Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Według mnie FG, które przestało działać, z FG często tak bywa, mowa o FSR FG, bo nie mam nvidowskiego dostępu. Akurat pasuje ta ilość fps które brakuje. @Pavel87 zobacz sobie ile miałeś bez FG, czy coś podobnego, wtedy to by się zgadzało.

Spróbuję to dzisiaj odtworzyć specjalnie, w sumie nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło w żadnej innej grze. Może to faktycznie kwestia FG, cholera wie.

A co do samej gry to ma ona swoje bolączki, tak jak wcześniej pisałem i tak jak chyba @Jaycob pisał, AI przeciwników na każdym poziomie trudności to chyba poziom ameby :P Chodzę sobie po Watykanie w przebraniu księdza, w obszarach po których mogę chodzić bez skradania się i jakoś nikomu nie przeszkadza, że ksiądz w sutannie wspina się po murach czy przelatuje na "biczu" między rusztowaniami obok innych ludzi. Rozumiem gdyby to było jakoś mniej widoczne, ale naziole stali obok Indiany i nic sobie z tego nie robili :E 

@aureumchaos, oo, dzięki, czyli nie tylko u mnie to się dzieje, sprawdzę dzisiaj to ich rozwiązanie jeżeli ponownie napotkam taki problem :) 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Pavel87 napisał(a):

Może to faktycznie kwestia FG

Na 100%, kilka stron temu byl poruszany ten temat. FG potrafi nie dzialac mimo, ze widzisz w menu FG on.

Edytowane przez DżonyBi
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, Pavel87 napisał(a):

Chodzę sobie po Watykanie w przebraniu księdza, w obszarach po których mogę chodzić bez skradania się i jakoś nikomu nie przeszkadza, że ksiądz w sutannie wspina się po murach czy przelatuje na "biczu" między rusztowaniami obok innych ludzi

To prawda, ale ku zaskoczeni miałem 2 akcje gdzie właśnie strażnicy się przyczepili, raz jak użyłem obok jednego bicza żeby się wspiąć i raz jak spadałem z linki na Dziedzińcu Belwederskim, nagle cała ekipla z Placu zaczeła za mną ganiać, ale to były tylko 2 akcje więc stosunkowo mało  i paradoksalnie to one wyglądały jak jakiś bug AI %-)

• Haha 1
Opublikowano

@JeanPepin No tak, może to działa jakoś losowo :D Tak samo bicie tych wszystkich nazioli, cały obóz się zlatuje, ja nie wiem, zamiast mnie po prostu zastrzelić to każdy z pięściami czy ewentulanie pałką, strasznie honorowi się zrobili naziści na przestrzeni lat :E Może w późniejszych etapach gry chłopaki będą lepiej wyposażeni :) 

Opublikowano

Czyścicie całą mapkę? Niby gra jest korytarzowa, a znaczników to konkretnie dowalili :E Zbieracie te wszystkie listy czy kapsułki medyczne?

3 minuty temu, Pavel87 napisał(a):

Może w późniejszych etapach gry chłopaki będą lepiej wyposażeni

Są, ale też sporadycznie strzelają. Pewnie przez balans, bo znajduje się przeważnie broń białą.

Opublikowano
Teraz, Jaycob napisał(a):

Czyścicie całą mapkę? Niby gra jest korytarzowa, a znaczników to konkretnie dowalili :E Zbieracie te wszystkie listy czy kapsułki medyczne?

W Watykanie Kapsułki wszystkie zebrałem, poboczne zadania te typu znajdź kota, ring bokserski też ogarnałęm wszystkie, ale notatek wszystkich na pewno nie zamierzam zbierac. znalazłem też te ksiazki ze skillami wszystkie, oprocz jeszcze tych ktore mozna kupić, za mało pieniążkow na razie. 

5 minut temu, Pavel87 napisał(a):

@JeanPepin No tak, może to działa jakoś losowo :D Tak samo bicie tych wszystkich nazioli, cały obóz się zlatuje, ja nie wiem, zamiast mnie po prostu zastrzelić to każdy z pięściami czy ewentulanie pałką, strasznie honorowi się zrobili naziści na przestrzeni lat :E Może w późniejszych etapach gry chłopaki będą lepiej wyposażeni :) 

W Gize dzisiaj pograłem z godzinę i tam jak już byli wyposażeni w broń to strzelali

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, Reddzik napisał(a):

FG nie lubi jak się minimalizuje gry, zmienia okno- alt +tab itp. Bez FG nie powinno być problemu, ale z FG niestety musimy uważać i nie można minimalizować gier. Tak jakby się wyłączał.

FG przede wszystkim lubi FS, a nie bordless, o czym się często zapomina, mało tego niektóre gry "udają" FS a w rzeczywistości mają tylko bordless, np. taki MFS co często prowadzi do problemów z FG.

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Czyścicie całą mapkę? 

Staram się szukać i czyścić każdą lokację oraz robić foty, gdzie tylko pokaże się ikonka. Czytam notatki, bo są ciekawe i pomagaja rozwiązać łamigłówki czy znaleźć sekrety. 🤠

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
11 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Yo, chłopaki, odpuśćcie te grafiki tematy,
(...)

Dokładnie tak robię.
Luzuję majty, ręce załamuję i odpuszczam próby tłumaczenia co to i po co RT.
Mamy od tego osobny wątek.

Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

Ah no tak, zapomniałem że tu się nie gra tylko bawi w benchmarki, 90% postów to ustawienia graficzne, RT, PT i FPS ile kto ma :E 

Gra w kategorii (pozytywne) zaskoczenie roku ma mój głos. Gra się bardzo dobrze, na 99% skończę tytuł.

Rozczarowanie roku to stalker 2 i pewnie dragon age ( tego nie ogrywałem).

Opublikowano
3 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

image.png.fa8964341c0fd658ae015bd0128f14a8.png

Sprawdziłem właśnie to rozwiązanie, niestety nie działa :D Grałem sobie spokojnie ale dostałem jakieś powiadomienie ze Steam-a, gra się zminimalizowała i FPS poszedł psu w budę :) Tak jak poprzednio, restart gry pomógł. 

Opublikowano
11 minut temu, Pavel87 napisał(a):

Sprawdziłem właśnie to rozwiązanie, niestety nie działa :D Grałem sobie spokojnie ale dostałem jakieś powiadomienie ze Steam-a, gra się zminimalizowała i FPS poszedł psu w budę :) Tak jak poprzednio, restart gry pomógł. 

u mnie działa opcja z przełączeniem pomiedzy trybem okienkowym i powrotnie do trybu okienkowego bez ramek.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Kadajo napisał(a):

FG przede wszystkim lubi FS, a nie bordless, o czym się często zapomina, mało tego niektóre gry "udają" FS a w rzeczywistości mają tylko bordless, np. taki MFS co często prowadzi do problemów z FG.

Tutaj chyba nie ma normalnego FS, tylko Borderless mi pokazuje.