha
Jaycob 540 Opublikowano 41 minut temu Opublikowano 41 minut temu (edytowane) 36 minut temu, luk21pl napisał(a): Wie ktoś jak tam wejść? Z mapy wynika, że jesteś nie po tej stronie podziemia, spróbuj wejściem po prawej stronie. Tam, gdzie masz wbity w dziurę ten buldożer (po misji fabularnej), po prawej stronie powinna być wnęka. Edytowane 29 minut temu przez Jaycob
Rekomendowane odpowiedzi